Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

IBM lagrar för framtiden

sergelsfontänen på natten.jpg

IBM förenklar sin produktfamilj inom FlashSystem. IBM Spectrum Virtualize innebär en enda lagringsplattform som använder samma mjukvara, samma API:er och samma hantering, oavsett om datan körs lokalt eller i en hybrid multicloud-miljö.

Vill du veta mer om lagring från IBM? Klicka nedan så kan du få hjälp av en specialist. 

 Vi går nu in i nästa nivå inom digital transformation. Hela 67 procent av alla företag använder mer än ett publikt moln och med Spectrum Virtualize tillsammans med våra nya FlashSystem-produkter gör vi nu lagringen enklare, snabbare och bättre för dem, säger Ed Walsh, General Manager Storage & Software Defined Infrastructure, IBM, under IBM:s lansering i Stockholm. 

Nya FlashSystem-hårdvaran, oavsett om den har slutnummer 5 000, 7 200, 9 200 eller 9 200 R, ska även erbjuda mer IOPS, det vill säga input/output operations per second, för en lägre kostnad än den tidigare generationen av produkter. Och alla funkar på Spectrum Virtualize-plattformen.

eric-herzog.jpg

Eric Herzog under IBM WW Storage Launch i Stockholm.

 Nu gäller en enda plattform oavsett vilken storlek och tillgänglighet du behöver vilket ökar värdet för kunden, samtidigt som komplexiteten och kostnaderna går ned. Det blir också enkelt att skala upp och ned beroende på behov, du kan migrera din data utan att byta hårdvara, säger Eric Herzog, CMO och VP of Worldwide Storage Channels.

Datan replikeras

Även säkerheten är en viktig del i IBM:s storageportfölj. Datan man hanterar är alltid replikerad två eller tre gånger och ständigt i rörelse, så om exempelvis en allvarlig brand eller en lyckad ransomware-attack sker så är datan lätt att återfå snabbt. Även supporten ska förenklas.

 Hela 66 procent av alla problem i systemen åtgärdas automatiskt och när du väl behöver support så hjälper automatiserade och AI-baserade Storage Insights till med att minska supporttiden med 40 procent, säger Eric Herzog.

IBM erbjuder för dig som kund även möjligheten att endast betala för kapaciteten som du utnyttjar med en prenumerationsmodell utan några längre åtaganden.

 Alla är digitala företag idag och det spelar ingen roll om du är ett Fortune 500-bolag eller Herzogs Bar & Grill. Och med Spectrum Virtualize ihop med nya FlashSystem-familjen blir det nu oberoende av företagets storlek mycket enklare att dra dina lagringskonfigurationer, säger Eric Herzog.

14 februari 2020 Uppdaterad 13 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Dell Apex Edge Michael Dell Keynote
video
Ett samarbete med Dell

Apex skapar ett nytt Dell

7 maj 2021 digit

Dell går all-in i Apex, en ny samling av as-a-service-lösningar inom bland annat lagring, moln och edge. Apex kan komma att förändra bolaget i grunden, menar vd:n Michael Dell under keynoten på Dell Technologies World.

Hemarbete 960640
video
Ett samarbete med Cisco

Webex för hybridarbete

9 apr 2021 digit

Framtidens medarbetare är hybrida. Cisco Webex pandemisäkrar det fysiska kontoret, gör digitala möten mer interaktiva och tryggar med hjälp av end-to-end kryptering. 

Beingunthinkable Redigerad

AI-konst på IBM

9 feb 2021 digit

Den 11 februari invigs konstverket Being Unthinkable… vilket är en interaktiv bläckfiskliknande AI-skulptur. Den ska sväva fyra meter över marken på IBM:s huvudkontor i Kista och visa hur högavancerad teknik kan användas som verktyg för konst.

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video
Ett samarbete med IBM

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

Tårta 960640

IBM delas

9 okt 2020 digit

IBM delar upp verksamheten i företaget, där enheten för it-infrastrukturtjänster blir ett eget bolag i slutet av 2021. IBM kommer i sin tur öka fokuset på det öppna hybrida molnet och AI. 

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort
Ett samarbete mellan IBM och Voister

Full fart på IBM Think

1 okt 2020 digit

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.