Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Cisco sluter cirkeln

Att vara medveten, bygga beslut på rätt information och snabbt verkställa beslutet, är tre delar för en lyckad digital strategi. Det säger Colin Seward, CIO EMEAR, Cisco.

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron 23 oktober 2019 digit

– Det pågår mycket forskning internationellt, bland annat i USA och Kina men även i Europa inom AI. I exempelvis Storbritannien, där jag kommer från, satsar man mycket på området. Sverige toppar World Economic Forums lista på länder som är tidiga med ny teknik och här pågår också väldigt mycket forskning. Sverige blir därför spännande att titta på när det kommer till att ställa om från forskning till användning, säger Colin Seward, CIO EMEAR, Cisco under Cisco Connect i Stockholm.

Du pratar om hyper-medvetenhet. Vad betyder det?

– Det handlar om vikten för ett företag att vara digitalt agila. Ett av de första stegen är att vara hypermedveten, alltså att vara väldigt medveten om vad som händer i ens omgivning. Både i företaget och hur tjänsterna används, men också i hur ens konkurrenter arbetar. Det bör sedan påverka hur man fattar beslut. Det är en sak att vara medveten, men sedan måste man se till att ha rätt data att fatta beslut fort, för att i ett tredje steg verkställa dessa beslut. De tre delarna medvetenhet, informerat beslutsfattande och snabbt verkställande bidrar till en organisations digitala snabbhet. 

Vad kan Cisco erbjuda svenska kommuner?

– Det kan låta som ett konsultsvar, men jag tror verkligen att det beror på den strategi som en kommun i fråga arbetar efter. Om en av kommunens nyckelstrategier är att försöka sjösätta en ny applikation och man vill att målgruppen ska få en bra upplevelse kan Cisco App Dynamics, där vi hjälper att mäta upplevelser, vara en bra lösning.

– Om det handlar om att skydda företagsdata eller personuppgifter har vi många säkerhetsprodukter som kan hjälpa och om det handlar om att transformera sin infrastruktur i en molnomställning i syfte att göra saker snabbare, har vi produkter för det.

– Vi kan förstås också hjälpa till med att frigöra tid på det stora hela genom att undersöka vilka automationslösningar som kan vara lämpliga.

Läs även

SD-WAN för SCA

Läs mer om ämnet:

Rekommenderad läsning

två personer går och tittar i sina mobiler och möts på vägen.jpg
video
ett samarbete mellan Cisco och Voister

Apparnas bästa nätverk

17 maj 2019 digit

En mjukvara som gör att alla delar av verksamheten kan arbeta lika snabbt och säkert, och inte behöver tänka på var och hur applikationerna lagras. SD-WAN är Ciscos senaste satsning inom nätverk.

blått mötesbord ovanifrån.jpg
video

Smarta möten med AI

28 aug 2019 digit

Ciscos videotjänster blir alltmer molnbaserade. Med AI på plats, för att känna igen dig när du går in i mötesrummet, och goda möjligheter till integrering, finns det stora vinster att göra. Det menar kollaborationschefen för EMEAR, Vaughan Klein.

panoramic-aerial-view-of-malmo-sweden.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Ciscos nya nätsatsning

5 apr 2019 digit

Med ett mjukvarubaserat nätverk kan du lättare hantera och anpassa trafiken och samtidigt minska dina kostnader. Lösningen SD-WAN är Ciscos senaste nätverkssatsning och speciellt anpassat för verksamheter med kontor och filialer på flera platser.

david goeckeler.png

Cisco Live: Datacenter utan center

30 jan 2019 digit

Cisco ska finnas där datan finns. Det är huvudbudskapet när chefen för nätverk och säkerhet, David Goeckeler, inleder Cisco Live i Barcelona. För att det ska bli möjligt presenterar bolaget en ny ACI och en ny Hyperflex.

närbild på spindelnät med små vattendroppar2.jpg
video

Håll koll på ditt nätverk

6 maj 2019 digit

Live Action är programvaran som ger dig överblick över samtliga routrar och switchar i ditt bolag, och som dessutom erbjuder dig möjlighet att reparera dem om något går fel. Som handen i handsken för alla som tittar på SD-WAN-teknologin. 

fem ungdomar sitter utomhus vid en fontän med datorer och är glada.jpg
video

Smarta kartor och nät

26 feb 2019 digit

Mazemap ger dig en smart karta över dina lokaler och med Purple kan du optimera affären via nätverket. Det är några av lösningarna som kan integreras i Ciscos trådlösa nät.

 

stockholm-stad-i-varlden.jpg

Stad i världen 2.0

7 mar 2019 digit

KTH och MIT, ett av världens högst rankade universitet, inleder ett samarbete kring stadsplanering och stadsutveckling med Stockholms stad i fokus för forskningen. Målet är att utveckla en smartare stad med hjälp av nyinsamlad data och AI.

glad-tjej-med-hatt-och-kaffe.jpg
voister paper digitala assistenter

Löfbergs kaffe med bot

29 jan 2019 digit

På sin resa mot framtidens konsumenter tar Löfbergs hjälp av en digital assistent för att bygga starka relationer med en viktig grupp. Målet är att utveckla alla kontaktytor med gruppen unga kaffedrickare.

hyperflex-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Säker, smidig och hyperflex

23 jan 2019 digit

Valfrihet att lagra både publikt och privat, vilket många svenska kommuner uppskattar, ger en fördel för Hyperflex. Dessutom finns det ekonomiska vinster. Det menar Greger Jerlehagen, datacenterchef på Cisco Sverige.