Cisco sluter cirkeln

Att vara medveten, bygga beslut på rätt information och snabbt verkställa beslutet, är tre delar för en lyckad digital strategi. Det säger Colin Seward, CIO EMEAR, Cisco.

– Det pågår mycket forskning internationellt, bland annat i USA och Kina men även i Europa inom AI. I exempelvis Storbritannien, där jag kommer från, satsar man mycket på området. Sverige toppar World Economic Forums lista på länder som är tidiga med ny teknik och här pågår också väldigt mycket forskning. Sverige blir därför spännande att titta på när det kommer till att ställa om från forskning till användning, säger Colin Seward, CIO EMEAR, Cisco under Cisco Connect i Stockholm.

Du pratar om hyper-medvetenhet. Vad betyder det?

– Det handlar om vikten för ett företag att vara digitalt agila. Ett av de första stegen är att vara hypermedveten, alltså att vara väldigt medveten om vad som händer i ens omgivning. Både i företaget och hur tjänsterna används, men också i hur ens konkurrenter arbetar. Det bör sedan påverka hur man fattar beslut. Det är en sak att vara medveten, men sedan måste man se till att ha rätt data att fatta beslut fort, för att i ett tredje steg verkställa dessa beslut. De tre delarna medvetenhet, informerat beslutsfattande och snabbt verkställande bidrar till en organisations digitala snabbhet. 

Vad kan Cisco erbjuda svenska kommuner?

– Det kan låta som ett konsultsvar, men jag tror verkligen att det beror på den strategi som en kommun i fråga arbetar efter. Om en av kommunens nyckelstrategier är att försöka sjösätta en ny applikation och man vill att målgruppen ska få en bra upplevelse kan Cisco App Dynamics, där vi hjälper att mäta upplevelser, vara en bra lösning.

– Om det handlar om att skydda företagsdata eller personuppgifter har vi många säkerhetsprodukter som kan hjälpa och om det handlar om att transformera sin infrastruktur i en molnomställning i syfte att göra saker snabbare, har vi produkter för det.

– Vi kan förstås också hjälpa till med att frigöra tid på det stora hela genom att undersöka vilka automationslösningar som kan vara lämpliga.

23 oktober 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Elisabeth NoredigitFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng