Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Så driver Cisco förändring

Digital transformation blir allt viktigare i en snabbföränderlig värld. För att lyckas krävs att man förstår både nuläge och vart man vill. Här kan Cisco vara till stor hjälp med bland annat beslut och analyser. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Fredrik Kron 12 december 2019 digit

– Det finns ett antal saker att titta på när det handlar om transformation och om hur man som verksamhet kan bli effektivare i allt arbete och säkerställa att de investeringar man gör i teknik genererar så mycket värde som möjligt. En stor del utav konkurrenshoten kommer från nya spelare, som äldre bolag kanske inte har sett de sista åren. Man behöver anpassa sig och driva på för att inte tappa marknadsposition, säger Fredrik Wester, Sales manager på Cisco Services.

– Det handlar också om att bättre nyttja sina pengar när man driver förändringen. Transformationen är något som sker inom it, men det stöd behövs från hela verksamheten för att lyckas.

Är kommunernas situation annorlunda?

– Ja, delvis. Kommunen erbjuder tjänster till sina invånare och då ska de känna att de får nytta av sina skattepengar. Därför finns det också ett värde i kommunen att ha digitala tjänster i större och bredare skala.

Hur ska en kommun gå tillväga?

– Det handlar om att förstå nuläget och veta vilken utgångspunkt man har och hur infrastruktur och applikationer ser ut. Därifrån kan man sedan ta beslut om vad man ska göra i nästa steg. Det är inte alla som har den insynen idag och det är viktigt att man börjar med det arbetet ganska omgående.

Vad skapar detta för nytta?

– Om vi tar företag är det ett sätt för dem att hävda sig i den globala konkurrensen. Att de kan erbjuda mer attraktiva tjänster och vara snabbare med nya tjänster till marknaden, skapa en bättre kundupplevelse och en högre nivå av lojalitet. Det är viktigt för att vara framgångsrik och för att behålla sina kunder.

– För kommunerna kommer det att se lite annorlunda ut. Jag tror att generationerna som växer upp nu kommer att ställa högre krav på att det verkligen finns ett digitalt samhälle och att man som medborgare kan vara delaktig och bli en del av kommunen och de tjänster som kommunen erbjuder.

Och var kommer Cisco in?

– Det viktigaste vi kan göra är att bidra med vår erfarenhet och bakgrund i att driva digital transformation. Både för att förstå nuläget och för att arbeta mer dedikerat med den vision som en organisation har. Fattar man rätt beslut och görs rätt analyser, finns det värden jag kan få ut av min plattform som jag kanske inte riktigt har insyn i just nu? Cisco vill hjälpa till med den resan, så att värdet med tekniken kommer kunden, företaget, kommunen och medborgarna till nytta.

Rekommenderad läsning

cisco-people-960640.jpg
video

När mjukvaran driver affären

19 sep 2018 digit

I en tid när kunder vill vara maximalt flexibla ökar fokuset på mjukvarulösningar. Cisco följer kundernas beteende och ökar leveransen av nya lösningar som kan flyttas mellan enheter. Det säger Vinay Nichani, vicepresident Worldwide Software Sales på Cisco.

cool-dansare-som-ar-flexibel.jpg
video

Snabb och flexibel med Cisco

20 sep 2018 digit

För Cisco är hybrid it-drift det som gäller, eftersom det tillämpar både en hög säkerhet och snabbhet. Men det finns också utmaningar, en av dem största är själva införandet, menar Greger Jerlehagen, datacenterchef på Cisco Sverige.

två boxningshandskar hänger på en tegelvägg.jpg
video

Så funkar Wifi 6 med 5G

25 sep 2019 digit

Nya generationens wifi kommer göra vår uppkopplade vardag ännu smartare och smidigare. Med liknande kostnader som äldre teknik men med ökad kapacitet kommer wifi 6 att bli en viktig del av 5G-nätet.

piteå.jpg

Piteås AI-expert

17 sep 2019 digit

Piteå kommun har en AI-expert som kommunalråd. Nu vill Anders Lundkvist öka förståelsen för vad teknikutvecklingen kan innebära samt bidra med, och det gäller allt mellan Cambridge Analytica, The Big Nine och framtidens vård. 

julkrans in taket.jpg
video

Cisco sluter cirkeln

23 okt 2019 digit

Att vara medveten, bygga beslut på rätt information och vara snabb att verkställa är tre delar för en lyckad digital strategi. Det säger Colin Seward, CIO EMEAR, Cisco.

mängder av myror omringar en godisklubba.jpg
video

20 mdr attacker

19 sep 2019 säkerhet

Lösningar som ger en synlighet är ett måste om vi ska tackla dagens och morgondagens säkerhetsutmaningar. Det menar Cisco Sveriges vd Per Samuelsson.

bostader-i-landskrona.jpg
video

Vinsten med RPA

16 okt 2019 digit

Under 18 månader arbetade socialtjänsten i Landskrona som om en RPA redan var på plats. Resultatet blev mer tid för samtal och att 100 färre hushåll har försörjningsstöd. Nu är mjukvaruroboten igång och kommunen ser flera möjligheter.

tant står mot lila bakgrund och ser glad ut.jpg
video

Digitalt vårdhem från start

18 mar 2020 digit

Östra Göinge kommun bygger för framtiden. Bland annat i form av ett vårdhem förberett för digitala tjänster, som kommer att underlätta både för boende och för medarbetarna.

ingång över träbro till centrala kalmar.jpg

Sveriges bästa vatten

9 jan 2020 digit

Sveriges vatten- och avloppsnät behöver en rejäl upprustning och digitalisering och ny teknik är avgörande för att effektivisera verksamheten. Det menar Thomas Bergfeldt, vd Kalmar Vatten.