ABB breddar bilden

Ingenjor-testar-VR-teknologi960640.jpg

När teknikindustrin ska illustreras syns oftast män på bilderna. Det vill ABB göra något åt och ansluter sig därför till Teknikföretagens bildbank Bredda Bilden.

– Vi från ABB är med i projektet eftersom inkludering och mångfald är viktiga kärnvärden inom hela vårt företag. Från ABB har vi bidragit med ett 40-tal bilder från vår motorverkstad i Storvik och vårt digitala democenter i Västerås, säger Maria Brithon, HR-direktör för ABB Sverige.

För många teknikföretag är kompetensförsörjningen ett av de stora problemen. Här kan en jämnare könsrepresentation utåt göra sitt för att bryta mönster och få fler att känna sig välkomna i branschen. Det var också därför som bildbanken Bredda Bilden skapades av branschorganisationen Teknikföretagen.

– Bredda Bilden är ett sätt att synliggöra kvinnor inom teknikbranschen och belysa den fysiska bildens makt. Den bild som skolor, företag och inte minst media sänder ut spelar en avgörande roll för hur branschen uppfattas. När vi drog igång Bredda Bilden hoppades vi att fler organisationer skulle vilja delta i rörelsen. Därför är vi jätteglada att ABB vill vara med och bidra till förändring, säger Elin Östblom, ungdomskommunikatör på Teknikföretagen.

ABB:s foton har lagts till i Bredda Bildens bildbank som nu består av 170 bilder på kvinnor som arbetar med teknik eller studerar på teknisk högskola.

– Vi kommer också att dela med oss av bilderna under Almedalsveckan i Visby, säger Maria Brithon.

Källa: Teknikföretagen, ABB

20 juni 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonledarskapFoto Jonas Bilberg, Bredda Bilden

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng