Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Icas nya nät

Ica gör sig redo för nästa generations nätverk med ACI, Application Centric Infrastructure. Förhoppningen är att det ska leda till en enklare förvaltning och underhåll, samtidigt som bolagets tjänster kan levereras snabbare och säkrare. Det berättar Walter Stern under Cisco Live i januari. 

– Vi är fyra medarbetare från Ica-gruppen som är här på Cisco Live i Barcelona och vi tittar främst på en kommande proof of concept för ACI, Application Centric Infrastructure. Det ska vi testa för att se om det är nästa datahallslösning för oss, säger Walter Stern, Group Manager Core and Network Services, Ica-gruppen.

Vad ska den lösa för er?

– Vi ser främst att vi vill adressera den kapaciteten som finns i vårt nät och vi vill titta på nästa generations sätt att bygga nätverk. Under våren kör vi vår testmiljö och fattar ett beslut efter det. Om det blir ett positivt resultat kommer vi nog börja bygga det i år.

Hur förhåller ni er till SDA?

– Det är en lösning som vi har implementerat på vårt huvudkontor i Solna och vi fortsätter med utrullning på våra lager och kontor runt om i Sverige.

Vad är den stora nyttan där?

– Att vi får en mycket enklare förvaltning och ett lättare underhåll. Det blir också att få in nya kontor och lager i den nya leveransen som vi har.

Hur kommer medarbetarna uppleva det?

– Vi hoppas att de får en smidigare lösning som integrerar både det trådade och det trådlösa nätet. Vi styr nu också vår access med policys istället för med traditionella accesslistor.

Var är ni om ett par år?

– Förhoppningsvis har vi kommit fram till en infrastruktur som har möjlighet att gå i samma takt som affärens krav. Vi vill kunna leverera våra tjänster snabbare och med mer säkerhet. I dagsläget har vi olika typer av andra molntjänster där man kan få sina tjänster mycket snabbare. Vi inom it-organisationen vill kunna matcha och kunna leverera liknande tjänster på samma tid.

Vad tar du med dig från Cisco Live?

– Det är väldigt spännande dagar här och trevligt att träffa kollegor och få chansen att prata med Cisco också. Jag har spenderat en del tid i Devnet och tittat på automatisering. Vi tror att framtiden handlar om att automatisera till exempel vår drift.

Ica-gruppen

Ica-gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med cirka 2 075 egna och handlarägda butiker och apotek i Sverige och Baltikum. I Ica-gruppen ingår Ica Sverige och Rimi Baltic, Apotek hjärtat, Ica fastigheter samt Ica banken som erbjuder finansiella tjänster till svenska kunder.

Källa: Ica

11 mars 2020 Uppdaterad 12 januari 2021 Reporter Elisabeth Nore digit Foto Fredrik Kron, Adobestock

Rekommenderad läsning

Kvinna Med Kundvagn I Butik

Coops digitala plan

18 jan 2021 digit

Coop satsar stort på att bli en dagligvaruhandel i framkant med smarta tekniker både online och i butik. Några av lösningarna är Scan and Pay, neurala nätverk och en onlinebutik som vet vad just du behöver.

Julklappar På Hög

Amazons framtid

3 dec 2020 digit

Om fyra år kan Amazon vara störst i Sverige och Norden. Det spår konsultfirman Boston Consulting Group.

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

En Stor Snäcka På En Strand

AI-kapten korsar Atlanten

29 okt 2020 digit

År 1620 seglade fartyget Mayflower från Plymoth i England till Cape Cod i nuvarande Massachusetts. Nu är det dags igen, men den här gången finns varken en mänkslig kapten eller besättning ombord. Allt sköts av en AI.

Symbol För Yuan Mot Kinesisk Flagga

Trögt för digital yuan

20 okt 2020 digit

Kina har lottat ut digitala yen motsvarande drygt 13 miljoner kronor till kinesiska medborgare i staden Shenzhen. Men invånarna är inte imponerade.

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

En Knut På Ett Klätterställningsrep

Säkert nät med Cisco

7 okt 2020 säkerhet

Organisationer som inte har koll på sitt nätverk löper större risk att drabbas av cyberattacker. Nu presenterar Cisco flera lösningar som underlättar för att strukturerar och lagra information. 

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.