Ett samarbete mellan HP och Voister

Stark som en ZBook

Kreatörer och utvecklare behöver inte längre välja mellan storlek, mobilitet och prestanda. HP:s två nya workstations väger under två kilo och har maximal kraft.

Nu kan våra användare nå en ny nivå av prestanda i en tunn och mobil produkt. På så sätt kan de jobba effektivare och klara sina deadlines enklare, oavsett om de sitter på bussen, är hemma eller ute hos kund, säger Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions, HP Sverige.

HP:s två nya workstation-tvillingar heter ZBook Studio G7 och ZBook Create G7. Skillnaden mellan de båda är att Studio har Quadro RTX-grafik och Create har GeForce RTX-grafik. Det gör att användarna kan välja grafik baserat på vad som bäst passar deras applikationer.

Studio och Create är till för kreativa proffs med höga prestandakrav, såsom produktutvecklare, arkitekter, designers och videoredigerare. Med Create kan exempelvis spelutvecklare både skapa nya spel på dagarna och spela själva på fritiden, på samma workstation. Förutom de olika GPU-valen är det samma produkt i botten.

stefan-jeleby.jpg

Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions, HP Sverige.

Viktig vätskekylning 

Navet i att kunna få till en hög prestanda utan att vikten eskalerar enheterna väger 1,8 kilo - är HP:s nya vätskekylning, något de kallar Vapor Chamber Cooling. Själva kylningen går till så att vätskan plockar upp värmen som datorn genererar, sedan hettas vätskan upp och blir till ånga som avkyls.

Högre prestanda genererar mer värme, vilket kan göra workstations tunga och klumpiga. Med Vapor Chamber Cooling, ventilation på tre sidor och tunna fläktar får vi till en vätskekylning som är 30-40 procent mer effektiv än en traditionell, och kan på så vis få en hög prestanda i ett tunt chassi.

Plast från havet

I produktionen av tvillingarna har HP även försökt trygga användarna. Bland annat har enheterna ett inbyggt HP Sure Start-chip i hårdvaran vilket ska förenkla säkerhetsarbetet, speciellt nu i coronatider. Samtidigt fortsätter bolagets fokus på hållbarhet.

Antalet attacker ökar än mer i och med corona nu när så många jobbar hemifrån. Sedan flera år har vi säkerhet inbyggd i hårdvaran för att skydda användarna maximalt. Ju fler lås på sitt hus, desto svårare att ta sig in.

Zbook

Zbook Create G7 och Studio G7 blir tillgängliga i Sverige från och med augusti 2020.

– Vidare är våra chassin helt i aluminium vilket bidrar till en ökad livslängd, en återvinningsgrad på 90 procent och gör det lättare att driva ut värme. Batteriet håller i drygt 17 timmar samtidigt som våra högtalare och tangenter kommer från återvunnen plast, delvis hämtat ur havet.

Hur ska ni få exempelvis arkitekter, utvecklare och designers att välja Create eller Studio?

Det är en tuff fight om just den här målgruppen, men vi vet att många av dessa är frilansare eller fåmansbolag som behöver hårdvara och system som går snabbt och funkar konstant. Tiden är ofta knapp men nu behöver de inte spendera den genom att vänta på renderingar längre. Med Create och Studio får de samma kraft som i en traditionell workstation på 25 kilo.

29 maj 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng