Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HPE och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Säker, smart, Primera

Med Primera vill HPE förändra sättet hur vi hanterar data. Genom en hög skalbarhet, en integrerad AI och en 100-procentig tillgänglighetsgaranti så kan du fokusera på verksamheten och Primera sköter resten.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 18 oktober 2019 digit

– HPE Primera har en arkitektur som alltid är aktiv och som jobbar parallellt för acceleration av applikationer och databaser. Det gör att vi till exempel har 122 procent bättre prestanda med Primera gentemot Oracles databas, vilket många kunder har. Det går helt enkelt snabbare att bearbeta data och komma till en slutsats och kunden kan göra mer på kortare tid, säger Hans Larsson, Senior Solutions Architect, HPE.

I Primera har HPE tagit smartheten från Infosight, en plattform för AI och machine learning, och sammankopplat den med enkelheten från Nimble och funktionaliteten och skalbarheten från 3PAR, som är HPE:s två andra lagringsplattformar.

– Det här ska skapa en oöverträffad enkelhet för kunden. Vi har också en 100-procentig tillgänglighetsgaranti som gäller alla kunder och alla tänkbara Primera-konfigureringar, säger Hans Larsson.

Tier-0 lagringsplattformen Primera ska bara ta 20 minuter att installera och kan utföras av kunden. Behöver kunden göra en uppdatering, till exempel vid en kritisk patch för att förebygga ett problem, så kommer Infosight med rekommendationer på vad som ska göras och sedan är det bara att utföra uppdateringen.

– I och med enkelheten och proaktiviteten får du en stabil miljö där du lägger mindre tid på administration och infrastruktur. Istället kan du fokusera på det som är viktigt i din verksamhet. Samtidigt går din time-to-market ned, så att du kan dra nytta av dina investerade pengar snabbare.

Infosight gör att vi kan garantera fullständig tillgänglighet.

Med AI-plattformen Infosight menar HPE att kunden får en virtuell medarbetare som övervakar alla lösningar varje dag, 24 timmar om dygnet.

– Infosight gör att vi kan extrahera värde till all insamlad data. Genom att samla in all information kommer vi närmare kundens datacenter och kan förutse och förhindra att de råkar ut för problem och det gäller över hela stacken från virtuell maskin till lagring. Om vi ser något fel med prestandan så kan vi genom AI och machine learning via Infosight direkt se vad det beror på, vilket skapar en stabilare infrastruktur. Det är Infosight som gör att vi kan garantera fullständig tillgänglighet.

Vilka är nackdelarna?

– Jag vet inte om det nödvändigtvis är en nackdel, men Primera är inte en armékniv som fixar allt. Lösningen passar inte alla utan det beror mycket på vad du har för krav. För vissa passar vår hyperkonvergerade lösning Simplivity bättre, för andra kanske Nimble är mer lämpligt. Men sammantaget har vi en portfölj av produkter som förhoppningsvis ska täcka de flesta kunders behov. Vi och våra partners hjälper till att vägleda kunderna kring vilken lösning som passar bäst baserat på krav och behov.

Hur kommer Primera att utvecklas framöver?

– Primera är under konstant utveckling. I och med att AI:n i Infosight hela tiden blir mer sofistikerad så blir produkten konstant bättre. Sedan har vi också en framtidssäkring, som innebär att den viktigaste infrastrukturen till Primera uppgraderas var tredje år. Det innebär att befintliga kunder kan växa i den lösning de redan investerat i. 

Rekommenderad läsning

tjurfaktare-i-madrid.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Årets molnhändelse i Madrid

2 okt 2018 digit

När världens ledande tekniker, forskare och leverantörer möts på HPE Discover i Madrid den 27-29 november blir dagarna packade med allt från det senaste inom hybridmolnlösningar till hur dataanalys kan förändra livet för alzheimerpatienter. Här möts konkret affärsnytta med framtidsvisioner för svenska företag och organisationer.

man-med-simfotter-och-dator-på-stranden.jpg
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

AI:n som analyserar allt

24 jan 2020 digit

Infosight är en AI-driven plattform som samlar data från alla dina uppkopplade system och gör trafikanalyser på virtuell maskin-nivå. Det finns även möjlighet att få stöd av ett eget HPE-team. 

myror på rad som bär på bitar av löv.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Full koll på din it-miljö

11 jun 2018 säkerhet

Molntjänsten HPE InfoSight löser problem i din it-miljö utan att du märker det. Förutom att InfoSight är självlärande så tipsar tjänsten dig också om hur du kan nyttja hela kraften i dina it-produkter.

smart-lagring-med-nimble.jpg
voister paper - hpe datacenter

Nimble lagrar smartare

14 jun 2019 digit

Ett av it-avdelningens svåraste beslut är att välja en lagringsplattform som matchar förändrade behov av tillgänglighet och prestanda. Nimble har den flexibiliteten och når numera upp till 99,99999 procent tillgänglighet tack vare en robust arkitektur samt AI-plattformen InfoSight.  

netapp-AI960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Snabb AI-träning med NetApp

17 dec 2018 digit

NetApp och Nvidia skapar tillsammans ONTAP AI, en plattform som möjliggör snabbare träning av AI-modeller. Plattformen väntas få stor nytta för alla AI-intresserade aktörer, bland annat inom hälso- och sjukvård och i finansbranschen. 

balkong-960640.jpg

Automation för Balco

27 dec 2018 digit

Det småländska bolaget Balco är störst i Europa på inglasade balkonger. För att fortsätta utvecklas och vara mobila satsar de på videomöten, automation och ett hyperkonvergerat datacenter. 

blurrig liten matbutik med två personer.jpg
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Mycket data, liten server

21 feb 2020 digit

Redan 2025 spås tre fjärdedelar av all data bearbetas och lagras där den samlas in. Med Lenovo Edge Server säkras datahanteringen för butiker, byggarbetsplatser och mindre bolag.  

grönt landskap syns inifrån en bil genom bilrutan.jpg
video
ett samarbete mellan hpe och voister

Zenuitys självkörande framtid

27 mar 2020 digit

Zenuity väljer HPE Greenlake och plattformen high performance computing för att hantera all data kopplat till utvecklingen av självkörande bilar. Ett liknande behov finns i många andra branscher, som vård och finans.

Familj Står På Exotisk Strand Och Tittar Ut Över Vattnet
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Aruba wifi 6 till alla

12 jun 2020 digit

Karlshamn kommun och NCC har valt väg. Nätverkslösningarna från HPE Aruba ger snabb uppkoppling och slussar trafiken säkert mellan wifi 6 och 5G.