Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Så syns Radisson

västkustsidyll i solnedgång.jpg
Julbord och spa är några erbjudanden som syns i skärmarna på Radison Blu Scandinavia i Göteborg. Av flera skäl, bland annat hållbarhet, finns det ingen väg tillbaka till posters och affischer. Det menar Jessica Birch-Jensen.

– Ur miljösynpunkt är det fantastiskt med digitala skärmar. Jag avskyr papper och på sikt är detta inte minst ett betydligt hållbarare sätt att visa upp information på, säger Jessica Birch-Jensen, marketing manager, Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborg.

25 skärmar

För ett par år sedan började hotellet installera skärmar för sina olika konferenssalar. Efter en lyckad installation för ett par år sedan bestämde man sig för en skärmsatsning i hela hotellet.

Numera finns det cirka 25 digitala skärmar på hotellet, som sköts med hjälp av en lättarbetad mjukvara. Både hård- och mjukvara har Radisson Blu i Göteborg köpt som tjänst.

– Vi använder skärmarna till allt. Alltifrån reklam för vårt spa till bokningsinformation till vårt kommande julbord. På en del av våra skärmar har vi meddelande som styrs centralt via Radisson Blu. Men på de skärmar vi har satt upp kan jag styra fritt och till exempel flagga om vi har ett test för brandlarm, eller liknande.

Utöver skärmarna finns även information på rummets alla tv-apparater och hela Radisson-koncernen har dessutom en app där gästerna kan hitta information om hotellet.

– Det är svårt att prata om ROI för just skärmarna eftersom det är en del i ett större ekosystem, där vi gör allt för att visa upp våra olika erbjudande som gästerna kan ta del av.

Bra feedback

Många av gästerna har berömt hotellet för den information de får via skärmarna. 

– Det hade aldrig blivit samma effekt med posters eller andra pappersplakat. Skärmarna hamnar i blickfånget för våra gäster på ett helt annat sätt. Framöver tittar vi på möjligheten att sätta upp touchskärmar så att gästerna lättare ska kunna hitta i hotellet. 

10 oktober 2019 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Kvinna På Brygga I Yogaställning Där Hon Står Upp Och Böjer Överkroppen Längs Med Benen
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Först med vikbar skärm

28 aug 2020 digit

Med den nya Thinkpad X-serien lanserar Lenovo vikbara skärmar. Det innebär att datorn kan förvandlas till en läsplatta och blir lättare att hantera. Samtidigt uppgraderas de traditionella Thinkpad X-datorerna med ännu högre säkerhet och hållbarhet.

forskare i labbet.jpg
video
Ett samarbete mellan Red Hat och Voister

Universitet som väljer Openshift

13 feb 2020 digit

Göteborgs universitet ska byta plattform för sin webbplats. I arbetet kommer Red Hat Openshift att hjälpa utvecklarna med att hantera, utveckla och testa alla appar som byggs, med det tydliga målet att allt ska gå snabbare.

fronten på en gammal röd volvobuss.jpg

Volvos viktiga provtur

10 dec 2019 digit

Autonom kollektivtrafik är en förutsättning för framtidens hållbara städer. Nu testar Volvo för första gången sin självkörande buss under verkliga förhållanden.

eriksberghamnen göteborg.jpg

Smart i hamn

19 nov 2019 digit

Nordens största hamn sjuder av aktivitet. Med det egenutvecklade Permesso får Göteborgs hamns energihamn bättre koll på pågående underhållsarbeten och kan snabbt utfärda nödvändiga arbetstillstånd.

toppen av en midsommarstång mot blå himmel.jpg

Sveriges digitala mognad

16 sep 2019 digit

Sverige är långt ifrån bäst på digitalisering. Bäst klarar sig branschen handel samt större bolag i Stockholmsområdet. Det visar en undersökning från Tillväxtanalys. 

overgangsstalle-gbg.jpg

Nya nyktra Göteborg

13 aug 2019 digit

I Göteborgs hamn har Trafikverket nu börjat använda automatiserade nykterhetskontroller för att komma åt alkohol- och drogpåverkade förare. 

energirikt ljus i alla färger.jpg

Skärmglans på Tre

21 mar 2019 digit

När mobiloperatören Tre bytte huvudkontor skapades en helt ny verksamhetsbaserad arbetsmiljö för de anställda. En avgörande pusselbit i det nya arbetssättet är företagets satsning på 150 stycken digitala skärmar av tre olika slag. 

sex gula lyftkranar med en blå himmel i bakgrunden.jpg
video

Stenas tre ben

10 jan 2019 digit

Träning, medvetenhet och användning. Det är Stena IT:s ledord när de ska ge samtliga medarbetare inom Stena-koncernen möjligheten att utvecklas digitalt. Där är Stena Fastigheter ett av solskensexemplen som de andra organisationerna kan dra lärdomar av.

pojke tittar förundrat på något på ett museum.jpg

Skärmar i allmänhetens tjänst

13 sep 2018 digit

I Mölndals kommun har det skett en explosion av digitala skärmar. It-avdelningen har nu en tydlig process för all hantering och även backup om något går fel. Resultatet är ett snabbare sätt att kommunicera för kommunens medarbetare och medborgarna har blivit ännu mer aktiva.