Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

IBM lagrar för framtiden

IBM förenklar sin produktfamilj inom FlashSystem. IBM Spectrum Virtualize innebär en enda lagringsplattform som använder samma mjukvara, samma API:er och samma hantering, oavsett om datan körs lokalt eller i en hybrid multicloud-miljö.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 14 februari 2020 digit

sergelsfontänen på natten.jpg

Vill du veta mer om lagring från IBM? Klicka nedan så kan du få hjälp av en specialist. 

 Vi går nu in i nästa nivå inom digital transformation. Hela 67 procent av alla företag använder mer än ett publikt moln och med Spectrum Virtualize tillsammans med våra nya FlashSystem-produkter gör vi nu lagringen enklare, snabbare och bättre för dem, säger Ed Walsh, General Manager Storage & Software Defined Infrastructure, IBM, under IBM:s lansering i Stockholm. 

Nya FlashSystem-hårdvaran, oavsett om den har slutnummer 5 000, 7 200, 9 200 eller 9 200 R, ska även erbjuda mer IOPS, det vill säga input/output operations per second, för en lägre kostnad än den tidigare generationen av produkter. Och alla funkar på Spectrum Virtualize-plattformen.

eric-herzog.jpg

Eric Herzog under IBM WW Storage Launch i Stockholm.

 Nu gäller en enda plattform oavsett vilken storlek och tillgänglighet du behöver vilket ökar värdet för kunden, samtidigt som komplexiteten och kostnaderna går ned. Det blir också enkelt att skala upp och ned beroende på behov, du kan migrera din data utan att byta hårdvara, säger Eric Herzog, CMO och VP of Worldwide Storage Channels.

Datan replikeras

Även säkerheten är en viktig del i IBM:s storageportfölj. Datan man hanterar är alltid replikerad två eller tre gånger och ständigt i rörelse, så om exempelvis en allvarlig brand eller en lyckad ransomware-attack sker så är datan lätt att återfå snabbt. Även supporten ska förenklas.

 Hela 66 procent av alla problem i systemen åtgärdas automatiskt och när du väl behöver support så hjälper automatiserade och AI-baserade Storage Insights till med att minska supporttiden med 40 procent, säger Eric Herzog.

IBM erbjuder för dig som kund även möjligheten att endast betala för kapaciteten som du utnyttjar med en prenumerationsmodell utan några längre åtaganden.

 Alla är digitala företag idag och det spelar ingen roll om du är ett Fortune 500-bolag eller Herzogs Bar & Grill. Och med Spectrum Virtualize ihop med nya FlashSystem-familjen blir det nu oberoende av företagets storlek mycket enklare att dra dina lagringskonfigurationer, säger Eric Herzog.

Läs även

Big data i Region Västerbotten

Rekommenderad läsning

havsstjarna-kobolt.jpg

Batterier med havsvatten

8 jan 2020 digit

IBM har tagit fram ett batteri som nyttjar material från havsvatten och som inte kräver någon kobolt. Målet är att inom ett eller två år ha en första fungerande prototyp av batteriet.

japan-960640.jpg

Toyota bygger stad

9 jan 2020 digit

Toyota planerar att bygga en hållbar stad, Woven City, på Fuji-berget i Japan. I den nya staden ska invånare och forskare kunna testa och använda ny teknik som autonoma fordon, hemrobotar och AI.

toalettstol.jpg

Smart toalett

10 jan 2020 digit

En robot som kommer med toapapper och en sensor som känner av lukten på toaletten och eventuellt avråder dig från att gå in. Det är två av nyheterna från teknikmässan CES, som många har längtat efter.

somnproblem-app.jpg

Tech mot sömnbrist

13 jan 2020 digit

Nu finns ett smart pannband som genom EEG-mätning och hjärnövningar ska förbättra sömnen med 40 procent och minska sömnavbrotten med 50 procent. Produkten visades upp under CES 2020 i Las Vegas. 

barn-tander.jpg

Ren mun på 10 sek

14 jan 2020 digit

Nu kan du borsta alla tänderna på tio sekunder. Istället för att med en tandborste gå från tand till tand, så kör Y-Brush hela tandraden på fem sekunder.

vindkraft-960640.jpg

Spåra el per timme

20 jan 2020 digit

Nu kan elanvändare få en ökad transparens av sin energianvändning. Microsofts och Vattenfalls lösning spårar förnybar el timme för timme, istället för på årsbaserad data.

davos2.jpg

Davos om cyberhot

22 jan 2020 digit

Teknikjättar som utmanas politiskt, en ökad rädsla för cyberhot och minskad närvaro på sociala medier. Det är några av resultaten när globala företagsledare i Davos delar sin uppfattning om utvecklingen i världen. 

kreditkort-på-rad-2.jpg

Betala med handen

24 jan 2020 digit

Amazon har planer på att låta kunder betala sina inköp genom att scanna handflatorna. Betalningssättet kan komma att användas både i deras egna butiker och på andra ställen.

lampor-i-hemmet.jpg

Hotet från lampan

27 jan 2020 digit

Lampor och maskiner bidrar till ett varmare klimat på grund av att energin de konsumerar går direkt ut i atmosfären. Området är sedan tidigare relativt outforskat men nu har forskare på Göteborgs universitet kartlagt utsläppen.