Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Skala smidigt med IBM

Ett smidigt sätt att skala upp och tillgång till en kraftfull AI. IBM:s senaste lagringslösning är anpassad till multicloud och passar alla, oavsett verksamhet och storlek.

Text Tim Leffler Foto Adobestock 1 april 2020 digit

skalet på en apelsin i en snurra.jpg

– Våra nya produkter bygger på bättre teknik och har anpassats till multicloud och AI. Ur ett kundperspektiv innebär det att vi har förenklat vår portfölj och gjort det lättare att växa in och ur våra lösningar, säger Peter Nilsson, Sweden Country Manager Systems Group på IBM.

Något för alla

När IBM moderniserar sina lagringslösningar vill man framförallt förenkla för de medarbetare på bolagen som arbetare med lagring.

Enligt Cai Alfvén, Manager Technical Sales, Systems Nordic på IBM, har man på IBM arbetat hårt med att också få till en lagringslösning med flash som inte straffar prestandan. Resultatet är tre varianter på samma produkt för små, medelstora, eller stora bolag. Flashsystem 5000, 7200 respektive 9200.

– Ett stort bolag kan klara sig med Flashsystem 5000 medan ett tremannabolag som arbetar med mycket med AI och stora datamängder kan behöva 9200. Det beror helt på vad man sysslar med och med den här förenklingen i våra erbjudanden har vi något för alla.

IBM:s lösning utgör en bra grund för både on prem och molntjänster.

Kraftfull AI

I lösningen finns också AI:n Spectrum Insights, som suger åt sig miljontals datapunkter och skickar dem till IBM:s moln där en variant av den kraftfulla AI-motorn Watson gör analyser och som sedan presenteras.

– Vi skapar ett gränssnitt för alla plattformar med integration avsett för multicloudmiljöer pch på så sätt skapar en effektiv vardag för alla som sköter lagring, säger Cai Alfvén.

Snabbare installation

För den som väljer IBM:s lagerlösningar har bolaget också förenklat utbyggnadsarbetet.

– Tidigare när man skulle bygga ut var man tvungen att tömma alla diskar, sätta i nya, och sedan återinföra data. Nu kan man bygga ut dynamiskt och behålla sitt data. Det är en avancerad lösning och för dem som har tusentals terabyte lagrat kan det handla om veckor som man sparar in, säger Cai Alfvén.

PeterNilsson_Headshot proffe.jpg

Peter Nilsson, Sweden Country Manager Systems Group på IBM.

Varför ska man välja IBM Storage istället för en molntjänst?

– Det finns många anledningar till att man som verksamhet inte kan ha all sin data i molnet. Ett kan vara juridiska skäl och att man inte tillåts spara viss data i en molntjänst. Ett annat kan vara att man inte har råd med långa svarstider. I vissa robotstyrningssystem kan det handla om millisekunder som avgör om något blir fel eller inte, och då kan man vara tvungen att ha sin data på marken, säger Cai Alfvén.

– Det handlar också om att många äldre, traditionella bolag kan ha svårare att flytta all sin it till molnet och då kan IBM:s lösning utgöra en bra grund för både on prem och molntjänster, säger Peter Nilsson.

Rekommenderad läsning

massa näthattar på hyllor i affär.jpg
video

Rätt strategi med IBM

27 feb 2020 digit

I takt med att hybrida moln och containerlösningar blir allt vanligare kommer traditionella bolag hinna ikapp sina snabbfotade utmanare. Framöver kommer banker att börja kalla sig för it-bolag med bankverksamhet. Det spår Ed Walsh, General Manager, Storage and Software Defined Infrastructure på IBM.

tecknade hjärtan i olika former mot röd bakgrund.jpg
video

Innovation kräver kärlek

20 feb 2020 ledarskap

Förändring kräver modiga människor och organisationer. Det finns ingen som kan tvinga någon till innovation. Allt som krävs är mycket mod och att våga ta risker. Det säger Thomas Anglero, Nordic Director of Innovation, IBM.

kvinna står nere vid havet i röd jacka och mössa.jpg

Nyheter från Red Hat Summit

4 maj 2020 digit

Openshift virtualization innebär en ännu mer öppen och hybridvänlig it-hantering. Det framhöll Paul Cormier, CEO Red Hat, under Red Hat Summit, som i år lockade 80 000 deltagare.

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort
Ett samarbete mellan IBM och Voister

Full fart på IBM Think

1 okt 2020 digit

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Tårta 960640

IBM delas

9 okt 2020 digit

IBM delar upp verksamheten i företaget, där enheten för it-infrastrukturtjänster blir ett eget bolag i slutet av 2021. IBM kommer i sin tur öka fokuset på det öppna hybrida molnet och AI. 

myror på rad som bär på bitar av löv.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Full koll på din it-miljö

11 jun 2018 säkerhet

Molntjänsten HPE InfoSight löser problem i din it-miljö utan att du märker det. Förutom att InfoSight är självlärande så tipsar tjänsten dig också om hur du kan nyttja hela kraften i dina it-produkter.

skyline med massa skyskrapor.jpg
Voister förklarar

Edge Computing

21 aug 2018 voister förklarar

Trodde du att det var i datacentret och molnet allting händer? Inte riktigt. I takt med att molnbaserade tjänster växer sker mer och mer i utkanten av molnet. Voister förklarar edge computing och vad du har att vinna på det.

iaas-okar-snabbare-an-prognosen.jpg

Molnen växer dramatiskt

20 aug 2018 digit

Allt fler företag, myndigheter och organisationer väljer att flytta sin information till molnet. Förra året ökade den globala IaaS-marknaden, Infrastructure as a Service, med drygt 29 procent till 23,5 miljarder dollar. Det kan jämföras med 18,2 miljarder dollar år 2016, enligt en ny rapport. Nya affärsmodeller är en del av förklaringen.

flen-tågstation-960640.jpg
video

Flen väljer Googles moln

19 apr 2018 digit

Säkert, mobilt och sömlöst. För Flens kommun finns det bara fördelar med molnet och Google blev det självklara valet.