Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HPE och Voister

En smartare it-nyhetssajt

AI:n som analyserar allt

Infosight är en AI-driven plattform som samlar data från alla dina uppkopplade system och gör trafikanalyser på virtuell maskin-nivå. Det finns även möjlighet att få stöd av ett eget HPE-team. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 24 januari 2020 digit

– Plattformen automatiserar felsökningar i din infrastruktur och skickar ut automatiska rapporter om till exempel höga servicetider, rekommenderade patchar eller om det är ett avtal som snart löper ut, säger Kristian Kandenäs, account support manager på HPE. 

Infosight analyserar din data, gör proaktiva rekommendationer och utför i vissa fall aktiviteter för att undvika nertid på din it-infrastruktur. I Infosight-portalen kan du sedan sammanställa informationen i olika vyer som kan användas som underlag för diskussioner kring bland annat kapacitet, planering och avtalsförlängningar. Verktyget baseras på kunskap från 10 000-tals system runt om i världen.

86 procent åtgärdas automatiskt

En anledning till att AI-plattformen är aktuell just nu är att allt högre krav ställs på tillgänglighet hos företag och organisationer gentemot deras kunder.

– Infosight effektiviserar och stabiliserar din it samtidigt som tid skapas för att utveckla nya tjänster. Idag kan 86 procent av alla ärenden förutsägas och åtgärdas automatiskt för Nimble, utan att någon person behöver bli inblandad. Det medför att mindre tid spenderas på att hantera problem, säger Lars-Eric Jansten, pointnext category manager på HPE.

HPE:s verktyg gör även Cross Stack Analytics, vilket är en trafikanalys på virtuell maskin-nivå ända ned i hårdvaran. Där kan programmet upptäcka eventuella flaskhalsar, till exempel om en VM har för lite bandbredd, minne eller dylikt.

– Därmed slipper du använda flera olika verktyg för att få fram samma information, säger Kristian Kandenäs.

Få hjälp av ett team

Plattformen automatiserar felsökningar och skickar ut automatiska rapporter

Till Infosight kan du, genom ett Datacenter Care-avtal från HPE, erhålla ett kontoteam. Då får du en löpande dialog även utanför de reaktiva supportcasen. Samtidigt får du rekommendationer som inte bara baseras på själva plattformen, utan även med utgångspunkt från exempelvis kundens säkerhets- och tillgänglighetskrav och intresse av nya funktioner. Det ingår även kontinuerliga supportmöten då teamet bland annat går igenom proaktiva aktiviteter, utförda åtgärder och framtida projekt.

– Kontoteamet från HPE hjälper en kund att förädla information som Infosight ger efter kundens specifika förutsättningar. Det är här det stora kundvärdet kommer in, säger Kristian Kandenäs.

Hur kommer verktyget att utvecklas vidare?

– På serversidan är plattformen relativt ny och det finns fortsatt förbättringar att göra på våra hyperkonvergerade lösningar. Varje månad kommer nya funktioner och utvecklingen går väldigt fort. Vi tror mycket på det autonoma datacentret och för att nå dit är Infosight en viktig pusselbit, säger Lars-Eric Jansten.

Mer om Infosight

Bakgrunden till Infosight är att 2017 värvade HPE Nimble, storageföretaget som utvecklat AI-plattformen. Nu implementerar HPE Infosight på alla sina övriga server och storageplattformar, på Nimble körs det i full fart, kring storage har man kommit en bra bit på väg, och för server samt hyperkonvergerade plattformar adderas nya funktioner varje månad. Infosight är en central del för hela företagets budskap kring det autonoma datacentret. 

Rekommenderad läsning

netapp-AI960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Snabb AI-träning med NetApp

17 dec 2018 digit

NetApp och Nvidia skapar tillsammans ONTAP AI, en plattform som möjliggör snabbare träning av AI-modeller. Plattformen väntas få stor nytta för alla AI-intresserade aktörer, bland annat inom hälso- och sjukvård och i finansbranschen. 

tjurfaktare-i-madrid.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Årets molnhändelse i Madrid

2 okt 2018 digit

När världens ledande tekniker, forskare och leverantörer möts på HPE Discover i Madrid den 27-29 november blir dagarna packade med allt från det senaste inom hybridmolnlösningar till hur dataanalys kan förändra livet för alzheimerpatienter. Här möts konkret affärsnytta med framtidsvisioner för svenska företag och organisationer.

verktyg-primera-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Säker, smart, Primera

18 okt 2019 digit

Med Primera vill HPE förändra sättet hur vi hanterar data. Genom en hög skalbarhet, en integrerad AI och en 100-procentig tillgänglighetsgaranti så kan du fokusera på verksamheten och Primera sköter resten.

grönt landskap syns inifrån en bil genom bilrutan.jpg
video
ett samarbete mellan hpe och voister

Zenuitys självkörande framtid

27 mar 2020 digit

Zenuity väljer HPE Greenlake och plattformen high performance computing för att hantera all data kopplat till utvecklingen av självkörande bilar. Ett liknande behov finns i många andra branscher, som vård och finans.

Paraplyer Hylte
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Hyltes hyperskydd

16 okt 2020 digit

Hylte kommun har börjat använda den hyperkonvergerade infrastrukturen HPE Simplivity. Skiftet ska bland annat leda till en ökad säkerhet, flexibilitet och effektivitet. 

Björkskog
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Hållbar it med HPE

9 okt 2020 digit

Mjukvara som tjänst som drivs av hållbar energi och cirkulär hårdvara är grundbulten för hållbar it. Det säger Chris Wellise, globalt ansvarig för hållbarhet på HPE. 

El Nat Btea
Ett samarbete mellan HPE och Voister

NIS-säkert elbolag

27 nov 2020 digit

BTEA, som är verksamma i Jämtland, Härjedalen och Medelpad, har börjat använda sig av HPE Simplivity. Infrastrukturen har ökat säkerheten och effektiviteten och hjälpt bolaget att bli förenligt med NIS-direktivet.

Riksdag Sverige

Sveriges AI-miss

29 jun 2020 digit

Sverige har missat möjligheten att AI-utbilda korttidspermitterade under coronapandemin. Nu behöver vi som land få till en demokratisering av tekniken, fokusera hårt på tillämpningar och politiker med mer positiv inställning. Det menar Daniel Akenine, Microsoft och Luka Crnkovic-Friis, Peltarion. 

Dell 5G Dator
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells 5G-dator

4 sep 2020 digit

Dell Latitude 9510 är den nya 5G-kompatibla datorn och Dells första i ultrapremium-segmentet. Den är anpassad för den mobila användaren med en AI som förlänger batteritiden och en inbyggd konferenspuck för bättre möten.