Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Rätt strategi med IBM

I takt med att hybrida moln och containerlösningar blir allt vanligare kommer traditionella bolag hinna ikapp sina snabbfotade utmanare. Framöver kommer banker att börja kalla sig för it-bolag med bankverksamhet. Det spår Ed Walsh, General Manager, Storage and Software Defined Infrastructure på IBM.

Text Fredrik Adolfsson Foto Voister 27 februari 2020 digit

– Jag tycker att IBM:s köp av Red Hat för ungefär ett år sedan var ett fantastiskt förvärv. Vi såg hur våra kunder började titta på hur de skulle ta sig till det hybrida molnet och samtidigt modernisera sina applikationer on prem, för att sedan kunna lägga dem var som helst. Nyckeln för det är att ha rätt Linux, rätt container och rätt kubernetes, säger Ed Walsh, General Manager, Storage and Software Defined Infrastructure på IBM.

– Det IBM tillför är all hjälp så företag och organisationer ska kunna ta steget att modernisera. Vi lägger all vår mjukvara i containrar, så att vi får det vi kallar för molnpaket. Vi kan lägga på maskininlärning på ett molnpaket för data för att hjälpa kunder att själva samla data och bygga sin egen AI och göra egna analyser. 

Hur hjälper det era kunder?

– På ett generellt plan vill kunder modernisera för att få ut ett så stort värde som möjligt ur sin hybrida molnmiljö, men det är inte alltid så lätt. Går man till de publika molnen som till exempel Azure eller AWS får man bara en variant på en molnmiljö, men de flesta tror på en lösning med containrar och kubernetes. Med IBM och Red Hat Openshift får man en öppen molnmiljö med flera möjligheter. Du kan modernisera din miljö en gång för att sedan köra dina applikationer var du vill i din miljö.

– Vi vill hjälpa våra kunder att modernisera sin verksamhet i det vi kallar för kapitel två. Kapitel ett handlade om att skapa nya flöden, kapitel två handlar om att modernisera de flöden man har och där är AI en stor och viktig del. Det hjälper organisationer på två sätt, dels med att få bättre koll på sina kunder och partners och dels genom att hitta sätt för att öka produktiviteten för sina medarbetare. Och vi på IBM finns med både på idéstadiet och i verkställandet.

Hur kommer IBM ha förändrats framöver?

– Jag tror att kapitel två precis har startat och att vi kommer se fler och fler som ansluter sig till en strategi med en hybrid molnmiljö med containrar och kubernetes. Jag tror att vi kommer att ha en situation där de nuvarande större bolagen anpassar sig och bygger nya plattformar med disruptiv teknik, snarare än att de disruptiva bolagen vinner. På så sätt tror jag att vi till exempel kommer att se fler och fler banker som kallar sig för it-bolag snarare än banker. Och vi kommer att hjälpa dem med det arbetet så att de kan ta de steg de vill i framtiden.

Rekommenderad läsning

sergelsfontänen på natten.jpg

IBM lagrar för framtiden

14 feb 2020 digit

IBM förenklar sin produktfamilj inom FlashSystem. IBM Spectrum Virtualize innebär en enda lagringsplattform som använder samma mjukvara, samma API:er och samma hantering, oavsett om datan körs lokalt eller i en hybrid multicloud-miljö.

tecknade hjärtan i olika former mot röd bakgrund.jpg
video

Innovation kräver kärlek

20 feb 2020 ledarskap

Förändring kräver modiga människor och organisationer. Det finns ingen som kan tvinga någon till innovation. Allt som krävs är mycket mod och att våga ta risker. Det säger Thomas Anglero, Nordic Director of Innovation, IBM.

kalmar-lan-buss-olandsbron.jpg (1)
video
Ett samarbete mellan Red Hat och Voister

Kalmars nya containrar

1 nov 2019 digit

Samarbeten över kompetensgrupper, ta hjälp av experter och se till att ha rätt teknikpersonal. Det var några av de viktigaste byggstenarna när Region Kalmar län byggde en containerbaserad plattform via Red Hat Openshift.

skalet på en apelsin i en snurra.jpg

Skala smidigt med IBM

1 apr 2020 digit

Ett smidigt sätt att skala upp och tillgång till en kraftfull AI. IBM:s senaste lagringslösning är anpassad till multicloud och passar alla, oavsett verksamhet och storlek.

Olivolja Hälls På En Sked Med Grön Bakgrund
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells väloljade hybrid

11 sep 2020 digit

Dell Technologies Cloud Platform inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinierad lagring och nätverk. För alla som vill testa hur det fungerar för just deras verksamhet finns det nu en demomiljö hos Atea. 

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Tårta 960640

IBM delas

9 okt 2020 digit

IBM delar upp verksamheten i företaget, där enheten för it-infrastrukturtjänster blir ett eget bolag i slutet av 2021. IBM kommer i sin tur öka fokuset på det öppna hybrida molnet och AI. 

Färgglada Byggklossar

Quarkus 10x snabbare

12 maj 2020 digit

Lufthansa Technik minskade sina molnkostnader till en tredjedel efter att ha börjat använda Red Hats Quarkus. Lösningen är en av Red Hats senaste nyheter och riktar sig till alla som arbetar i containermiljöer.

 
grönt landskap syns inifrån en bil genom bilrutan.jpg
video
ett samarbete mellan hpe och voister

Zenuitys självkörande framtid

27 mar 2020 digit

Zenuity väljer HPE Greenlake och plattformen high performance computing för att hantera all data kopplat till utvecklingen av självkörande bilar. Ett liknande behov finns i många andra branscher, som vård och finans.