Världens smartaste

stockholm-smartaste-stad.jpg

Stockholm har blivit utsett till världens smartaste stad. En av anledningarna till priset är den ledande roll staden har tagit i EU-projektet GrowSmarter.

– Det är fantastiskt glädjande att Stockholm tagit hem priset som världens smartaste stad. Genom innovativa digitala tjänster, öppenhet och uppkoppling ger vi stockholmarna bättre livskvalitet och näringslivet de bästa förutsättningarna att växa och utvecklas. Nu fortsätter arbetet för en ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar stad där det är enkelt att leva. Här spelar digitalisering och nya teknologier en avgörande roll, säger Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd, Stockholms stad.

Priset delades ut under Smart City Expo World Congress i Barcelona. I stadskategorin konkurrerade vår huvudstad med Bristol, Curitiba, Montevideo, Seoul och Teheran.

En avgörande faktor till priset anses vara Stockholms inblandning i EU-projektet GrowSmarter. Där leder och deltar man med tolv smarta lösningar i Slakthusområdet och Årsta.

Genom projektet vill Stockholm skapa en bättre livskvalitet. Det ska ske via en ökad mobilitet, bättre boenden och infrastruktur, 1 500 nya arbetstillfällen och minskade utsläpp av växthusgaser med 60 procent.

Källa: Stockholms stad

22 november 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng