Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Ciscos starka mjukvara

Varje månad sker det 12 000 attacker mot svensk it-infrastruktur. Ett sätt att hantera hoten är att använda Ciscos SaaS-verktyg, som genomför kontroller i appar och tjänster och ger förslag på vad som behöver åtgärdas. 

– Vi ser runt 12 000 attacker, eller försök till attacker i månaden på it-infrastruktur på svensk mark. Det visar siffror från FRA, så hoten finns här hela tiden och de växer, säger Paul D’Cruz, chef för cybersäkerhet EMEAR, Cisco.

Vad ska företag göra åt det?

– Det finns ett antal saker man kan göra. En viktig del är förstås att man tar reda på vad det är för typ av hot och hur ens it-landskap ser ut i förhållande till hotet. På Cisco erbjuder vi verktyg så att kunder kan komma åt och se hotet för att sedan agera. Om man kan identifiera överträdelser vet man också vad som ska göras för att kunna återställa.

Hur gör man det?

– Det finns en del enkla saker att börja med, som till exempelvis mjukvara som tjänst, SaaS, där vi kan hjälpa till att se över hur infrastrukturen är uppbyggd och vilka policys som finns. Därefter kan vi göra en analys av vilka risker som finns beroende på vilket upplägg man har. Cisco har ju en nätverksbakgrund och vi kan använda våra verktyg för att titta på näten i stort.

Hur funkar det?

– Vi kallar det för kontrollpunkter. Det är punkter inom infrastrukturen, som appar och tjänster, där vi ser informationen och dataflödet mellan användarna. På så sätt kan vi hjälpa kunder att förstå var säkerhetsriskerna finns och de kan utifrån den informationen bygga vidare därifrån.

Hur kommer säkerhetslandskapet se ut framöver?

– Det utvecklas och det ser vi inte minst på de förvärv som Cisco har gjort. Det handlar om enkla saker som att kunder vill ha ett enda gränssnitt där de kan se hot de står inför i deras miljö, så där handlar det om att bygga lösningar som integrerar lösningar och som kan samla all information och ge ett förenklat svar.

– Vi kommer se mer och mer behov från kunder att försöka minska antalet återförsäljare för att få mer ut av de investeringar som man redan har gjort. En annan del är mer knutet till molnlösningar. Kunder använder molnlösningar som ett sätt att hålla sig uppdaterade om hot och vilka lösningar som finns för att implementera dem snabbt.

5 november 2019 Uppdaterad 23 december 2020 Reporter Fredrik Adolfsson säkerhet Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

Paraply Skydd Microsoft

Skyddet från Microsoft

15 mar 2021 säkerhet

Microsoft fortsätter att satsa på zero trust och det gäller nu inom många olika delar. Under Ignite presenteras nyheter om lösenordsfria inloggningar, verktyg för hotanalys och ny skanning inifrån och ut.

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

Ms Corona 960640

MS plan för säkerhet

10 nov 2020 säkerhet

Microsoft vill göra det enklare att ha koll på regler och förordningar samt upptäcka och svara på cyberattacker. Som en följd av coronapandemin lanserade man på Ignite ett nytt verktyg för regelefterlevnad och ett XDR-skydd som tar hand om bland annat appar, moln och IoT-enheter.

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

En Knut På Ett Klätterställningsrep

Säkert nät med Cisco

7 okt 2020 säkerhet

Organisationer som inte har koll på sitt nätverk löper större risk att drabbas av cyberattacker. Nu presenterar Cisco flera lösningar som underlättar för att strukturerar och lagra information. 

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.

glidflygare på väg att kasta sig ut från en klippa2.jpg
video

Så säkrar Cisco

7 apr 2020 digit

Utvecklare vill snabbt testa nya funktioner medan it fokuserar på säkerheten och mitt emellan står CIO:n som både vill ha snabbhet och säkerhet. Därför bygger nu Cisco framtidens säkerhetslösningar.

stor stor maskin som gräver i stenbrott.jpg
video

Ciscos nya ögon

17 mar 2020 digit

För att tekniker, oavsett om de jobbar med it eller OT, ska kunna samarbeta krävs en gemensam plattform som ger full synlighet. Cisco har utvecklat en lösning med hög säkerhet och kontroll. Prashanth Shenoy förklarar nyttan med Cyber Vision.

mamma och flicka plockar grönsaker i en affär.jpg
video

Icas nya nät

11 mar 2020 digit

Ica gör sig redo för nästa generations nätverk med ACI, Application Centric Infrastructure. Förhoppningen är att det ska leda till en enklare förvaltning och underhåll, samtidigt som bolagets tjänster kan levereras snabbare och säkrare. Det berättar Walter Stern under Cisco Live i januari.