Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan hp och voister

Snabbare dator med AMD

Datorspelsfanatiker har länge uppskattat AMD för bolagets grafikkortsteknik och processorer, men nu finns anledning för alla som är sugna på mer datorkraft på liten yta att spärra upp ögonen. I en mängd av HP:s datorer finns den senaste AMD-tekniken. 

– Under de senaste åren har AMD förändrat utvecklingen av sin processorteknologi otroligt mycket och det har lett till att bolaget har tagit tätposition i utvecklingen. Det bekräftar också utvecklingen på AMD:s aktiekurs, säger Jenny Gustavsson, produktchef desktop på HP Sverige.

Dubbla överföringshastigheten

Länge var AMD-processorer det första valet i gamingvärlden som attraherades av den avancerade grafikkortstekniken. Men HP har länge använt AMD som en viktig och prisvärd del av PC-produkterna för hemmabruk.

Förra året presenterades en nyhet som flyttat fram positionerna ytterligare för den amerikanska uppstickaren.

– AMD är först i världen med 7 nanometer-teknologin, och kommer vara ensamma om den åtminstone året ut. Det innebär väldigt många transistorer på liten yta och mycket mer kraft i processorn. Tillsammans med AMD PCI Express 4.0 ökar det överföringshastigheten till det dubbla. AMD ligger helt enkelt extremt bra till jämfört med konkurrenterna.

– Den senaste versionen erbjuder 15 procent högre prestanda än den förra, som i sin tur var bättre än föregångaren. Nu minskar också energiförbrukningen för kylning, och vi kommer se mer av den utvecklingen mot ökad hållbarhet.

Lämnat pojkrummet

Trots det tekniska försprånget är det inte helt enkelt att ta steget från tonårsrummen till styrelserummen. Gamla föreställningar sitter i men i teknikintresserade Sverige har attityden börjat förändras.

jenny gustavsson.jpg

Jenny Gustavsson, produktchef desktop på HP Sverige.

– Allt fler av våra företagskunder upptäcker att AMD erbjuder en jättebra arkitektur. Jag vill också vara tydlig med att HP:s säkerhet och möjligheter till uppdateringar och managering fungerar precis lika bra som vanligt oavsett processor. Den teknologin adderar vi som företag till datorn oavsett vilken processor som används.

Jenny Gustavsson har ett gott råd till den som kanske ändå tvekar.

– Välkommen att kontakta vår demopool och låna datorer i två veckor. Det kostar ingenting att själv uppleva skillnaden, och blir trycket stort fyller vi på för att undvika kö.

– Vi tycker att det är betydelsefullt att hela tiden utvecklas och erbjuda våra kunder de bästa produkterna på marknaden. Därför kommer vi fortsättningsvis titta på hur vi kan utvidga vårt erbjudande och vilken teknologi vi använder oss av i våra datorer.

HP:s företagsprodukter med AMD omfattar bland annat Chromebooks, ProDesk 405 och ProBook 405 i flera formfaktorer och storlekar, samt EliteBook 705 och EliteDesk 705. Inom workstations använder HP AMD på grafiksidan.

 

6 mars 2020 Uppdaterad 16 mars 2020 Reporter anne hammarskjöld digit Foto adobestock, hp

Rekommenderad läsning

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Hp Datorer 960640
video
Ett samarbete med HP

Grön it med HP-tjänst

17 nov 2020 digit

Att köpa datorer som tjänst, istället för som produkt, är bra för miljön i flera olika avseenden. HP gör det nu enkelt för företag och organisationer att investera i enheter enligt en product-as-a-service-modell, där man hoppas på en utveckling likt den på mobiler och företagsskrivare. 

En Tecknad Hand Som Klickar Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Klicka säkert med HP

27 okt 2020 säkerhet

Du får ett mejl som du tror är säkert med en bifogad fil som du öppnar. Det skulle du inte ha gjort. Om du hade haft HP Sure Click Advanced hade filen öppnats i ett isolerat fönster och skyddat operativsystem. Det är en av många lösningar i nya HP Proactive Security.

Kvinna På Brygga I Yogaställning Där Hon Står Upp Och Böjer Överkroppen Längs Med Benen
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Först med vikbar skärm

28 aug 2020 digit

Med den nya Thinkpad X-serien lanserar Lenovo vikbara skärmar. Det innebär att datorn kan förvandlas till en läsplatta och blir lättare att hantera. Samtidigt uppgraderas de traditionella Thinkpad X-datorerna med ännu högre säkerhet och hållbarhet.

Print I Molnet
video
ett samarbete mellan hp och voister

Print i molnet

14 aug 2020 digit

Med HP Workpath och att koppla upp din skrivare mot molnet får du fler användningsområden, snabbare dokumentflöden och ökad säkerhet.

Rosa Soffgrupp Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Jobba hemma med HP

3 jul 2020 digit

Framtidens kontor ska vara så attraktivt att medarbetarna väljer att åka till jobbet. Distansarbete, även efter pandemin, är här för att stanna och kräver it-utrustning som fungerar. Det menar Jenny Gustavsson, produktchef desktop, HP Sverige.

Strand Renthav Havsplast
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Rent hav blir pc

30 jun 2020 digit

HP har världens mest hållbara pc-portfölj. Det baserar bolaget på flest antal produkter med miljömärkningen EPEAT. Bolagets arbete omfattar bland annat ett hållbart val av material, insamling av havsplast i Haiti och tågtransporter från Kina.

Chili Vit Bakgrund
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Stark som en ZBook

29 maj 2020 digit

Kreatörer och utvecklare behöver inte längre välja mellan storlek, mobilitet och prestanda. HP:s två nya workstations väger under två kilo och har maximal kraft.

Dödskalleapa
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

HP räddar regnskog

20 maj 2020 digit

Amazonas regnskog och Kinas statsägda skog får nu stöd av HP. Under fem år kommer bolaget att vara med och bidra till en återställning av regnskogen och ett hållbart skogsbruk.