Nya Edge och Bing

edge-ny-logga.jpg

Under Ignite 2019 i Orlando kommunicerade Microsoft att webbläsaren Edge ska uppgraderas med både nytt utseende och nya smarta funktioner. Redan nu finns den att ladda ned på prov och i januari sker releasen.  

– Nya Microsoft Edge är mer skyddad än någon annan webbläsare så om du vill känna dig säker så ska du använda Edge, säger Yusuf Mehdi, Corporate Vice President, Modern Life & Devices på Microsoft, under den inledande keynoten på Ignite i Orlando.

Webbläsaren Edge är likt Google Chrome baserad på Chromium och ska, i samband med att den lanseras den 15 januari 2020, finnas tillgänglig på 90 språk.

Enligt Yusuf Mehdi tillbringar människor 60 procent av sin tid vid en dator i en webbläsare och är det viktigaste verktyget för att jobba samtidigt som internet blir allt mer oändligt och därför behövs det verktyg som klarar all information på ett smart, snabbt och säkert sätt.

yusuf-mehdi-edge.jpg

Yusuf Mehdi demar nya Edge under Ignite.

– För att vara säker på nätet behöver du ha koll på vem som har tillgång till din data och via smartscreen och tracking prevention kan vi hjälpa dig att förhindra nätfiske, malware och kryptokapning.

Yusuf Mehdi citerar en McKinsey-rapport att anställda lägger nästan 20 procent av sin arbetstid på att söka efter information som ska finnas på den anställdes intranät men som är svår att hitta.

Via Edge kommer även information på företagets intranät att bli sökbart, något som Yusuf Mehdi anser kommer att underlätta mycket för alla i verksamheten.

5 november 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter elisabeth nore digit Foto voister, microsoft

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng