Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

IBM lagrar för framtiden

IBM förenklar sin produktfamilj inom FlashSystem. IBM Spectrum Virtualize innebär en enda lagringsplattform som använder samma mjukvara, samma API:er och samma hantering, oavsett om datan körs lokalt eller i en hybrid multicloud-miljö.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 14 februari 2020 digit

sergelsfontänen på natten.jpg

Vill du veta mer om lagring från IBM? Klicka nedan så kan du få hjälp av en specialist. 

 Vi går nu in i nästa nivå inom digital transformation. Hela 67 procent av alla företag använder mer än ett publikt moln och med Spectrum Virtualize tillsammans med våra nya FlashSystem-produkter gör vi nu lagringen enklare, snabbare och bättre för dem, säger Ed Walsh, General Manager Storage & Software Defined Infrastructure, IBM, under IBM:s lansering i Stockholm. 

Nya FlashSystem-hårdvaran, oavsett om den har slutnummer 5 000, 7 200, 9 200 eller 9 200 R, ska även erbjuda mer IOPS, det vill säga input/output operations per second, för en lägre kostnad än den tidigare generationen av produkter. Och alla funkar på Spectrum Virtualize-plattformen.

eric-herzog.jpg

Eric Herzog under IBM WW Storage Launch i Stockholm.

 Nu gäller en enda plattform oavsett vilken storlek och tillgänglighet du behöver vilket ökar värdet för kunden, samtidigt som komplexiteten och kostnaderna går ned. Det blir också enkelt att skala upp och ned beroende på behov, du kan migrera din data utan att byta hårdvara, säger Eric Herzog, CMO och VP of Worldwide Storage Channels.

Datan replikeras

Även säkerheten är en viktig del i IBM:s storageportfölj. Datan man hanterar är alltid replikerad två eller tre gånger och ständigt i rörelse, så om exempelvis en allvarlig brand eller en lyckad ransomware-attack sker så är datan lätt att återfå snabbt. Även supporten ska förenklas.

 Hela 66 procent av alla problem i systemen åtgärdas automatiskt och när du väl behöver support så hjälper automatiserade och AI-baserade Storage Insights till med att minska supporttiden med 40 procent, säger Eric Herzog.

IBM erbjuder för dig som kund även möjligheten att endast betala för kapaciteten som du utnyttjar med en prenumerationsmodell utan några längre åtaganden.

 Alla är digitala företag idag och det spelar ingen roll om du är ett Fortune 500-bolag eller Herzogs Bar & Grill. Och med Spectrum Virtualize ihop med nya FlashSystem-familjen blir det nu oberoende av företagets storlek mycket enklare att dra dina lagringskonfigurationer, säger Eric Herzog.

Rekommenderad läsning

massa näthattar på hyllor i affär.jpg
video

Rätt strategi med IBM

27 feb 2020 digit

I takt med att hybrida moln och containerlösningar blir allt vanligare kommer traditionella bolag hinna ikapp sina snabbfotade utmanare. Framöver kommer banker att börja kalla sig för it-bolag med bankverksamhet. Det spår Ed Walsh, General Manager, Storage and Software Defined Infrastructure på IBM.

havsstjarna-kobolt.jpg

Batterier med havsvatten

8 jan 2020 digit

IBM har tagit fram ett batteri som nyttjar material från havsvatten och som inte kräver någon kobolt. Målet är att inom ett eller två år ha en första fungerande prototyp av batteriet.

tecknade hjärtan i olika former mot röd bakgrund.jpg
video

Innovation kräver kärlek

20 feb 2020 ledarskap

Förändring kräver modiga människor och organisationer. Det finns ingen som kan tvinga någon till innovation. Allt som krävs är mycket mod och att våga ta risker. Det säger Thomas Anglero, Nordic Director of Innovation, IBM.

tre söta robotar städar mot gul bakgrund.jpg
video
Voister Paper - IBM RPA

Botten som lyfter kundtjänst

17 feb 2020 digit

Arbetet i kundernas CRM-system blev snabbt allt mer tidskrävande för Fastighetssnabben. IBM:s molnbaserade RPA-lösning ger mer tid till medarbetarna att ägna sig åt kunder och att genomföra förbättringar.

kalmar-lan-buss-olandsbron.jpg (1)
video
Ett samarbete mellan Red Hat och Voister

Kalmars nya containrar

1 nov 2019 digit

Samarbeten över kompetensgrupper, ta hjälp av experter och se till att ha rätt teknikpersonal. Det var några av de viktigaste byggstenarna när Region Kalmar län byggde en containerbaserad plattform via Red Hat Openshift.

corona-virus.jpg

Corona slår mot it-event

5 mar 2020 digit

Oroligheterna kring coronaviruset gör att flera av årets större it-konferenser ställs in. IBM:s årliga Think-event kommer endast hållas virtuellt. Det gäller även för Red Hat Summit.

skalet på en apelsin i en snurra.jpg

Skala smidigt med IBM

1 apr 2020 digit

Ett smidigt sätt att skala upp och tillgång till en kraftfull AI. IBM:s senaste lagringslösning är anpassad till multicloud och passar alla, oavsett verksamhet och storlek.

brevlådor på rad på en röd stuga2.jpg

Sätt gränser för licenser

10 okt 2018 digit

Postnord arbetar aktivt med Software Asset Management, inte minst eftersom det finns mycket pengar att spara om det sköts på rätt sätt.