Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Netapp och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Därför trendar NetApp

Gartner klassar NetApps lösningar med att tillgängliggöra data oavsett hemvist som branschledande. En avgörande anledning är att bolaget har lyckats med anpassningen till en marknad som blir alltmer agil och molnbaserad. Det menar Fredrik Nygren, teknikchef på NetApp Sverige.

Text Tim Leffler Foto Adobestock, NetApp 10 januari 2020 digit

– Att vi har blivit utsedda till den aktör på marknaden som på bästa sätt kan tillgängliggöra data för företag och organisationer är vi förstås jättestolta över. Nu gäller det att fortsätta på den resan, säger Fredrik Nygren, teknikchef på NetApp Sverige.

Data Fabric och flashlösningar

NetApp hamnar högst upp i analysföretaget Gartners kartläggning av vilka leverantörer av primärlagring som har bäst förmåga att verkställa sina lösningar samt bäst visioner för framtiden.

Fredrik Nygren tror att en avgörande anledning är att NetApp har anpassat sig till en marknad där allt fler organisationer arbetar agilt med moln- och containertjänster. Med sin plattform för att smidigt föra över data från den traditionella miljön till det hybrida molnet, gör NetApp det möjligt för alla bolag, stora som små, att lättare få upp farten på sin digitaliseringsresa.

Vi måste hämta inspiration från våra kunder och bli mer öppna i att utveckla produkter.

– För ganska många år sedan började skiftet från stora tunga servrar till virtuella sådana och nu kommer nästa stora förändring i datacentret. De stora disruptiva techbolagen snurrar inte upp 2 000 virtuella servrar och bygger sina appar där utan de använder sig av molnet, microtjänster, och containrar.

NetApps flashlösningar, som i korthet innebär att datalagringen moderniseras och att man kan göra mer med den utrustning man har, är också en av faktorerna till bolagets kliv.

– Vi har varit extremt lyckosamma med våra flashlösningar. Med flash försvinner mycket av det som tidigare var komplext och svårt kring datalagring och prestanda i datacentret. De som sysslar med lagring kan arbeta mer strategiskt och bättre möta verksamhetens krav, säger Fredrik Nygren.

Mycket data

De mest framgångsrika startupbolagen har förändrat sättet som vi konsumerar alltifrån musik till taxibilar. Nya startups dyker upp som svampar ur marken, men de stora och mer traditionella bolagen på marknaden har dock en potentiell fördel: de har massor av kunskap och information i form av data som skulle kunna hjälpa dem att utveckla nya och mer kundanpassade tjänster.

Där kan man ta hjälp av NetApp Data Fabric som gör det möjligt för organisationer att bygga ett fundament med data, oavsett var datan finns. Data Fabric är en sorts struktur eller arkitektur av verktyg som gör att man kan får tillgång till data oavsett om den ligger i servrar på marken eller uppe i molnet.

– Det pratas idag om Data Fabric som en av de tio viktigaste trenderna inom datacenter de kommande åren. Idag pratar man om Data Fabric som en generell trend, men när vi lanserade termen efter en idé för tre-fyra år sedan kallades det för NetApp Data Fabric eftersom det var vi som var först. Många av de komponenter som vi använder för att bygga vår Data Fabric finns att testa gratis och erbjuder ett perfekt tillfälle att resonera med sin leverantör om hur man vill utveckla sin it.

Lever som man lär

fredrik_nygren.jpg

Fredrik Nygren, Teknikchef Sverige, NetApp.

Som bolag har NetApp också anpassat sig till utvecklingen och utvecklar sina egna produkter med hjälp av devops. Ny kod byggs och testas flera gånger per dygn och nya versioner av mjukvaran som bolaget erbjuder kommer snarare en gång i halvåret än med 18-24 månaders mellanrum som tidigare.

För att fortsätta på den resan man befinner sig på måste NetApp fortsätta att utmana sina kunder i hur de hanterar sina datacenter.

– Vi måste hämta inspiration från våra kunder och bli mer öppna i att utveckla produkter. Därför utvecklar vi våra containerlösningar på Github där vem som helst kan bidra med nya funktioner och ny kod, säger Fredrik Nygren.

Rekommenderad läsning

två tvillingtjejer står och håller om varandra och tittar åt varsitt håll.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Devops med snapshots och kloner

12 mar 2018 digit

Agilt för utvecklarna och tryggt för it-teknikerna. NetApps integrerade containerplattformar löser behovet och problematiken vid devops.

netapp-AI960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Snabb AI-träning med NetApp

17 dec 2018 digit

NetApp och Nvidia skapar tillsammans ONTAP AI, en plattform som möjliggör snabbare träning av AI-modeller. Plattformen väntas få stor nytta för alla AI-intresserade aktörer, bland annat inom hälso- och sjukvård och i finansbranschen. 

mountain-native-app-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Så gör du en säker molnflytt

30 maj 2018 digit

Många vill ut i molnet men är rädda för att tappa kontrollen över sin data på vägen. NetApp hjälper dig med att säkra och anpassa övergången, oavsett om du väljer Azure, AWS eller Googles moln.

boxer-woman960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Världsbäst i Azure

23 apr 2019 digit

Azure NetApp Files är den snabbaste lagringen i molnet som finns. Därmed kan man nu lyfta ut de mest krävande applikationerna i molnet, samtidigt som skyddet är genomgående med kryptering, backuper och snapshots. 

Lyftkran Mot Gul Molnbakgrund
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Full koll på arbetsmängden

4 jun 2020 säkerhet

Trend Micros Cloud Conformity ger dig full överblick och säker kontroll över koden i dina arbetsmängder. Oavsett i vilket moln de befinner sig och är oberonde av molnleverantör.

olika-sorters-skor-på-hylla.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Molnet för alla

13 mar 2020 digit

Den hybrida molninfrastrukturen NetApp HCI ger en direkt koppling mellan publika moln och ditt privata moln i datacentret. Det innebär att du kan köra vissa funktioner lokalt och andra i till exempel Azure eller AWS vilket passar utmärkt för medelstora företag och offentlig sektor. 

fel-soffa-ar.jpg

Gartner om VR-trenden

16 apr 2019 digit

Hela 100 miljoner konsumenter kommer att shoppa via AR och VR i butik eller online redan under nästa år. Inte minst kommer implementeringen av 5G-nätet att bidra till den snabba utvecklingen. Det skriver Gartner i sin rapport. 

två händer plockar grönsaker i en affär.jpg
video
ett samarbete mellan microsoft och voister

Ica behöver bara Teams

23 aug 2019 digit

Ica jobbar intensivt för att utveckla goda kundrelationer och möjligheter för kunder att handla via nätet. En stor hjälp i arbetet har varit övergången till Teams.

killar sitter vid datorer och spelar på en turnering.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Snabbare dator med AMD

6 mar 2020 digit

Datorspelsfanatiker har länge uppskattat AMD för bolagets grafikkortsteknik och processorer, men nu finns anledning för alla som är sugna på mer datorkraft på liten yta att spärra upp ögonen. I en mängd av HP:s datorer finns den senaste AMD-tekniken.