Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Cisco sluter cirkeln

Att vara medveten, bygga beslut på rätt information och snabbt verkställa beslutet, är tre delar för en lyckad digital strategi. Det säger Colin Seward, CIO EMEAR, Cisco.

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron 23 oktober 2019 digit

– Det pågår mycket forskning internationellt, bland annat i USA och Kina men även i Europa inom AI. I exempelvis Storbritannien, där jag kommer från, satsar man mycket på området. Sverige toppar World Economic Forums lista på länder som är tidiga med ny teknik och här pågår också väldigt mycket forskning. Sverige blir därför spännande att titta på när det kommer till att ställa om från forskning till användning, säger Colin Seward, CIO EMEAR, Cisco under Cisco Connect i Stockholm.

Du pratar om hyper-medvetenhet. Vad betyder det?

– Det handlar om vikten för ett företag att vara digitalt agila. Ett av de första stegen är att vara hypermedveten, alltså att vara väldigt medveten om vad som händer i ens omgivning. Både i företaget och hur tjänsterna används, men också i hur ens konkurrenter arbetar. Det bör sedan påverka hur man fattar beslut. Det är en sak att vara medveten, men sedan måste man se till att ha rätt data att fatta beslut fort, för att i ett tredje steg verkställa dessa beslut. De tre delarna medvetenhet, informerat beslutsfattande och snabbt verkställande bidrar till en organisations digitala snabbhet. 

Vad kan Cisco erbjuda svenska kommuner?

– Det kan låta som ett konsultsvar, men jag tror verkligen att det beror på den strategi som en kommun i fråga arbetar efter. Om en av kommunens nyckelstrategier är att försöka sjösätta en ny applikation och man vill att målgruppen ska få en bra upplevelse kan Cisco App Dynamics, där vi hjälper att mäta upplevelser, vara en bra lösning.

– Om det handlar om att skydda företagsdata eller personuppgifter har vi många säkerhetsprodukter som kan hjälpa och om det handlar om att transformera sin infrastruktur i en molnomställning i syfte att göra saker snabbare, har vi produkter för det.

– Vi kan förstås också hjälpa till med att frigöra tid på det stora hela genom att undersöka vilka automationslösningar som kan vara lämpliga.

Läs mer om ämnet:

Rekommenderad läsning

två personer går och tittar i sina mobiler och möts på vägen.jpg
video
ett samarbete mellan Cisco och Voister

Apparnas bästa nätverk

17 maj 2019 digit

En mjukvara som gör att alla delar av verksamheten kan arbeta lika snabbt och säkert, och inte behöver tänka på var och hur applikationerna lagras. SD-WAN är Ciscos senaste satsning inom nätverk.

blått mötesbord ovanifrån.jpg
video

Smarta möten med AI

28 aug 2019 digit

Ciscos videotjänster blir alltmer molnbaserade. Med AI på plats, för att känna igen dig när du går in i mötesrummet, och goda möjligheter till integrering, finns det stora vinster att göra. Det menar kollaborationschefen för EMEAR, Vaughan Klein.

panoramic-aerial-view-of-malmo-sweden.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Ciscos nya nätsatsning

5 apr 2019 digit

Med ett mjukvarubaserat nätverk kan du lättare hantera och anpassa trafiken och samtidigt minska dina kostnader. Lösningen SD-WAN är Ciscos senaste nätverkssatsning och speciellt anpassat för verksamheter med kontor och filialer på flera platser.

MG_Rex_160322_5688.jpg

Service utan avbrott

23 maj 2016 digit

I Rådhuset, mitt i Umeå, sjuder det av aktivitet i konferensrum, restauranger och festsalar. Krögarparet Mia och Anders Karlsson lägger sin energi på gästerna, maten och servicen. De behövde en it-lösning som fungerar utan deras inblandning.

diskmaskin.jpg
video

Första smarta roboten

22 mar 2019 digit

Genom det nya KPAM-systemet så kan robotar identifiera, plocka upp och hantera föremål som den inte sett tidigare. Detta kan vara till stor hjälp på bland annat fabriker och ses som ett genombrott då robotar tidigare krävt förprogrammering.

stockholm-stad-i-varlden.jpg

Stad i världen 2.0

7 mar 2019 digit

KTH och MIT, ett av världens högst rankade universitet, inleder ett samarbete kring stadsplanering och stadsutveckling med Stockholms stad i fokus för forskningen. Målet är att utveckla en smartare stad med hjälp av nyinsamlad data och AI.

norsk flagga på båt.jpg

Big data på DNB

25 mar 2019 digit

Med big data, AI och RPA ska bankerna återupprätta kontakten med sina kunder. Sedan internetbanken såg dagens ljus har banker blivit sämre på att ta vara på sina kunders behov, men med ny teknik finns alla möjligheter att på ett säkert sätt skräddarsy sina tjänster för oss konsumenter.

bowie.jpg

Algoritm som artist

25 mar 2019 digit

Första skivkontraktet med en algoritm har signerats. Warner Music har kommit överens med tyska appen Endel om att producera 20 album under 2019.

jerhamre.jpg
video

Apple Cisco skapar bättre täckning

21 feb 2017 digit

Peter Jerhamre, systemingenjör på Cisco, är en del av ett utvecklingsprojekt mellan Cisco och Apple där man bland annat tittar på olika lösningar för att förbättra surfupplevelsen för Iphoneanvändare i Cisconät.