Gratis digital skola

en öppen laptop på ett rosa skrivbord med rosa vägg och lite tillbehör.jpg

Coronavirusets utbredning gör att många skolor kan komma att börja förbereda för distansundervisning. För att underlätta det arbetet gör Gleerups och Skolon sina verktyg gratis att använda. 

– Om situationen kräver och utvecklingen av coronaviruset fortsätter eller förvärras, så kommer vi i samråd med våra innehållsleverantörer se över situationen för fortsatt tillgång, säger Oliver Lundgren, vd för Skolon.

Ansträngt läge

Skolon släpper sina digitala verktyg gratis att använda i 90 istället för 14 dagar. Även Gleerups väljer att ge fri tillgänglighet till sina verktyg under hela vårterminen.

I både Gleerups och Skolons tjänster går det att jacka i kommunikationstjänster från både Google och Microsoft.

– Vi på Skolon kan tillsammans med våra samarbetspartners och innehållsleverantörer verkligen hjälpa skolorna i Sverige i det ansträngda läge vi står inför. Det gör att lärare och elever kan fortsätta sin undervisning så gott som det bara är möjligt under de rådande omständigheterna och om det blir nödvändigt med ökad utbildning på distans. Vi avsätter nu direkt stora resurser för att vägleda och hjälpa skolor igång, säger Oliver Lundgren.

Källa: Skolon, Gleerups

13 mars 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng