Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HP och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Workstation på distans

Nu kan alla som på jobbet använder en workstation även dra nytta av den kraftfulla datorn på distans. HP Zcentral garanterar 100-procentig prestanda och är en helhetslösning både vad gäller hård- och mjukvara.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 20 mars 2020 digit

– Det kommer alltid finnas vissa anställda som behöver mer datorkraft än andra. Exempelvis kan det handla om ingenjörer som gör komplicerade simuleringar, designers som sysslar med 3D-modulering eller marknadsavdelningar som arbetar med videoredigering.

– Med HP Zcentral kan du ge användarna möjligheter till det, men utan att de behöver sitta vid en specifik workstation och inte ens på jobbet. De kraftfulla arbetsstationerna sitter istället i ett rack någon annanstans, säger Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions, HP.

HP Zcentral är en ny helhetslösning för centralisering av workstations. Enkelt förklarat så ansluter din dator till en styrningsstation, ZCentral Connect, som i sin tur skickar dig vidare till ett datacenter fullt med workstations i ett rack. Det här gör att du nu kan arbeta hemifrån eller på annan valfri plats, men ändå med kapaciteten från en kraftfull workstation.

– Ett annat scenario kan vara att du vill ge underleverantörer tillgång till mycket kraft, men ändå ha koll på vad de har tillgång till. Det kan också vara lämpligt för användare som bara vid vissa tillfällen behöver hög prestanda.

Ingen data i molnet

Lösningen lagrar inte någon information i molnet, vilket kan vara en fördel för verksamheter som inte får använda molnet för känslig data.

stefan-jeleby.jpg

Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions, HP.

– Endast krypterade pixelförändringar skickas från sändarsidan till de lokala klienterna, vilket gör att all data stannar på sändarsidan och som skyddas av bland annat HP Sure Start.

– ZCentral Connect är den enda programvara som behövs vilket gör att detta blir den första helhetslösningen från en och samma leverantör. 

Prestanda att lita på 

Ett alternativ till centralisering är att virtualisera och dela upp den fysiska hårdvaran, men då finns risken att prestandan inte blir densamma.

– Ett problem är att du ofta hamnar i en pool av maskiner som tar kraft av varandra och upplevelsen blir inte så bra som du hade önskat. Nu säkerställs prestandan till 100 procent och den är enbart din.

– Samtidigt försvinner alla kostnader för virtualiseringslager och programvara. Kostnaderna är också förutsägbara från start.

Från och med slutet av mars kommer HP ZCentral att finnas på marknaden, och lösningen går även att användas som tjänst. 

Rekommenderad läsning

tjej sitter på marken i stor klänning med två vita hundar i vinterlandskap.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

HP för kreativa jobb

1 mar 2019 digit

Världens mest kraftfulla delbara dator kommer från HP och heter ZBook x2. Med bluetooth-tangentbord, Dreamcolor-skärm och Wacoms pennteknologi integrerat så låter den bland annat illustratörer och konstnärer maxa sin fulla potential. 

kritiskt-lage-under-operation2.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Alla vinner med VR

12 apr 2019 digit

Stadsplanering, industriell produktutveckling och alla typer av utbildning är bara några aktuella användningsområden för VR, virtual reality, som fortfarande är en teknik med framtiden för sig. HP Reverb VR headset gör det enkelt att ta vara på möjligheterna internt eller hos kund.

Chili Vit Bakgrund
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Stark som en ZBook

29 maj 2020 digit

Kreatörer och utvecklare behöver inte längre välja mellan storlek, mobilitet och prestanda. HP:s två nya workstations väger under två kilo och har maximal kraft.

gamla och nya hus i kina.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

HP:s hållbara väg

13 dec 2019 digit

Varje minut levererar HP 100 datorer och 90 skrivare. Med den volymen gör detaljer som materialval, möjligheter till uppgradering och transporter med med tåg en stor skillnad för miljön. Med Trans-Eurasia Railway, som sträcker sig hela vägen från Kina till Tyskland, minskar utsläppen betydligt. 

bläck i olika färger i vattenlösning.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

HP skriver hållbart

14 jan 2020 digit

Med 17 miljarder utskrivna sidor om året lär det papperslösa kontoret dröja. HP Pagewide ser till att allt skrivs ut med mindre bläck och minskad elförbrukning.

killar sitter vid datorer och spelar på en turnering.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Snabbare dator med AMD

6 mar 2020 digit

Datorspelsfanatiker har länge uppskattat AMD för bolagets grafikkortsteknik och processorer, men nu finns anledning för alla som är sugna på mer datorkraft på liten yta att spärra upp ögonen. I en mängd av HP:s datorer finns den senaste AMD-tekniken. 

kvinna sitter med huvudet i skrivbordet och är trött på jobbet med rosa bakgrund.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Flexibelt på riktigt

22 jan 2020 digit

När allt fler ska och vill jobba flexibelt behöver arbetsplatsen funka. HP:s senaste USB-C-baserade dockningslösningar fungerar med alla typer av datorer och uppdateras automatiskt på ett säkert sätt. 

plast-hav-hp-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

HP skapar hållbart Haiti

15 jan 2019 digit

I HP:s printarbete är hållbarhet A och O. Efter naturkatastrofen på Haiti har bolaget fått 600 personer i arbete och samlat in 12 miljoner plastflaskor som annars kunnat hamna i Karibiska havet. Materialet används nu till företagets bläck- och tonerkassetter.

en skolkorridor med gula skåp och solljus.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

HP:s snabba skydd

30 aug 2019 digit

Många organisationer saknar fortfarande en krisplan som håller för cyberattacker, men det går att förebygga problemen. Med HP Sure Recover kan både användarna och organisationen snabbt återställa operativsystem som har attackerats.