Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan adobe och voister

Smidig e-signatur för alla

Adobe och Microsoft går mot en framtid med 100 procent digitala flöden. E-signaturplattformen Adobe Sign har färdiga integrationer i alla Office 365-program som rör dokumenthantering och ger möjligheter att skapa, samarbeta, spåra och skicka dokument för signatur eller godkännande i samma system oavsett enhet. 

– Tanken är att ge kunden en helhetslösning som man kan använda från ax till limpa. Om du skapar och arbetar med ett dokument i Sharepoint Online, kan du med ett klick skicka iväg det för godkännande. Integrationen finns bland annat i Flow, Teams, Dynamics och Office så när du sitter med ett kontrakt där kan du skicka det till kunden som signerar det och sedan skickas det automatiskt tillbaka till önskad destination. Du kan även under signeringsprocessen föra över och hämta information mellan systemet och kontraktet. 

– Du kan nu alltså skapa, samarbeta och exekvera i ett och samma system, i samma plattform, oavsett om du arbetar på telefonen, paddan eller datorn. Flexibiliteten finns överallt. Vi vet också att många använder Outlook mycket, så där kan användare via en plugin se statusen på sina avtal oavsett om det har initierats via en Microsoft-applikation eller annat system. Denna överblick finns även i Teams, säger Malin Johansson, Enterprise Sales Specialist på Adobe. 

Papperslösa kontoret

Att de två storföretagen börjar samarbeta till denna grad möjliggör 100 procent digitala flöden. Detta går också hand i hand med något som allt fler företag och organisationer efterfrågar, nämligen det papperslösa kontoret, vilket det finns många anledningar till att börja satsa på, menar Rammtin Avar, Solution Consultant på Adobe.

 Många organisationer har ur en miljöaspekt krav på sig att dra ner på antalet utskrifter, papper och postbud. Vi ser också att efterfrågan på upplevelsen blir en allt viktigare aspekt då det kopplas till kundnöjdhet och enkelhet. Man vill helt enkelt komma bort från komplexa pappersprocesser som resulterar i att verksamheten sparar tid och pengar. 

 Vi ser egentligen ingen anledning till att skrivare och scanners ska finnas längre. Fax fanns ju men ersattes av smidigare lösningar för att skicka över information, så kommer det bli här också framöver. Men då måste alternativen vara enkla att nyttja för användarna, och enkelheten får man med Microsoft och Adobe. 

Erbjud en bra upplevelse

När man skickar ett avtal manuellt försvinner kontrollen så fort man mejlar eller postar iväg det.

Just denna smidighet i signeringsprocessen, både ur kund- och medarbetarperspektiv, fokuserar Adobe mycket på och det kan vara bra på många olika sätt, menar Rammtin Avar. 

 Försök att ge både kunder och framtida medarbetare en bra upplevelse istället för att låta dem vänta med kontraktssigneringen i två veckor. Med e-signaturer så ges även full överblick och spårbarhet över hela processen. Det är säkert för alla parter. När man istället skickar ett avtal manuellt så försvinner kontrollen så fort man mejlar eller postar iväg det, säger han. 

Målgruppen för e-signering är egentligen alla organisationer, små och stora, som står i behov av att digitalisera sina dokumentprocesser. Adobe ser bland annat stora nyttor i bank- och finanssektorn samt på sälj- och HR-avdelningar, men även inom stat och kommun som sitter på en enorm mängd papper och gamla processer.

 Offentlig sektor är i många fall fortsatt väldigt pappersbaserade och ligger lite efter i utvecklingen, men vi ser att det börjar hända saker. Här har Adobe Sign en unik fördel då plattformen är juridiskt bindande och vi är en av få leverantörer som på alla nivåer uppfyller EU:s lagstiftning för digitala signaturer EIDAS, avslutar Malin Johansson.

16 augusti 2019 Uppdaterad 28 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto adobe

Rekommenderad läsning

Fyra Människor Håller Upp Varsin Färgglad Chattbubbla Framför Ansiktet

Slutchattat i Teams

17 feb 2021 digit

Nu kan du stänga av chattfunktionen under möten för att minimera distraktionen för deltagarna. Det är en lösning som har efterfrågats av många, inte minst av lärare. 

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Flera Små Rosa Skåp Med Lås
video
Ett samarbete med F-Secure

Så säkrar Lomma O365

8 jan 2021 digit

Bland fyra miljoner mejl upptäckte Lomma 51 osäkra objekt och 104 osäkra webbadresser. Tack vare F-Secure Cloud Protection för Office 365 har kommunen nu ett avancerat skydd mot virus, trojaner, ransomware och annan avancerad kod.

Orange Katt Sover På Dator

Mer hemmajobb

8 dec 2020 digit

Under pandemin har antalet personer som jobbar hemifrån ökat med 400 procent. Många uppger att de vill fortsätta att kunna vara flexibla med var de jobbar, men kravet är bra och stabila it-lösningar.

En Snigel På En Väg Sedd Bakifrån

Teams mot dåligt nät

2 dec 2020 digit

Snart kommer du att få meddelande som köas och videomöten med sämre bildkvalitet. Det är två lösningar som kommer under 2021 för att underlätta för den med dåligt internet.

Hund Och Matte Tittar I En Laptop

Krav på distansjobb

23 nov 2020 digit

Hälften av alla kvinnor mellan 30 till 49 år skulle tacka nej till ett arbete om det inte går att jobba på distans och närmare 90 procent anser att digitalisering leder till ett friare arbetsliv. Det visar en ny undersökning. 

Tre Mute Ikoner

Hindra mute i Teams

12 nov 2020 digit

Motverka mute, ny offline-funktion och nya Teams-mallar. Microsoft Teams får ständigt nya uppdateringar i takt med att fler och fler användare ansluter sig till tjänsten.

En Pokal Med Massa Konfetti Och Rosa Bakgrund

Bäst på stadsnät

23 sep 2020 digit

Mittnät har utsetts till årets stadsnät. Motiveringen till utnämningen är bland annat förmågan att ta tillvara nio kommuners olikheter och att dela med sig av erfarenheter.

Videomöte Teams 960640

Kontroll i Teams

8 sep 2020 digit

Nu lanserar Microsoft ytterligare en nyhet i Teams. Den nya funktionen spotlight innebär att mötesarrangören kan kontrollera vyn för samtliga deltagare.