Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Världsbäst i Azure

Azure NetApp Files är den snabbaste lagringen i molnet som finns. Därmed kan man nu lyfta ut de mest krävande applikationerna i molnet, samtidigt som skyddet är genomgående med kryptering, backuper och snapshots. 

Azure NetApp Files har tre nivåer av prestanda och det finns ingen annan lagring i molnet som är lika snabb som den snabbaste nivån på vår lösning, säger Fredrik Nygren, teknikchef på NetApp.

Azure NetApp Files är en Azure-tjänst där man använder NetApps lagring i Microsofts moln. Bakgrunden till lösningen är att Microsoft ansåg sig behöva en robust filtjänst i Azure-plattformen och vände sig då till NetApp. Att tjänsten är integrerad i Azure sänker inlärningskurvan kraftigt, då ingen ska behöva vara expert på lagring för att börja nyttja tjänsten.

Säkerheten inbyggd

Lösningen konsumeras likt många andra molntjänster per gigabyte och timme, och i tjänsten finns ett genomgående säkerhetstänk. Utöver Azures ursprungliga säkerhet så innehåller nämligen Azure NetApp Files även inbyggda dataskydd i form av backuper och ögonblicksbilder av datat man snabbt kan återvända till, så kallade snapshots.

 I våra lösningar finns alltid möjlighet att kryptera sin data. Även nu i Azure ligger all information säker och krypterad i tjänsten. Skulle något hända kan man dessutom snabbt återställa datan. Detta är viktigt därför att när verksamheten börjar använda molntjänster så förväntar de sig samma säkerhet som i det egna datacentret, men det är inte alltid vad man får. Nu kan man utveckla sin verksamhet i molnet utan att behöva kompromissa på säkerheten.

Tre olika fördelar

För användarna ska Azure NetApp Files förenkla på tre olika sätt. Först och främst ska man nu på ett enkelt sätt kunna lyfta ut traditionella applikationer i Azure. En molnresa som tidigare kunnat vara svår blir nu enklare att göra. Det ska också underlätta för dem som vill arbeta med devops.

Nu kan man utveckla sin verksamhet i molnet utan att behöva kompromissa på säkerheten.

Fredrik Nygren

 Det finns en drivkraft att kunna utveckla nya tjänster snabbare med de färdiga verktyg som redan finns i Azure. Även om datan ligger i molnet så ska det ibland flyttas mellan olika applikationer och miljöer, och det momentet tar vi bort för kunderna. Samtidigt som vi med det inbyggda dataskyddet skapar en säkerhet när utvecklarna släpps loss i molnet. Datan finns alltid tillgänglig och är alltid säker.

Den tredje fördelen är att man tack vare Data Fabric, NetApps dataplattform, kan flytta information mellan det egna datacentret och Azure. Det går också att flytta data mellan publika moln, vilket ska göra att rätt information alltid är på rätt plats.

 Vi har gjort det möjligt att lyfta ut även de mest krävande applikationerna i molnet, och vi ser lösningen som ytterligare ett sätt att hjälpa kunder i deras molnresa. Azure är en fenomenal plattform för framtidens it och där hjälper vi kunder att lyckas utveckla sin verksamhet, avslutar Fredrik Nygren.

23 april 2019 Uppdaterad 3 juni 2019 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Rekommenderad läsning

Msb, Palo Alto Networks, 4 Jasplan Gripen Flyger I Luften
Ett samarbete med Palo Alto Networks

Så skyddar du dig mot attacker

4 jun 2021 digit

MSB kommer med nya säkerhetskrav hur offentliga verksamheter förebygger och tacklar hot. Genom att säkra varje enskild klient med Palo Alto Networks Cortex skapas bättre förutsättningar att följa data och motverka attacker.

Industri Ovanifrån

VDI och moln-klart för Malux

26 maj 2021 digit

Sedan Malux gick över till molnet och virtuella skrivbord har arbetet förenklats och pc-beroendet minskat. Dessutom var bolaget redo för distansarbete och behövde inte göra några nyinvesteringar när pandemin ställde krav på hemmajobb. 

Spot Lkab

LKAB tar hjälp av Spot

29 apr 2021 digit

LKAB satsar på moln, AI och data, bland annat genom en AI-lösning som identifierar slaggbildning och robothunden Spot som ska trygga medarbetarnas säkerhet i gruvorna. Målet är ett smartare bolag och att vara koldioxidfritt 2045.

Smart City
video
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Aruba Säkert Nätverk
video
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Adobestock 199083282
video
Ett samarbete med Netapp

Netapp säkrar molndatan

5 mar 2021 digit

Cloud Volumes Ontap gör molnresan enklare och säkrare. Med Netapps lösning går det att köra samma dataplattform som du gör lokalt, du kan skanna av din molndata efter GDPR-klassad information och genom bland annat komprimering kan kostnaderna för lagring i molnet minska. 

Person På Ett Av Bolidens Smältverk

Lönsam data för Boliden

23 feb 2021 digit

För att öka lönsamheten har Boliden Smältverk utvecklat en algoritm som ska optimera inköpsprocessen. En AI tränas med en stor mängd data om alltifrån råvarukvalitet till valutakurser och nu handlar det om att hitta den mest relevanta datakombinationen.

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

3 Väskor I Färg
video
ett samarbete med Netapp

Netapps tre löften

18 dec 2020 digit

Hög säkerhet, enkel hantering av data i molnet och kostnadseffektiva AI-projekt. Det är Netapps tre löften till it-branschen 2021.