Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan hp och voister

En smartare it-nyhetssajt

Snabbare dator med AMD

Datorspelsfanatiker har länge uppskattat AMD för bolagets grafikkortsteknik och processorer, men nu finns anledning för alla som är sugna på mer datorkraft på liten yta att spärra upp ögonen. I en mängd av HP:s datorer finns den senaste AMD-tekniken. 

Text anne hammarskjöld Foto adobestock, hp 6 mars 2020 digit

– Under de senaste åren har AMD förändrat utvecklingen av sin processorteknologi otroligt mycket och det har lett till att bolaget har tagit tätposition i utvecklingen. Det bekräftar också utvecklingen på AMD:s aktiekurs, säger Jenny Gustavsson, produktchef desktop på HP Sverige.

Dubbla överföringshastigheten

Länge var AMD-processorer det första valet i gamingvärlden som attraherades av den avancerade grafikkortstekniken. Men HP har länge använt AMD som en viktig och prisvärd del av PC-produkterna för hemmabruk.

Förra året presenterades en nyhet som flyttat fram positionerna ytterligare för den amerikanska uppstickaren.

– AMD är först i världen med 7 nanometer-teknologin, och kommer vara ensamma om den åtminstone året ut. Det innebär väldigt många transistorer på liten yta och mycket mer kraft i processorn. Tillsammans med AMD PCI Express 4.0 ökar det överföringshastigheten till det dubbla. AMD ligger helt enkelt extremt bra till jämfört med konkurrenterna.

– Den senaste versionen erbjuder 15 procent högre prestanda än den förra, som i sin tur var bättre än föregångaren. Nu minskar också energiförbrukningen för kylning, och vi kommer se mer av den utvecklingen mot ökad hållbarhet.

Lämnat pojkrummet

Trots det tekniska försprånget är det inte helt enkelt att ta steget från tonårsrummen till styrelserummen. Gamla föreställningar sitter i men i teknikintresserade Sverige har attityden börjat förändras.

jenny gustavsson.jpg

Jenny Gustavsson, produktchef desktop på HP Sverige.

– Allt fler av våra företagskunder upptäcker att AMD erbjuder en jättebra arkitektur. Jag vill också vara tydlig med att HP:s säkerhet och möjligheter till uppdateringar och managering fungerar precis lika bra som vanligt oavsett processor. Den teknologin adderar vi som företag till datorn oavsett vilken processor som används.

Jenny Gustavsson har ett gott råd till den som kanske ändå tvekar.

– Välkommen att kontakta vår demopool och låna datorer i två veckor. Det kostar ingenting att själv uppleva skillnaden, och blir trycket stort fyller vi på för att undvika kö.

– Vi tycker att det är betydelsefullt att hela tiden utvecklas och erbjuda våra kunder de bästa produkterna på marknaden. Därför kommer vi fortsättningsvis titta på hur vi kan utvidga vårt erbjudande och vilken teknologi vi använder oss av i våra datorer.

HP:s företagsprodukter med AMD omfattar bland annat Chromebooks, ProDesk 405 och ProBook 405 i flera formfaktorer och storlekar, samt EliteBook 705 och EliteDesk 705. Inom workstations använder HP AMD på grafiksidan.

 

Rekommenderad läsning

kvinna sitter med huvudet i skrivbordet och är trött på jobbet med rosa bakgrund.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Flexibelt på riktigt

22 jan 2020 digit

När allt fler ska och vill jobba flexibelt behöver arbetsplatsen funka. HP:s senaste USB-C-baserade dockningslösningar fungerar med alla typer av datorer och uppdateras automatiskt på ett säkert sätt. 

bläck i olika färger i vattenlösning.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

HP skriver hållbart

14 jan 2020 digit

Med 17 miljarder utskrivna sidor om året lär det papperslösa kontoret dröja. HP Pagewide ser till att allt skrivs ut med mindre bläck och minskad elförbrukning.

kvinna-med-hund-jobbar-hemifrån.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Workstation på distans

20 mar 2020 digit

Nu kan alla som på jobbet använder en workstation även dra nytta av den kraftfulla datorn på distans. HP Zcentral garanterar 100-procentig prestanda och är en helhetslösning både vad gäller hård- och mjukvara.

gamla och nya hus i kina.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

HP:s hållbara väg

13 dec 2019 digit

Varje minut levererar HP 100 datorer och 90 skrivare. Med den volymen gör detaljer som materialval, möjligheter till uppgradering och transporter med med tåg en stor skillnad för miljön. Med Trans-Eurasia Railway, som sträcker sig hela vägen från Kina till Tyskland, minskar utsläppen betydligt. 

Rosa Soffgrupp Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Jobba hemma med HP

3 jul 2020 digit

Framtidens kontor ska vara så attraktivt att medarbetarna väljer att åka till jobbet. Distansarbete, även efter pandemin, är här för att stanna och kräver it-utrustning som fungerar. Det menar Jenny Gustavsson, produktchef desktop, HP Sverige.

en våg håller på att slå över intill en solig strand.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Inget brus med HP

17 sep 2018 digit

Nu presenterar HP en viktig pusselbit för smarta, digitala möten. Konferenssystemet HP Elite Slice skalar bort onödigt brus, innebär hög säkerhet och är lätt att använda.

plast-hav-hp-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

HP skapar hållbart Haiti

15 jan 2019 digit

I HP:s printarbete är hållbarhet A och O. Efter naturkatastrofen på Haiti har bolaget fått 600 personer i arbete och samlat in 12 miljoner plastflaskor som annars kunnat hamna i Karibiska havet. Materialet används nu till företagets bläck- och tonerkassetter.

tjej sitter på marken i stor klänning med två vita hundar i vinterlandskap.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

HP för kreativa jobb

1 mar 2019 digit

Världens mest kraftfulla delbara dator kommer från HP och heter ZBook x2. Med bluetooth-tangentbord, Dreamcolor-skärm och Wacoms pennteknologi integrerat så låter den bland annat illustratörer och konstnärer maxa sin fulla potential. 

kritiskt-lage-under-operation2.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Alla vinner med VR

12 apr 2019 digit

Stadsplanering, industriell produktutveckling och alla typer av utbildning är bara några aktuella användningsområden för VR, virtual reality, som fortfarande är en teknik med framtiden för sig. HP Reverb VR headset gör det enkelt att ta vara på möjligheterna internt eller hos kund.