Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

App i hamn

hamn-deltaterminal.jpg

Med en ny app för tidrapportering sparar Delta Terminal tre arbetsdagar i administrativt arbete varje månad. Appen är utvecklad via Powerapps och helt anpassad för bolagets verksamhet. 

Hamn- och stuveribolaget Delta Terminal har omkring 40 timanställda och tidrapporteringen har tidigare hanterats med papper och penna.

Delta Terminal AB

Delta Terminal äger och driver Söråkers hamn. De är även verksamma i Härnösands hamn. Företaget är ett helägt dotterbolag till Sundfrakt AB.

– Det tog två till tre arbetsdagar per månad att manuellt granska deras rapporter. Efter att jag gjort det fick en controller göra en digital sammanställning, för att sedan skicka informationen till HR som betalar ut lönerna. Det var en tidskrävande, lång och onödig process som vi inte tyckte var hållbar i längden, säger Diana Krantz, utvecklingschef på Delta terminal. 

Sedan två månader tillbaka använder dock företaget en applikation som de parallellkört med papprena och från och med oktober är det bara appen som gäller. I den rapporterar arbetsledaren alla timanställdas tider, och skickar sedan vidare informationen till Diana Krantz.

– Numera tar det två timmar per månad för mig att granska tiderna, sedan skickar jag direkt vidare informationen till HR. Controllern behöver inte fylla i något alls, så vi har kapat ett steg och väldigt många timmar i processen. Vi kan också göra uppföljningar så att vi ser att de anställda följer arbetstidslagen och så vidare.

100 procent anpassad

Delta Terminal har själva varit med och designat appen via Office 365 och Powerapps, vilket Diana Krantz menar har varit en stor fördel.

– Applikationen är helt anpassad för vår verksamhet. Alternativet skulle ha varit att köpa in ett stort system men det skulle ha kostat mycket pengar och kanske bara funkat halvbra för oss.

– En fördel är också att de timanställda aldrig behöver fylla i några papper igen. Arbetsledaren sköter allt när han eller hon planerar arbetet, och de timanställda kan göra det de verkligen ska göra. Det är en simpel lösning som ger mycket tillbaka.

Hur fortsätter arbetet?

– Vi kollar just nu på att effektivisera andra processer på liknande sätt. Det gör vi genom att skapa motsvarande applikationer för skyddsronder samt tillbud- och skaderapportering. På så sätt kan vi öka säkerheten och förbättra arbetsmiljön på företaget, säger Diana Krantz. 

2 oktober 2019 Uppdaterad 14 oktober 2019 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Delta Terminal AB

Rekommenderad läsning

Kapitolium

Nya appar efter attacken

18 jan 2021 digit

Efter attacken på Kapitolium i USA har de stora sociala medie-plattformarna tröttnat på hetsiga inlägg från Donald Trump och hans anhängare. Men det finns andra plattformar som välkomnar dessa.

Kretskort Leab 960640
video
Ett samarbete med Microsoft

Leab kretsar kring Azure

4 dec 2020 digit

Leab går från att drifta sin it lokalt till att nu lägga det mesta i Microsoft Azure. Det ska förenkla det dagliga arbetet och ge ökad säkerhet och flexibilitet.

Ett Trevligt Badrum

Dolda fel på video

25 nov 2020 digit

Tidigare krävdes en fysisk kontroll av dolda fel i fastigheter, men nu kan det mesta granskas via ett videomöte. Advokatfirman Sigvardsson i Sundsvall är specialiserad på just dolda fel och kan numera utföra uppdrag över hela landet, varav de flesta via video.

Vitt Snus
video
ett samarbete med microsoft

Fint snus med Azure

20 nov 2020 digit

Med 500 000 kunder i 30 länder har snusåterförsäljaren Haypp växt fort. För att snabbare och smidigare kunna skala upp sin verksamhet har bolaget nu valt att lägga sin e-handelsplattform i Microsoft Azure.

Tre Mute Ikoner

Hindra mute i Teams

12 nov 2020 digit

Motverka mute, ny offline-funktion och nya Teams-mallar. Microsoft Teams får ständigt nya uppdateringar i takt med att fler och fler användare ansluter sig till tjänsten.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

Massa Människor Sedda Ovanifrån
video
Ett samarbete med Microsoft

Säker hantering i Härryda

2 nov 2020 säkerhet

Engagerade medarbetare var en nyckelfaktor när Härryda kommun införde Microsoft Identity Manager, mitt i coronapandemin. Resultatet är säkrare, smartare och effektivare identitetshantering.

Rosa Glasskulor Mot Turkos Bakgrund

Glasskoll på McD

29 okt 2020 digit

McBroken är namnet på appen som Rashiq Zahid utveckalde för att kunder ska kunna se om glassmaskinen på just deras McDonalds är trasig. Efter att appen varit live i 20 minuter i USA hade den 10 000 besökare. 

Phishing Teams (1)

Nätfiske med Teams

28 okt 2020 säkerhet

Upp till 50 000 Office 365-användare har blivit måltavla för en utbredd nätfiskeattack. Via mejl säger hackarna att du har missat en chatt i Microsoft Teams, men istället tar de dina inloggningsuppgifter.