Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Cisco sluter cirkeln

Att vara medveten, bygga beslut på rätt information och snabbt verkställa beslutet, är tre delar för en lyckad digital strategi. Det säger Colin Seward, CIO EMEAR, Cisco.

– Det pågår mycket forskning internationellt, bland annat i USA och Kina men även i Europa inom AI. I exempelvis Storbritannien, där jag kommer från, satsar man mycket på området. Sverige toppar World Economic Forums lista på länder som är tidiga med ny teknik och här pågår också väldigt mycket forskning. Sverige blir därför spännande att titta på när det kommer till att ställa om från forskning till användning, säger Colin Seward, CIO EMEAR, Cisco under Cisco Connect i Stockholm.

Du pratar om hyper-medvetenhet. Vad betyder det?

– Det handlar om vikten för ett företag att vara digitalt agila. Ett av de första stegen är att vara hypermedveten, alltså att vara väldigt medveten om vad som händer i ens omgivning. Både i företaget och hur tjänsterna används, men också i hur ens konkurrenter arbetar. Det bör sedan påverka hur man fattar beslut. Det är en sak att vara medveten, men sedan måste man se till att ha rätt data att fatta beslut fort, för att i ett tredje steg verkställa dessa beslut. De tre delarna medvetenhet, informerat beslutsfattande och snabbt verkställande bidrar till en organisations digitala snabbhet. 

Vad kan Cisco erbjuda svenska kommuner?

– Det kan låta som ett konsultsvar, men jag tror verkligen att det beror på den strategi som en kommun i fråga arbetar efter. Om en av kommunens nyckelstrategier är att försöka sjösätta en ny applikation och man vill att målgruppen ska få en bra upplevelse kan Cisco App Dynamics, där vi hjälper att mäta upplevelser, vara en bra lösning.

– Om det handlar om att skydda företagsdata eller personuppgifter har vi många säkerhetsprodukter som kan hjälpa och om det handlar om att transformera sin infrastruktur i en molnomställning i syfte att göra saker snabbare, har vi produkter för det.

– Vi kan förstås också hjälpa till med att frigöra tid på det stora hela genom att undersöka vilka automationslösningar som kan vara lämpliga.

23 oktober 2019 Uppdaterad 23 december 2020 Reporter Elisabeth Nore digit Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

Drapperad Kinesisk Flagga

Geelys nya partner

12 jan 2021 digit

Bilkoncernen Geely ska starta ett nytt bolag tillsammans med techbolaget Baidu som driver Kinas största sökmotor. Tillsammans ska de utveckla elektrifierade fordon.

Vit Ytterdörr Med Fin Blomma Framför

Lantmäteriets rapport

1 dec 2020 digit

Digitaliserad fastighetsbildning kommer att ge positiva effekter när det gäller både kvalitet, kostnad och tid. Det framgår i en slutrapport som Lantmäteriet nu överlämnar till regeringen.

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

Stamceller I 3D

Spel-AI för celler

2 nov 2020 digit

En AI-baserad teknik för att analysera sociala nätverk har fått betydelse för individanpassad vård och framtidens läkemedel. Det är forskare vid Uppsala universitet som sett möjligheterna med den avancerade bildanalystekniken för att hantera viktig information som andra metoder missar.

En Stor Snäcka På En Strand

AI-kapten korsar Atlanten

29 okt 2020 digit

År 1620 seglade fartyget Mayflower från Plymoth i England till Cape Cod i nuvarande Massachusetts. Nu är det dags igen, men den här gången finns varken en mänkslig kapten eller besättning ombord. Allt sköts av en AI.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video
Ett samarbete med IBM

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

En Knut På Ett Klätterställningsrep

Säkert nät med Cisco

7 okt 2020 säkerhet

Organisationer som inte har koll på sitt nätverk löper större risk att drabbas av cyberattacker. Nu presenterar Cisco flera lösningar som underlättar för att strukturerar och lagra information.