Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Skala smidigt med IBM

skalet på en apelsin i en snurra.jpg

Ett smidigt sätt att skala upp och tillgång till en kraftfull AI. IBM:s senaste lagringslösning är anpassad till multicloud och passar alla, oavsett verksamhet och storlek.

– Våra nya produkter bygger på bättre teknik och har anpassats till multicloud och AI. Ur ett kundperspektiv innebär det att vi har förenklat vår portfölj och gjort det lättare att växa in och ur våra lösningar, säger Peter Nilsson, Sweden Country Manager Systems Group på IBM.

Något för alla

När IBM moderniserar sina lagringslösningar vill man framförallt förenkla för de medarbetare på bolagen som arbetare med lagring.

Enligt Cai Alfvén, Manager Technical Sales, Systems Nordic på IBM, har man på IBM arbetat hårt med att också få till en lagringslösning med flash som inte straffar prestandan. Resultatet är tre varianter på samma produkt för små, medelstora, eller stora bolag. Flashsystem 5000, 7200 respektive 9200.

– Ett stort bolag kan klara sig med Flashsystem 5000 medan ett tremannabolag som arbetar med mycket med AI och stora datamängder kan behöva 9200. Det beror helt på vad man sysslar med och med den här förenklingen i våra erbjudanden har vi något för alla.

IBM:s lösning utgör en bra grund för både on prem och molntjänster.

Kraftfull AI

I lösningen finns också AI:n Spectrum Insights, som suger åt sig miljontals datapunkter och skickar dem till IBM:s moln där en variant av den kraftfulla AI-motorn Watson gör analyser och som sedan presenteras.

– Vi skapar ett gränssnitt för alla plattformar med integration avsett för multicloudmiljöer pch på så sätt skapar en effektiv vardag för alla som sköter lagring, säger Cai Alfvén.

Snabbare installation

För den som väljer IBM:s lagerlösningar har bolaget också förenklat utbyggnadsarbetet.

– Tidigare när man skulle bygga ut var man tvungen att tömma alla diskar, sätta i nya, och sedan återinföra data. Nu kan man bygga ut dynamiskt och behålla sitt data. Det är en avancerad lösning och för dem som har tusentals terabyte lagrat kan det handla om veckor som man sparar in, säger Cai Alfvén.

PeterNilsson_Headshot proffe.jpg

Peter Nilsson, Sweden Country Manager Systems Group på IBM.

Varför ska man välja IBM Storage istället för en molntjänst?

– Det finns många anledningar till att man som verksamhet inte kan ha all sin data i molnet. Ett kan vara juridiska skäl och att man inte tillåts spara viss data i en molntjänst. Ett annat kan vara att man inte har råd med långa svarstider. I vissa robotstyrningssystem kan det handla om millisekunder som avgör om något blir fel eller inte, och då kan man vara tvungen att ha sin data på marken, säger Cai Alfvén.

– Det handlar också om att många äldre, traditionella bolag kan ha svårare att flytta all sin it till molnet och då kan IBM:s lösning utgöra en bra grund för både on prem och molntjänster, säger Peter Nilsson.

1 april 2020 Uppdaterad 13 januari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Buss I Södertälje

AI skapar efterfrågestyrd kollektivtrafik

7 jun 2021 digit

AI och molntjänster ska kunna förhindra trängsel i kollektivtrafiken och få fler att välja bort bilen. I ett pilotprojekt testas nu tekniken i Södertälje.

Smart City
video
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Träd Sedda I Marken Ur En 360Vy

Träddata bättre i molnet

21 apr 2021 digit

Haglöf Sweden utvecklar mätverktyg för vård och avverkning av skog och har kunder över hela världen. I appen Haglöf Link kan kunder ladda upp och ta del av analyser och övervakning av sin skog och framöver finns planer hur AI kan förbättra verktyget.  

Ms Ignite 21

Molnfokus under Ignite

3 mar 2021 digit

Molnet förändrar världen på fem fundamentala sätt och stärker datahantering, AI och samarbeten världen över. Det menar Microsofts CEO Satya Nadella, som under sin keynote dessutom presenterade årets stora nyhet Microsofts Mesh, en helt ny plattform för MR, mixed reality.

Person Med Röd Jacka Susar Fram På Damcykel

Data driver Södertälje

1 mar 2021 digit

Södertälje satsar på datadrivna beslut med hjälp av AI, IoT och öppen data. Uppkopplade papperskorgar och parkeringsplatser samt sensorer som mäter snödjup och antalet cyklister ska förenkla tillvaron för både medborgare och anställda.

En Bit Av Jordklotet Över Atlantenmed Massa Internettrafik Mellan

Googles nya kabel

10 feb 2021 digit

Google har invigt en ny nätverkskabel mellan USA och Europa. Kabeln Dunant kan skicka uppemot 250 terabit i sekunden och förhoppningen är att den bland annat ska underlätta AI-utveckling.  

Beingunthinkable Redigerad

AI-konst på IBM

9 feb 2021 digit

Den 11 februari invigs konstverket Being Unthinkable… vilket är en interaktiv bläckfiskliknande AI-skulptur. Den ska sväva fyra meter över marken på IBM:s huvudkontor i Kista och visa hur högavancerad teknik kan användas som verktyg för konst.

Fyra Personer På Skärm I Möte
video
ett samarbete med vmware

Molnkoll på vForum

15 jan 2021 digit

Molnbyten, utveckling och säkerhet i hela it-kedjan är två av ämnena på VMwares digitala event Vforum i februari. Nytt för i år är att Vforum kommer att arrangeras vid tre tillfällen. 

Apple 1

Apple och framtiden

24 nov 2020 digit

Steve Wozniak, medgrundare av Apple, misstror datorer som är för stora för att kasta ut genom ett fönster och menar att dagens stängda teknik förhindrar innovationer. Det och mycket annat hann Apple-legendaren säga i sitt keynotepass under Internetdagarna.