Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Smarta möten med AI

Ciscos videotjänster blir alltmer molnbaserade. Med AI på plats, för att känna igen dig när du går in i mötesrummet, och goda möjligheter till integrering, finns det stora vinster att göra. Det menar kollaborationschefen för EMEAR, Vaughan Klein.

Text Tim Leffler Foto Fredrik Kron, Adobestock 28 augusti 2019 digit

– Den största trenden vi ser är hur vi flyttar mer och mer av våra tjänster upp i molnet och skapar samarbete som en plattform i molnet. Molnet är alltid på och gör att man kan få den bästa användarupplevelsen och det gör att man kan använda det på ett enkelt sätt. Dessutom har vi utvecklat en AI som i stort sett blir som en virtuell assistent som nu har blivit ännu mer tillgänglig, säger Vaughan Klein, chef EMEAR för Collaboration Cisco.

Hur fungerar den?

– Vi utvecklar den för att kunna svara på vanliga frågor som kan dyka upp i sådana här videomöten och samarbeten. Just nu fungerar den så att när du går in i ett rum känner den igen vem du är, ser att du har ett möte bokat i din kalender, och allt du behöver göra är att be den starta mötet. Vi har alltid velat göra vår tjänst lätt att använda, och med den här inbyggda AI:n går den att handleda bara genom att använda rösten.

Hur ser säkerheten ut?

– Informationen är helt igenom krypterad, oavsett om den används eller inte. Cisco är det största säkerhetsföretaget i världen och det gäller förstås även våra samarbetslösningar.

Videomöten minskar vårt resande och är miljövänligt. Finns det andra fördelar?

– Ja, ett exempel är hur betydelsefull den har varit för mig personligen. Jag har just påbörjat min nya roll här i Europa, men jag är ifrån Australien, där jag bodde förhållandevis otillgängligt på en 1200 hektar stor boskapsfarm och arbetade därifrån. Förstås gör det att resandet minskar, men det gör också att chefer eller andra medarbetare på stora bolag kan bo utanför de stora städerna och landsbygden kämpar ofta för sin minskande befolkning. Det kan vår tjänst försöka minimera. En aspekt som var väldigt kraftfull för mig var att genom att använda de här verktygen kunde jag koppla upp mig och synas i Singapore eller San Jose eller andra platser på jorden. Det är en stor vinst att kunna arbeta utan att lämnade sitt hem.

Vad brukar folk säga som tvekar att använda de här verktygen?

– Att sätta på kameran kan få folk att tvivla lite, speciellt om det är hemifrån. Men det finns inget bättre än att mötas ansikte mot ansikte. Vi ser hur vissa organisationer arbetar med att cheferna beslutar att kamerorna slås på, eftersom de ser vilken nytta det kan ge när de har sett våra demonstrationer. Och så fort man knäcker det och folk börjar använda dem uppskattas det och det finns ingen återvändo. Att då gå tillbaka telefon- eller ljudmöte är inget alternativ.

Hur ska ni utveckla era tjänster framöver?

– Det kommer handla mycket om molnintegrering och utveckling på AI-fronten. Just nu har vi satt en väldigt etablerad väg framåt vad gäller integration med partners och kan placera in våra tjänster i organisationer oberoende av vad de har för system redan på plats, oavsett om det är Oracle eller O365. Vi bäddar in vår tjänst och det är ett värde i sig.  

Rekommenderad läsning

två personer går och tittar i sina mobiler och möts på vägen.jpg
video
ett samarbete mellan Cisco och Voister

Apparnas bästa nätverk

17 maj 2019 digit

En mjukvara som gör att alla delar av verksamheten kan arbeta lika snabbt och säkert, och inte behöver tänka på var och hur applikationerna lagras. SD-WAN är Ciscos senaste satsning inom nätverk.

panoramic-aerial-view-of-malmo-sweden.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Ciscos nya nätsatsning

5 apr 2019 digit

Med ett mjukvarubaserat nätverk kan du lättare hantera och anpassa trafiken och samtidigt minska dina kostnader. Lösningen SD-WAN är Ciscos senaste nätverkssatsning och speciellt anpassat för verksamheter med kontor och filialer på flera platser.

david goeckeler.png

Cisco Live: Datacenter utan center

30 jan 2019 digit

Cisco ska finnas där datan finns. Det är huvudbudskapet när chefen för nätverk och säkerhet, David Goeckeler, inleder Cisco Live i Barcelona. För att det ska bli möjligt presenterar bolaget en ny ACI och en ny Hyperflex.

närbild på spindelnät med små vattendroppar2.jpg
video

Håll koll på ditt nätverk

6 maj 2019 digit

Live Action är programvaran som ger dig överblick över samtliga routrar och switchar i ditt bolag, och som dessutom erbjuder dig möjlighet att reparera dem om något går fel. Som handen i handsken för alla som tittar på SD-WAN-teknologin. 

riddarholmen-fran-luften.jpg
video

Ciscos smarta lokala lösningar

31 jan 2019 digit

Cisco finns där datan är. Det behövs för att snabbare kunna analysera all data som samlas in av IoT, så att it-avdelningen lättare kan stödja verksamheten. Det menar Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco.

fem ungdomar sitter utomhus vid en fontän med datorer och är glada.jpg
video

Smarta kartor och nät

26 feb 2019 digit

Mazemap ger dig en smart karta över dina lokaler och med Purple kan du optimera affären via nätverket. Det är några av lösningarna som kan integreras i Ciscos trådlösa nät.

 

jerhamre.jpg
video

Apple Cisco skapar bättre täckning

21 feb 2017 digit

Peter Jerhamre, systemingenjör på Cisco, är en del av ett utvecklingsprojekt mellan Cisco och Apple där man bland annat tittar på olika lösningar för att förbättra surfupplevelsen för Iphoneanvändare i Cisconät.

Axfood-ny.jpg

Kundnytta i fokus för Axfood

18 apr 2017 digit

Molnförflyttningar och tjänster som skapar en förbättrad kundupplevelse. Det är några av hållplatserna på den digitala resan som Axfood gör just nu.

bilar-trafik-videomöten-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan Logitech och Voister

Möten utan stress och köer

8 jun 2018 digit

Logitech vill sänka den tekniska barriären för videomöten genom att fungera ihop med alla olika typer av mjukvara. De ser också mötesformen som något som kan minska utgifterna, stressen och miljöpåverkan. Redan har myndigheter som satsat på digitala möten minskat sina utsläpp tre gånger mer än övriga.