Hej transparent transport

Piller Ligger Formade Som Ett Hjärta Mot Gul Bakgrund

Apoteket Hjärtat lanserar ett miljövänligt transportalternativ för sin e-handel. Lösningen är utvecklad tillsammans med forskare vid Linköpings och Stockholms universitet.

– Vi vill underlätta för våra kunder att göra medvetna val och lät därför göra en en jämförelse mellan de transportörer som vi har avtal med, säger Christina Ericsson, chef e-handel & digital utveckling på Apotek Hjärtat.

Kunder kan redan idag välja fraktalternativ utifrån till exempel kostnad och miljöpåverkan, men tanken är att apoteket med hjälp av forskare från Linköpings universitet och Stockholms universitet göra det än mer transparant vilket av fraktalternativen som släpper ut minst i absoluta tal.

–  Utifrån resultatet kunde vi se vilka av våra e-handelstransportörer som har lägst klimatpåverkan just idag. Vi hoppas att denna möjlighet uppskattas och väljs av våra kunder och att det samtidigt sporrar alla våra transportörer att fortsatta arbeta med att minska sin klimatpåverkan, säger Christina Ericsson.

– Ambitionen för Apotek Hjärtats hållbarhetsarbete är alltid att det ska bidra till en positiv förändring för fler. Genom att delta i det här forskningsprojektet kan vi ta tempen på vårt eget arbete och få ett akademiskt och objektivt perspektiv på våra satsningar. Samtidigt får vi möjlighet att kalibrera vårt klimatarbete utifrån den senaste forskningen inom e-handelns klimatpåverkan, säger Cecilia de Pedro, hållbarhetschef på Apotek Hjärtat.

Källa: Ica-gruppen

29 maj 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Mostphotos

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng