Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

20 mdr attacker

Lösningar som ger en synlighet är ett måste om vi ska tackla dagens och morgondagens säkerhetsutmaningar. Det menar Cisco Sveriges vd Per Samuelsson.

– Företag och organisationer behöver tänka säkerhet i mycket större utsträckning jämfört med vad de allra flesta gör idag, säger Per Samuelsson, vd för Cisco Sverige.

Finns det organisationer som ligger före respektive efter?

– Det är svårt att peka ut specifika branscher som ligger före respektive efter. Det här är något som är väldigt organisationsberoende. Överlag behöver fler tänka mycket mer kring området säkerhet och framförallt skapa förutsättningar för att kunna hantera situationen före, under och efter ett intrång på ett bättre sätt. Det enda vi vet är att alla råkar ut för intrång, tyvärr.

Vad kan man konkret göra?

– När man bygger sin plattform för säker digitalisering handlar det om att tänka annorlunda kring säkerhet. Snarare än att lägga på en ny lösning på grund av ett nytt hot, behöver vi vända på det och tänka arkitektur från start till mål. Där vi har möjlighet att använda hela infrastrukturen som sensor.

– Gör vi det får vi en synlighet som blir mycket bättre. Rent krasst går det bara att stoppa det som går att se, men kan man skapa en synlighet av vad som faktiskt händer i den globala hotbilden och i din egen infrastruktur, har man mycket bättre förutsättningar att hantera de intrång som kommer att ske.

Vad blir Ciscos roll här?

– Vi tillhandahåller plattformen som möjliggör säker digitalisering och vi tillhandahåller en väldigt stor del av den totala infrastrukturen. Det vi gör nu är att vi integrerar säkerhet i hela den plattformen. Det är därför vi har möjlighet att vara med och hjälpa till med att blockera 20 miljarder intrångsförsök i våra kunders infrastrukturer varje dag, tack vare den synlighet vi skapar.

Är Sverige mer säkert om två år?

– Jag hoppas det. Det enda vi vet med 100 procents säkerhet är att hotbilden kommer att vara större då än vad den är idag. Idag har många utmaningen att det finns många olika säkerhetslösningar i infrastrukturen som gör att det blir svårt att få en överblick, svårt att verkligen förstå vilken riskposition man har, och i vissa fall är det svårt att upptäcka när hot inträffar. Det vi försöker bidra med är att tillhandahålla säkerhet integrerat i plattformen för att få bättre synlighet och snabbare kunna upptäcka och åtgärda hot.  

19 september 2019 Uppdaterad 23 december 2020 Reporter Fredrik Adolfsson säkerhet Foto Fredrik Kron, Adobestock

Rekommenderad läsning

Ung Kvinna Sitter Och Jobbar På Café Och Tittar Ut Genom Fönstret
video
Ett samarbete med HPE

Zero trust överallt med Aruba

28 apr 2021 digit

Zero trust och säkerhetslösningar som fungerar lika bra överallt blir allt viktigare. Nu presenterar Aruba lösningar som kan anpassas efter verksamheten, och som hanterar och säkrar både användare och klienter på en hybrid arbetsplats.

Paraply Skydd Microsoft

Skyddet från Microsoft

15 mar 2021 säkerhet

Microsoft fortsätter att satsa på zero trust och det gäller nu inom många olika delar. Under Ignite presenteras nyheter om lösenordsfria inloggningar, verktyg för hotanalys och ny skanning inifrån och ut.

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

Ms Corona 960640

MS plan för säkerhet

10 nov 2020 säkerhet

Microsoft vill göra det enklare att ha koll på regler och förordningar samt upptäcka och svara på cyberattacker. Som en följd av coronapandemin lanserade man på Ignite ett nytt verktyg för regelefterlevnad och ett XDR-skydd som tar hand om bland annat appar, moln och IoT-enheter.

Kina Ryssland

Största cyberhoten

21 okt 2020 säkerhet

Dagligen sker cyberspionage och angrepp mot Sverige från andra länder, främst från Kina och Ryssland. Informationen som olovligen hämtas in värderas till miljarder. För att stoppa läckaget krävs det ett betydligt bättre säkerhetsskyddsarbete. Det menar Säkerhetspolisen.

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

En Knut På Ett Klätterställningsrep

Säkert nät med Cisco

7 okt 2020 säkerhet

Organisationer som inte har koll på sitt nätverk löper större risk att drabbas av cyberattacker. Nu presenterar Cisco flera lösningar som underlättar för att strukturerar och lagra information. 

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.

Sverige Resväska

Bäst på resfria möten

17 jun 2020 digit

Om vi ökar våra resfria möten med 30 procent kan det innebära besparingar på 40 miljarder. Det visar en ny rapport från Cisco. Anders Ygeman deltog i diskussionen då rapporten presenterades och anser att vi fortfarande tänker analogt när det gäller möten och önskar att fler inför krav på att effektivisera.