Ett samarbete mellan HP och Voister

Workstation på distans

Nu kan alla som på jobbet använder en workstation även dra nytta av den kraftfulla datorn på distans. HP Zcentral garanterar 100-procentig prestanda och är en helhetslösning både vad gäller hård- och mjukvara.

– Det kommer alltid finnas vissa anställda som behöver mer datorkraft än andra. Exempelvis kan det handla om ingenjörer som gör komplicerade simuleringar, designers som sysslar med 3D-modulering eller marknadsavdelningar som arbetar med videoredigering.

– Med HP Zcentral kan du ge användarna möjligheter till det, men utan att de behöver sitta vid en specifik workstation och inte ens på jobbet. De kraftfulla arbetsstationerna sitter istället i ett rack någon annanstans, säger Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions, HP.

HP Zcentral är en ny helhetslösning för centralisering av workstations. Enkelt förklarat så ansluter din dator till en styrningsstation, ZCentral Connect, som i sin tur skickar dig vidare till ett datacenter fullt med workstations i ett rack. Det här gör att du nu kan arbeta hemifrån eller på annan valfri plats, men ändå med kapaciteten från en kraftfull workstation.

– Ett annat scenario kan vara att du vill ge underleverantörer tillgång till mycket kraft, men ändå ha koll på vad de har tillgång till. Det kan också vara lämpligt för användare som bara vid vissa tillfällen behöver hög prestanda.

Ingen data i molnet

Lösningen lagrar inte någon information i molnet, vilket kan vara en fördel för verksamheter som inte får använda molnet för känslig data.

stefan-jeleby.jpg

Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions, HP.

– Endast krypterade pixelförändringar skickas från sändarsidan till de lokala klienterna, vilket gör att all data stannar på sändarsidan och som skyddas av bland annat HP Sure Start.

– ZCentral Connect är den enda programvara som behövs vilket gör att detta blir den första helhetslösningen från en och samma leverantör. 

Prestanda att lita på 

Ett alternativ till centralisering är att virtualisera och dela upp den fysiska hårdvaran, men då finns risken att prestandan inte blir densamma.

– Ett problem är att du ofta hamnar i en pool av maskiner som tar kraft av varandra och upplevelsen blir inte så bra som du hade önskat. Nu säkerställs prestandan till 100 procent och den är enbart din.

– Samtidigt försvinner alla kostnader för virtualiseringslager och programvara. Kostnaderna är också förutsägbara från start.

Från och med slutet av mars kommer HP ZCentral att finnas på marknaden, och lösningen går även att användas som tjänst. 

20 mars 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng