Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan NetApp och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Världsbäst i Azure

Azure NetApp Files är den snabbaste lagringen i molnet som finns. Därmed kan man nu lyfta ut de mest krävande applikationerna i molnet, samtidigt som skyddet är genomgående med kryptering, backuper och snapshots. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 23 april 2019 digit

Azure NetApp Files har tre nivåer av prestanda och det finns ingen annan lagring i molnet som är lika snabb som den snabbaste nivån på vår lösning, säger Fredrik Nygren, teknikchef på NetApp.

Azure NetApp Files är en Azure-tjänst där man använder NetApps lagring i Microsofts moln. Bakgrunden till lösningen är att Microsoft ansåg sig behöva en robust filtjänst i Azure-plattformen och vände sig då till NetApp. Att tjänsten är integrerad i Azure sänker inlärningskurvan kraftigt, då ingen ska behöva vara expert på lagring för att börja nyttja tjänsten.

Säkerheten inbyggd

Lösningen konsumeras likt många andra molntjänster per gigabyte och timme, och i tjänsten finns ett genomgående säkerhetstänk. Utöver Azures ursprungliga säkerhet så innehåller nämligen Azure NetApp Files även inbyggda dataskydd i form av backuper och ögonblicksbilder av datat man snabbt kan återvända till, så kallade snapshots.

 I våra lösningar finns alltid möjlighet att kryptera sin data. Även nu i Azure ligger all information säker och krypterad i tjänsten. Skulle något hända kan man dessutom snabbt återställa datan. Detta är viktigt därför att när verksamheten börjar använda molntjänster så förväntar de sig samma säkerhet som i det egna datacentret, men det är inte alltid vad man får. Nu kan man utveckla sin verksamhet i molnet utan att behöva kompromissa på säkerheten.

Tre olika fördelar

För användarna ska Azure NetApp Files förenkla på tre olika sätt. Först och främst ska man nu på ett enkelt sätt kunna lyfta ut traditionella applikationer i Azure. En molnresa som tidigare kunnat vara svår blir nu enklare att göra. Det ska också underlätta för dem som vill arbeta med devops.

Nu kan man utveckla sin verksamhet i molnet utan att behöva kompromissa på säkerheten.

Fredrik Nygren

 Det finns en drivkraft att kunna utveckla nya tjänster snabbare med de färdiga verktyg som redan finns i Azure. Även om datan ligger i molnet så ska det ibland flyttas mellan olika applikationer och miljöer, och det momentet tar vi bort för kunderna. Samtidigt som vi med det inbyggda dataskyddet skapar en säkerhet när utvecklarna släpps loss i molnet. Datan finns alltid tillgänglig och är alltid säker.

Den tredje fördelen är att man tack vare Data Fabric, NetApps dataplattform, kan flytta information mellan det egna datacentret och Azure. Det går också att flytta data mellan publika moln, vilket ska göra att rätt information alltid är på rätt plats.

 Vi har gjort det möjligt att lyfta ut även de mest krävande applikationerna i molnet, och vi ser lösningen som ytterligare ett sätt att hjälpa kunder i deras molnresa. Azure är en fenomenal plattform för framtidens it och där hjälper vi kunder att lyckas utveckla sin verksamhet, avslutar Fredrik Nygren.

Läs mer om ämnet:

Rekommenderad läsning

netapp-AI960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Snabb AI-träning med NetApp

17 dec 2018 digit

NetApp och Nvidia skapar tillsammans ONTAP AI, en plattform som möjliggör snabbare träning av AI-modeller. Plattformen väntas få stor nytta för alla AI-intresserade aktörer, bland annat inom hälso- och sjukvård och i finansbranschen. 

mountain-native-app-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Så gör du en säker molnflytt

30 maj 2018 digit

Många vill ut i molnet men är rädda för att tappa kontrollen över sin data på vägen. NetApp hjälper dig med att säkra och anpassa övergången, oavsett om du väljer Azure, AWS eller Googles moln.

en fälj på en himmelsblå vw.jpg

Volkswagen väljer Azure

19 nov 2018 digit

Volkswagen Automotive Cloud är en av bilbranschens största molnlösningar som ska rymma alla koncernens digitala tjänster. Det avgörande steget för biltillverkarens omställning till mobilitetsleverantör är resultatet av samarbete med Microsoft.

färglada trådrullar.jpg
video
Ett samarbete mellan Netapp och Voister

Därför trendar NetApp

10 jan 2020 digit

Gartner klassar NetApps lösningar med att tillgängliggöra data oavsett hemvist som branschledande. En avgörande anledning är att bolaget har lyckats med anpassningen till en marknad som blir alltmer agil och molnbaserad. Det menar Fredrik Nygren, teknikchef på NetApp Sverige.

blurrig liten matbutik med två personer.jpg
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Mycket data, liten server

21 feb 2020 digit

Redan 2025 spås tre fjärdedelar av all data bearbetas och lagras där den samlas in. Med Lenovo Edge Server säkras datahanteringen för butiker, byggarbetsplatser och mindre bolag.  

forskare i labbet.jpg
Ett samarbete mellan Red Hat och Voister

Universitet som väljer Openshift

13 feb 2020 digit

Göteborgs universitet ska byta plattform för sin webbplats. I arbetet kommer Red Hat Openshift att hjälpa utvecklarna med att hantera, utveckla och testa alla appar som byggs, med det tydliga målet att allt ska gå snabbare.

kvinna sitter med huvudet i skrivbordet och är trött på jobbet med rosa bakgrund.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Flexibelt på riktigt

22 jan 2020 digit

När allt fler ska och vill jobba flexibelt behöver arbetsplatsen funka. HP:s senaste USB-C-baserade dockningslösningar fungerar med alla typer av datorer och uppdateras automatiskt på ett säkert sätt. 

man-med-simfotter-och-dator-på-stranden.jpg
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

AI:n som analyserar allt

24 jan 2020 digit

Infosight är en AI-driven plattform som samlar data från alla dina uppkopplade system och gör trafikanalyser på virtuell maskin-nivå. Det finns även möjlighet att få stöd av ett eget HPE-team. 

satya-nadella.jpg

Azure knappar in

1 nov 2019 digit

Den globala molnmarknaden ökade med 37 procent under årets tredje kvartal, jämfört med samma period 2018. Amazon leder fortsatt racet men Microsoft knappar in en aning, enligt analysföretaget Canalys.