Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan hpe och voister

En smartare it-nyhetssajt

Zenuitys självkörande framtid

Zenuity väljer HPE Greenlake och plattformen high performance computing för att hantera all data kopplat till utvecklingen av självkörande bilar. Ett liknande behov finns i många andra branscher, som vård och finans.

Text anne hammarskjöld Foto adobestock 27 mars 2020 digit

– Det är fantastiskt roligt att HPE är med och skapar framtidens självkörande fordon. Zenuity beskriver vår lösning som affärsstrategiskt helt avgörande för den fortsatta utvecklingen av självkörande fordon. Nu skapas något som kan förändra och förbättra våra liv med smartare, säkrare och grönare bilkörning, säger Anna Granö, vd HPE Sverige.

HPE har valts ut av Zenuity, en ledande utvecklare av programvara för självkörande bilar, för att tillhandahålla den avgörande AI och high performance computing som behövs för att utveckla nästa generations autonoma körsystem.

– Med ägare som Volvo Cars och Veoneer har Zenuity ett tydligt fokus på säkerhet och hållbarhet. Den visionen är en bidragande orsak till att teknik för självkörande fordon på kort tid flyttat fram positionerna. Idag står tekniken på tröskeln till det hittills kanske största paradigmskiftet inom bilindustrin.

Lättanvänd testmiljö

HPE kommer att förse Zenuity med core data processing services som gör det möjligt att samla in, lagra, organisera och analysera den information som genereras globalt från nätverket för testfordon och mjukvaruutvecklingscenter. It-infrastrukturen kommer att levereras end-to-end som en tjänst genom HPE GreenLake.

Idag står tekniken på tröskeln till det hittills kanske största paradigmskiftet inom bilindustrin.

– Med vår plattform high performance computing som tjänst får utvecklarna en lättanvänd miljö för att testa nya generationer programvara för självkörande fordon.

Många har samma utmaningar

Anna Granö framhåller att flera verksamheter och branscher står inför liknande utmaningar som Zenuity. Med utvecklingen inom bland annat AI och IoT kommer 75 procent av all data inom två år behöva samlas in och lagras utanför molnet.

granö proffe.jpg

Anna granö, vd, HPE Sverige.

– Sjukvården och bankväsendet är bara några exempel där det blir allt viktigare att samla in, lagra, och återanvända data. Till exempel för att med stora patientunderlag ta fram AI-modeller som uppskattar individers risk att utveckla olika sjukdomar eller för banker att hitta mönster som tyder på bedrägerier och på så sätt kunna driva ett mer proaktivt säkerhetsarbete. Vi tar bort komplexiteteten så att våra kunder kan automatisera ännu mer.

Öppnar för möjligheter

Zenuitys lösning kommer vara helt driftsatt efter sommaren. För Anna Granö har samarbetet varit ett skolboksexempel på hur det bör gå till.

– Zenuity har varit öppet och transparent i dialogen med HPE när man presenterat utmaningar och behov, och därför har vi snabbt hittat ett läge där vi kunnat bolla möjligheterna med vår teknik. Vi vet inte alltid vad kunden behöver och kunden vet inte alltid vad tekniken erbjuder. När någon verkligen öppnar dörren för oss har vi helt andra möjligheter att tillföra goda idéer och värde.

Zenuitys plattform

HPE GreenLake ger samma upplevelse för applikationer och data on prem som i det publika molnet. Det innebär ett enklare sätt att bygga, konsumera och hantera data i en hybrid miljö.

Rekommenderad läsning

netapp-AI960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Snabb AI-träning med NetApp

17 dec 2018 digit

NetApp och Nvidia skapar tillsammans ONTAP AI, en plattform som möjliggör snabbare träning av AI-modeller. Plattformen väntas få stor nytta för alla AI-intresserade aktörer, bland annat inom hälso- och sjukvård och i finansbranschen. 

tjurfaktare-i-madrid.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Årets molnhändelse i Madrid

2 okt 2018 digit

När världens ledande tekniker, forskare och leverantörer möts på HPE Discover i Madrid den 27-29 november blir dagarna packade med allt från det senaste inom hybridmolnlösningar till hur dataanalys kan förändra livet för alzheimerpatienter. Här möts konkret affärsnytta med framtidsvisioner för svenska företag och organisationer.

mountain-native-app-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Så gör du en säker molnflytt

30 maj 2018 digit

Många vill ut i molnet men är rädda för att tappa kontrollen över sin data på vägen. NetApp hjälper dig med att säkra och anpassa övergången, oavsett om du väljer Azure, AWS eller Googles moln.

snip damgard.JPG
video

Joacim Damgard om Microsofts utveckling

24 okt 2016 ledarskap

Den 1 juni tillträdde Joacim Damgard som vd för Microsoft Sverige. Säkerhet, IoT och kundernas efterfrågan på molnlösningar driver efterfrågan. Och så avslöjar Joacim sin personliga favorit i MS-familjen.

moln.jpg
Voister förklarar

Hybridmoln

19 apr 2017 Voister förklarar

Vilken molnlösning som passar vilket företag varierar, men en lösning som allt fler väljer är hybrida moln. Så väljer du bästa mixen för ditt företag. 

ai robot .jpg
video
Voister förklarar

Artificiell intelligens

5 dec 2017 Voister förklarar

Är AI en hjälp i vår strävan efter ett bättre samhälle eller det största hotet mot mänskligheten? Därom tvista de lärde men forskarna låter inte lite käbbel stoppa dem. Idag anser it-förgrundsfigurer som Microsofts Satya Nadella och Amazons Jeff Bezos att AI är den nya digitala guldådern.

oresundsbron.jpg
video

3D och sensorer på väg till Danmark

4 jun 2018 digit

3D-teknik, sensorer och liknande upplägg som Stockholms vägtullar skapar nya intjäningsmodeller för Öresundsbron. Och parallellt sker arbetet med att öka integriteten, inte minst med tanke på GDPR, när allt fler bilar blir uppkopplade.

snip adobe AI UTAN KNAPP.jpg
video
Ett samarbete mellan Adobe och Voister

Sensei gör Adobe AI-smart

21 maj 2018 digit

Nu implementeras AI i alla Adobes produkter. Genom den intelligenta assistenten Adobe Sensei försvinner de tråkiga momenten för användaren som nu istället kan fokusera fullt ut på att nyttja sin kreativitet.

ai-robot-hållbar-AI-Daniel-Akenine.jpg

Den nya ansvarsfulla intelligensen

22 feb 2018 digit

Artificiell intelligens som ärver människans fördomar, arbetsplatser där de anställda slutar och algoritmer som gör läkare och piloter överflödiga. Daniel Akenine, Microsoft, är initiativtagare till det humanistiska initiativet addAI.org som arbetar för att AI blir ansvarsfullt och människovänligt.