Einride för returer

applen-svenskaretur-einride.jpg

I ett samarbete med Svenska Retursystem ska Einride undersöka om man kan effektivisera och få ett mer hållbart transportsystem genom att digitalisera och automatisera varuflödena.

 Vår målsättning är att ha helt fossilfria transporter senast 2025, men vägen dit är snårig och vi måste hitta flera olika lösningar för att nå målet. Genom samarbetet med Einride vill vi inte bara minska våra egna utsläpp, utan även driva förändringen mot ett mer hållbart transportsystem, säger Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem.

Einrides självkörande och elektriska lastbilar drivs med batterier och kan framöver komma att ersätta en stor del av de nuvarande godstransporterna. Detta ska kunna minska koldioxidutsläppen med över 90 procent.

I det nya samarbetet så ska man bland annat testa de autonoma fordonen vid Svenska Retursystems logistikanläggning i Västerås.

 Klimatet är vår generations största utmaning. Lastbilstransporter står för cirka sju procent av de globala koldioxidutsläppen och vi måste hitta nya lösningar. Einride visar att det går att skapa ett hållbart, säkert och effektivt transportsystem bara vi är villiga att förändras, säger Einrides vd Robert Falck.

Källa: Einride

3 juni 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Svenska Retursystem

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng