Skala smidigt med IBM

skalet på en apelsin i en snurra.jpg

Ett smidigt sätt att skala upp och tillgång till en kraftfull AI. IBM:s senaste lagringslösning är anpassad till multicloud och passar alla, oavsett verksamhet och storlek.

– Våra nya produkter bygger på bättre teknik och har anpassats till multicloud och AI. Ur ett kundperspektiv innebär det att vi har förenklat vår portfölj och gjort det lättare att växa in och ur våra lösningar, säger Peter Nilsson, Sweden Country Manager Systems Group på IBM.

Något för alla

När IBM moderniserar sina lagringslösningar vill man framförallt förenkla för de medarbetare på bolagen som arbetare med lagring.

Enligt Cai Alfvén, Manager Technical Sales, Systems Nordic på IBM, har man på IBM arbetat hårt med att också få till en lagringslösning med flash som inte straffar prestandan. Resultatet är tre varianter på samma produkt för små, medelstora, eller stora bolag. Flashsystem 5000, 7200 respektive 9200.

– Ett stort bolag kan klara sig med Flashsystem 5000 medan ett tremannabolag som arbetar med mycket med AI och stora datamängder kan behöva 9200. Det beror helt på vad man sysslar med och med den här förenklingen i våra erbjudanden har vi något för alla.

IBM:s lösning utgör en bra grund för både on prem och molntjänster.

Kraftfull AI

I lösningen finns också AI:n Spectrum Insights, som suger åt sig miljontals datapunkter och skickar dem till IBM:s moln där en variant av den kraftfulla AI-motorn Watson gör analyser och som sedan presenteras.

– Vi skapar ett gränssnitt för alla plattformar med integration avsett för multicloudmiljöer pch på så sätt skapar en effektiv vardag för alla som sköter lagring, säger Cai Alfvén.

Snabbare installation

För den som väljer IBM:s lagerlösningar har bolaget också förenklat utbyggnadsarbetet.

– Tidigare när man skulle bygga ut var man tvungen att tömma alla diskar, sätta i nya, och sedan återinföra data. Nu kan man bygga ut dynamiskt och behålla sitt data. Det är en avancerad lösning och för dem som har tusentals terabyte lagrat kan det handla om veckor som man sparar in, säger Cai Alfvén.

PeterNilsson_Headshot proffe.jpg

Peter Nilsson, Sweden Country Manager Systems Group på IBM.

Varför ska man välja IBM Storage istället för en molntjänst?

– Det finns många anledningar till att man som verksamhet inte kan ha all sin data i molnet. Ett kan vara juridiska skäl och att man inte tillåts spara viss data i en molntjänst. Ett annat kan vara att man inte har råd med långa svarstider. I vissa robotstyrningssystem kan det handla om millisekunder som avgör om något blir fel eller inte, och då kan man vara tvungen att ha sin data på marken, säger Cai Alfvén.

– Det handlar också om att många äldre, traditionella bolag kan ha svårare att flytta all sin it till molnet och då kan IBM:s lösning utgöra en bra grund för både on prem och molntjänster, säger Peter Nilsson.

1 april 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng