Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Ciscos nya ögon

För att tekniker, oavsett om de jobbar med it eller OT, ska kunna samarbeta krävs en gemensam plattform som ger full synlighet. Cisco har utvecklat en lösning med hög säkerhet och kontroll. Prashanth Shenoy förklarar nyttan med Cyber Vision.

Text Tim Leffler Foto Fredrik Kron, Adobestock 17 mars 2020 digit

– Intentbased Networking Strategy är något som vi har arbetat med de senaste åren. Det är en lösning för att hjälpa kunder att drifta och skala upp sina nätverk i en värld av multi-cloud och IoT. Allt blir allt mer uppkopplat och extremt komplext, säger Prashanth Shenoy, VP of marketing, enterprise networks, IoT and developer platform, Cisco.

– Vi har en del nyheter som handlar om att knyta it och operationa technology, OT, närmare varandra när det handlar om säkerhet. Vi har bland annat lanserat Cyber Vision som fokuserar på IoT-säkerhet inom både it- och OT. I och med våra samarbeten med Amazon AWS och Microsoft Azure kan vi säkra SD-Wan-miljöer till det publika molnet. På så sätt kan deras applikationer köras bättre, oavsett om kunderna använder Office 365 eller andra plattformar.

– Ytterligare en nyhet är Datacenter Network Insight, som är ett sätt att hjälpa it-avdelningen att arbeta mer proaktivt.

Finns det här tillgängligt för era kunder?

– Ja, allt finns tillgängligt. Vi har många kunder som har testat betaversioner i olika piloter. Med tiden kommer vi få in återkoppling ju mer de färdiga lösningarna används.

Med ett gemensamt verktyg kan vi få dessa grupper att närma sig varandra.

Hur hjälper ni it och OT att samarbeta?

– Utmaningarna för it och OT blir allt mer lika varandra. Synlighet och möjligheten att se vad som händer i miljön är prio. Både it och OT ser nya typer av enheter som kopplar upp sig i nätverken och att ha kontroll är en stor utmaning för båda. Ytterligare en utmaning handlar om säkerhet och kontroll över att rätt användare har tillgång till rätt enhet. Utöver det handlar det förstås också om applikationsupplevelse.

– Genom att skapa ett verktyg för båda dessa grupper kan vi få dem att närma sig varandra och hjälpa dem att ha en liknande applikationsupplevelse och liknande riktlinjer för att få en gemensam hantering. De här lösningarna blir vanligare inom till exempel tillverkning, transport och hos bolag med stora it- och OT-team.

Hur ser Ciscos plan ut framöver?

– Vi är väldigt spända på var världen är på väg inom maskininlärning och AI och hur det leder till smartare, mer produktiv och proaktiva verksamheter, eftersom det bidrar till bättre affärsmöjligheter och ökar säkerheten. När traditionella nätverk och multicloud förs samman är SD-Wan är ett hett område och som Cisco investerar mycket i.

– Sedan vill vi se till att alla dessa möjligheter kan exponeras till devops- och applikationsvärlden. Vår devnet-strategi, med ett community med infrastrukturutvecklare och applikationsutvecklare för att bygga nya appar och lösningar är något som vi ser fram emot mycket.

Rekommenderad läsning

Fyra Personer På Skärm I Möte
video
ett samarbete med vmware

Molnkoll på vForum

15 jan 2021 digit

Molnbyten, utveckling och säkerhet i hela it-kedjan är två av ämnena på VMwares digitala event Vforum i februari. Nytt för i år är att Vforum kommer att arrangeras vid tre tillfällen. 

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

En Knut På Ett Klätterställningsrep

Säkert nät med Cisco

7 okt 2020 säkerhet

Organisationer som inte har koll på sitt nätverk löper större risk att drabbas av cyberattacker. Nu presenterar Cisco flera lösningar som underlättar för att strukturerar och lagra information. 

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort
Ett samarbete mellan IBM och Voister

Full fart på IBM Think

1 okt 2020 digit

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.

Lyftkran Mot Gul Molnbakgrund
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Full koll på arbetsmängden

4 jun 2020 säkerhet

Trend Micros Cloud Conformity ger dig full överblick och säker kontroll över koden i dina arbetsmängder. Oavsett i vilket moln de befinner sig och är oberonde av molnleverantör.

Två Barn Sitter På En Gräsmatta Rygg Mot Rygg Och Tittar I Var Sin Padda
video
ett samarbete med cisco

Halmstad säkrar med wifi 6

15 maj 2020 digit

När kärnverksamheter som vård och skola inte har den wifi-prestanda de behöver krävs nya lösningar. Med relativt små förändringar av teknik och planering är Halmstads kommun redo för wifi 6.