Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Cisco sluter cirkeln

Att vara medveten, bygga beslut på rätt information och snabbt verkställa beslutet, är tre delar för en lyckad digital strategi. Det säger Colin Seward, CIO EMEAR, Cisco.

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron 23 oktober 2019 digit

– Det pågår mycket forskning internationellt, bland annat i USA och Kina men även i Europa inom AI. I exempelvis Storbritannien, där jag kommer från, satsar man mycket på området. Sverige toppar World Economic Forums lista på länder som är tidiga med ny teknik och här pågår också väldigt mycket forskning. Sverige blir därför spännande att titta på när det kommer till att ställa om från forskning till användning, säger Colin Seward, CIO EMEAR, Cisco under Cisco Connect i Stockholm.

Du pratar om hyper-medvetenhet. Vad betyder det?

– Det handlar om vikten för ett företag att vara digitalt agila. Ett av de första stegen är att vara hypermedveten, alltså att vara väldigt medveten om vad som händer i ens omgivning. Både i företaget och hur tjänsterna används, men också i hur ens konkurrenter arbetar. Det bör sedan påverka hur man fattar beslut. Det är en sak att vara medveten, men sedan måste man se till att ha rätt data att fatta beslut fort, för att i ett tredje steg verkställa dessa beslut. De tre delarna medvetenhet, informerat beslutsfattande och snabbt verkställande bidrar till en organisations digitala snabbhet. 

Vad kan Cisco erbjuda svenska kommuner?

– Det kan låta som ett konsultsvar, men jag tror verkligen att det beror på den strategi som en kommun i fråga arbetar efter. Om en av kommunens nyckelstrategier är att försöka sjösätta en ny applikation och man vill att målgruppen ska få en bra upplevelse kan Cisco App Dynamics, där vi hjälper att mäta upplevelser, vara en bra lösning.

– Om det handlar om att skydda företagsdata eller personuppgifter har vi många säkerhetsprodukter som kan hjälpa och om det handlar om att transformera sin infrastruktur i en molnomställning i syfte att göra saker snabbare, har vi produkter för det.

– Vi kan förstås också hjälpa till med att frigöra tid på det stora hela genom att undersöka vilka automationslösningar som kan vara lämpliga.

Läs även

SD-WAN för SCA

Läs mer om ämnet:

Rekommenderad läsning

två personer går och tittar i sina mobiler och möts på vägen.jpg
video
ett samarbete mellan Cisco och Voister

Apparnas bästa nätverk

17 maj 2019 digit

En mjukvara som gör att alla delar av verksamheten kan arbeta lika snabbt och säkert, och inte behöver tänka på var och hur applikationerna lagras. SD-WAN är Ciscos senaste satsning inom nätverk.

blått mötesbord ovanifrån.jpg
video

Smarta möten med AI

28 aug 2019 digit

Ciscos videotjänster blir alltmer molnbaserade. Med AI på plats, för att känna igen dig när du går in i mötesrummet, och goda möjligheter till integrering, finns det stora vinster att göra. Det menar kollaborationschefen för EMEAR, Vaughan Klein.

panoramic-aerial-view-of-malmo-sweden.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Ciscos nya nätsatsning

5 apr 2019 digit

Med ett mjukvarubaserat nätverk kan du lättare hantera och anpassa trafiken och samtidigt minska dina kostnader. Lösningen SD-WAN är Ciscos senaste nätverkssatsning och speciellt anpassat för verksamheter med kontor och filialer på flera platser.

diskmaskin.jpg
video

Första smarta roboten

22 mar 2019 digit

Genom det nya KPAM-systemet så kan robotar identifiera, plocka upp och hantera föremål som den inte sett tidigare. Detta kan vara till stor hjälp på bland annat fabriker och ses som ett genombrott då robotar tidigare krävt förprogrammering.

en ljus gränd i visby en sommardag.jpg

AI på Sveriges to-do

13 sep 2019 digit

Data som resurs och en kartläggning av AI-användningen är två av en handfull nya regeringsuppdrag som presenteras i ljuset av OECD:s genomlysning av Sveriges digitaliseringspolitik.

en isbergssallad.jpg

När AI plockar sallad

6 aug 2019 digit

Vegebot är AI-roboten som kan känna igen och plocka isbergssallad. Forskarna hoppas att tekniken ska bli behjälplig i utvecklingen av mer finkänsliga lantbruksrobotar.

MG_Rex_160322_5688.jpg

Service utan avbrott

23 maj 2016 digit

I Rådhuset, mitt i Umeå, sjuder det av aktivitet i konferensrum, restauranger och festsalar. Krögarparet Mia och Anders Karlsson lägger sin energi på gästerna, maten och servicen. De behövde en it-lösning som fungerar utan deras inblandning.

ssd-esrange-satellit.jpg

Sverige intar rymden

13 aug 2019 digit

50 år efter månlandningen pågår en ny rymdkapplöpning där Sverige kan ta plats bland de stora rymdnationerna genom utveckling av Esrange utanför Kiruna. Nu kompletteras rymdbasen med en testanläggning för bland annat återanvändningsbara raketer. 

två boxningshandskar hänger på en tegelvägg.jpg
video

Så funkar Wifi 6 med 5G

25 sep 2019 digit

Nya generationens wifi kommer göra vår uppkopplade vardag ännu smartare och smidigare. Med liknande kostnader som äldre teknik men med ökad kapacitet kommer wifi 6 att bli en viktig del av 5G-nätet.