Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Ciscos starka mjukvara

Varje månad sker det 12 000 attacker mot svensk it-infrastruktur. Ett sätt att hantera hoten är att använda Ciscos SaaS-verktyg, som genomför kontroller i appar och tjänster och ger förslag på vad som behöver åtgärdas. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Fredrik Kron 5 november 2019 säkerhet

– Vi ser runt 12 000 attacker, eller försök till attacker i månaden på it-infrastruktur på svensk mark. Det visar siffror från FRA, så hoten finns här hela tiden och de växer, säger Paul D’Cruz, chef för cybersäkerhet EMEAR, Cisco.

Vad ska företag göra åt det?

– Det finns ett antal saker man kan göra. En viktig del är förstås att man tar reda på vad det är för typ av hot och hur ens it-landskap ser ut i förhållande till hotet. På Cisco erbjuder vi verktyg så att kunder kan komma åt och se hotet för att sedan agera. Om man kan identifiera överträdelser vet man också vad som ska göras för att kunna återställa.

Hur gör man det?

– Det finns en del enkla saker att börja med, som till exempelvis mjukvara som tjänst, SaaS, där vi kan hjälpa till att se över hur infrastrukturen är uppbyggd och vilka policys som finns. Därefter kan vi göra en analys av vilka risker som finns beroende på vilket upplägg man har. Cisco har ju en nätverksbakgrund och vi kan använda våra verktyg för att titta på näten i stort.

Hur funkar det?

– Vi kallar det för kontrollpunkter. Det är punkter inom infrastrukturen, som appar och tjänster, där vi ser informationen och dataflödet mellan användarna. På så sätt kan vi hjälpa kunder att förstå var säkerhetsriskerna finns och de kan utifrån den informationen bygga vidare därifrån.

Hur kommer säkerhetslandskapet se ut framöver?

– Det utvecklas och det ser vi inte minst på de förvärv som Cisco har gjort. Det handlar om enkla saker som att kunder vill ha ett enda gränssnitt där de kan se hot de står inför i deras miljö, så där handlar det om att bygga lösningar som integrerar lösningar och som kan samla all information och ge ett förenklat svar.

– Vi kommer se mer och mer behov från kunder att försöka minska antalet återförsäljare för att få mer ut av de investeringar som man redan har gjort. En annan del är mer knutet till molnlösningar. Kunder använder molnlösningar som ett sätt att hålla sig uppdaterade om hot och vilka lösningar som finns för att implementera dem snabbt.

Rekommenderad läsning

people-in-city.jpg

Cisco: Mjukvaran hotar säkerheten

13 dec 2017 säkerhet

2017 har varit ett helt banbrytande år när det gäller cyberattacker, där Petya och WannaCry är några av de kändaste. Utvecklingen beror bland annat på att hårdvaran fortsätter utvecklas enligt Moores lag, men mjukvaran har hamnat efter.

jerhamre nytt.jpg
video

Cisco: Så säkrar du ditt nät

6 sep 2017 säkerhet

Säkra nätverk kräver differentierad åtkomst, något som är speciellt aktuellt för alla som jobbar inom vård, skola och omsorg. Peter Jerhamre, systemingenjör Cisco Sverige berättar hur det fungerar.

hus-risigt-960640.jpg

Dyrt med dåligt skydd

8 apr 2019 säkerhet

En tredjedel av alla it-säkerhetsansvariga menar att de under 2018 drabbades av minst en incident som kostade deras företag mer än en miljon dollar. Det visar en ny rapport från Cisco.

poliskortege.jpg
video
Ett samarbete mellan Veritas och Voister

Veritas skapar säkra moln

10 jun 2019 säkerhet

Veritas SaaS Backup skyddar din data i molnet från malware och oavsiktliga dataförluster. Verktyget passar Office 365, G-Suite och Salesforce. Implementeringen tar bara några minuter och ingen hårdvara behövs. 

julkrans in taket.jpg
video

Cisco sluter cirkeln

23 okt 2019 digit

Att vara medveten, bygga beslut på rätt information och vara snabb att verkställa är tre delar för en lyckad digital strategi. Det säger Colin Seward, CIO EMEAR, Cisco.

mängder av myror omringar en godisklubba.jpg
video

20 mdr attacker

19 sep 2019 säkerhet

Lösningar som ger en synlighet är ett måste om vi ska tackla dagens och morgondagens säkerhetsutmaningar. Det menar Cisco Sveriges vd Per Samuelsson.

glidflygare på väg att kasta sig ut från en klippa2.jpg
video

Så säkrar Cisco

7 apr 2020 digit

Utvecklare vill snabbt testa nya funktioner medan it fokuserar på säkerheten och mitt emellan står CIO:n som både vill ha snabbhet och säkerhet. Därför bygger nu Cisco framtidens säkerhetslösningar.

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.

Kommun 960640
Ett samarbete mellan Fortinet och Voister

Fortinet säkrar kommunen

28 sep 2020 säkerhet

Cyberattacker mot offentlig sektor växer. Med Fortinets kommundesign kan kommuner skydda sig och samtidigt möta interna och externa krav. Det är möjligt genom segmentering, zero trust och visibilitet i hela nätverket.