Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Snabba, starka Yoga 5G

Den första datorn med 5G-anslutning är här. Lenovo Yoga 5G tillåter surf i hastigheter på uppemot 3 GB per sekund och klarar sig ett dygn utan att behöva laddas.

– Att du aldrig behöver ansluta till ett wifi lämpar sig extra väl för studenter på universitet eller personer som reser mycket. Du kan streama video i hög kvalitet på väldigt befolkade platser, exempelvis flygplatser. Eller varför inte ladda ned en film på någon sekund innan du sätter dig på planet.

– Det som behövs är ju självklart ett 5G-nätverksabonnemang, men om det inte finns 5G i närheten surfar datorn automatiskt in på ett 4G-nät, säger Alessandro Battini, Director Consumer Nordic på Lenovo.

5G innebär topphastigheter upp emot tio gånger högre än 4G och möjliggör realtidskommunikation. Anledningen till det är att svarstiden mellan olika enheter som kommunicerar med varandra kommer gå från dagens 25-35 millisekunder till endast några få millisekunder.

– Därmed kan du samarbeta och skapa innehåll med flera personer samtidigt i realtid. Du och kollegor kan exempelvis redigera video med delad bearbetning mellan datorn och molnet i en direktsänd videochatt.

Håller 24 timmar

Det som möjliggör att Lenovo kan föra vidare 5G från smartphones till datorer är att Yoga 5G är först med Qualcomms nya 5G-processor. Det medför även en ökad batteritid, upp till 24 timmar, vilket kan vara en fördel inte minst för de mer mobila användarna. Anledningen till batteritiden är att processorn förbrukar 60 procent mindre energi än tidigare varianter.

– Dessutom kontrollerar datorn sin egen temperatur och anpassar sig efter vilka aktiviteter du gör, vilket ska hålla den kall och ta bort behovet av en fläkt.

yoga-5g.jpg

Med Yoga 5G kan du kommunicera med en svarstid på endast några få millisekunder.

– Att det är en 2-i-1-enhet gör att du också kan vika den bakåt till surfplatteläge och använda pennan när det passar dig.

Snabb rörelse mot 5G

Som namnet antyder kommer Yoga 5G att gå direkt in i Lenovos premiumsegment för olika sorters datorer, vilket är Yoga.

Den nya enheten var först tänkt att anlända till Norden innan sommaren men på grund av coronavirusets spridning, inte minst i Kina där Lenovo har sin produktion, kan lanseringen komma att senareläggas.

– Vi ser att telekombolag i Finland, Norge och Sverige rör sig snabbt mot 5G. Det kommer innebära att kunder snart börjar förvänta sig mer 5G-enheter. Därför tror vi hårt på den här datorn de kommande åren, säger Alessandro Battini.

10 mars 2020 Uppdaterad 20 mars 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock, Lenovo

Läs mer om ämnet:

Rekommenderad läsning

Dell Apex Edge Michael Dell Keynote
video
Ett samarbete med Dell

Apex skapar ett nytt Dell

7 maj 2021 digit

Dell går all-in i Apex, en ny samling av as-a-service-lösningar inom bland annat lagring, moln och edge. Apex kan komma att förändra bolaget i grunden, menar vd:n Michael Dell under keynoten på Dell Technologies World.

Smart City
video
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Skog Träd Dell
video
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Tapet 5G

5G i tapeten

29 mar 2021 digit

Morgondagens mobilmaster kommer att vara så små att de kanske inte syns alls och gömmer sig bakom en tapet i vardagsrummet eller är en del av husfasaden.

Aruba Säkert Nätverk
video
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Lenovo Biometri Thinkshield
video
Ett samarbete med Lenovo

Säker hemma med Lenovo

19 mar 2021 säkerhet

Med säkerhetsportföljen Thinkshield vill Lenovo säkra hemmakontoret inom både hård- och mjukvara. Det innefattar alltifrån fingeravtrycksläsare och kryptering av hårddiskar till molnverktyg och maskininlärning.

Lila Rum Med Fåtölj, Skrivbord Och Dator (1)
video
ett samarbete med dell

Enklare hemmajobb med Dell

12 mar 2021 digit

Med en ny, unik videokonferensskärm och mikrofon skapar Dell en bra arbetsplats i hemmet. I takt med att pandemin lägger sig kommer arbetsgivare att behöva förbereda sig inför utmaningen att hantera det nya hybridkontoret. Det menar Mats Jentzen, Dell.

Adobestock 199083282
video
Ett samarbete med Netapp

Netapp säkrar molndatan

5 mar 2021 digit

Cloud Volumes Ontap gör molnresan enklare och säkrare. Med Netapps lösning går det att köra samma dataplattform som du gör lokalt, du kan skanna av din molndata efter GDPR-klassad information och genom bland annat komprimering kan kostnaderna för lagring i molnet minska. 

Ett Sminkat Öga
video
Ett samarbete med Lenovo

Lenovos nya skärm

5 feb 2021 digit

Pandemin ställer nya krav på en mobil arbetsplats. Lenovo har utvecklat både datorer och skärmar som fungerar lika bra på hemmakontoret som på din arbetsplats. Dessutom har allt utrustats med den senaste tekniken, bland annat lanseras en skärm som är extra snäll mot ögonen.