Jakten på hållbar it

gammal-elektronik.jpg

Den 17 oktober uppmärksammas produkter och tjänster som bekräftats som hållbara av en oberoende part. Dagen kallas World Ecolabel Day – miljömärkningarnas dag. 

 När många människor gör små förändringar kan det ge en enorm effekt, som gör nödvändiga, större förändringar möjliga, säger Björn-Erik Lönn, styrelseordförande på Global Ecolabelling Network, som är en icke vinstdrivande samarbetsorganisation som ligger bakom dagen.

När organisationer väljer mer hållbara produkter är det ett sätt att på riktigt ta ansvar, möta hållbarhetsmål och på sikt bidra till FN:s globala mål för hållbar utveckling. Men det finns vissa utmaningar. En av dem är att sära på de riktigt hållbara varorna mot dem som bara förskönas. Här kommer World Ecolabel Day in, då pålitliga miljömärkningar kan leda till riktiga vinster för världen och miljön.

Få hjälp på traven

FN:s globala mål för 2030 är att avskaffa extrem fattigdom, att reducera ojämlikheter och orättvisor i världen, att främja fred och rättvisa och att lösa klimatkrisen. Genom att följa TCO Certified kan hållbarhetsarbetet underlättas. 

 Med TCO Certified generation 8 kan din organisation aktivt bidra till att lösa ett antal hållbarhetsutmaningar. Våra krav fokuserar på lösningar som ligger i linje med FN:s hållbarhetsmål. Som inköpare har du en stark röst och möjlighet att göra skillnad. Genom att ställa krav på hållbarhetscertifierade produkter kan du påverka industrins ageranden och driva på socialt och miljömässigt ansvar, säger Clare Hobby, chef för inköpskontakter på TCO Development, organisationen bakom TCO Certified.

Källa: TCO Certified

17 oktober 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng