Uppsala väljer VxRail

Uppsala automatiserar arbetet för sin it-avdelning med hjälp av VxRail från Dell Technologies. Den hyperkonvergerade lösningen kommer att ge en hög tillförlitlighet och fokus kan istället läggas på att leverera bra välfärd till medborgarna i kommunen. 

– I Uppsala kommun håller vi på med ett antal ganska stora digitaliseringsprojekt. Det är något vi måste göra för att klara av att leverera välfärden framöver. Det täcker allt från stadsbyggnad till vård och omsorg och skola, säger Mattias Ersson, chef för infrastrukturenheten på Uppsala kommun.

Ni håller på att skaffa hyperkonvergerat, inte sant?

– Vi håller på att bygga om vårt datacenter till en lösning som är baserad på Dell Technologies teknik, närmare bestämt VxRail med cloud foundation med sin hyperkonvergerade arkitektur. I höst ska vi ha klar en helt redundant lösning där datacenter finns samtidigt på två platser i ett så kallat stretchkluster. Det innebär att den ena sajten kan sprängas och vi fortsätter att leverera likadant ändå.

Vad innebär det ytterligare?

– Det gör också att vi får en högre grad av automatisering hur vi administrerar och tar hand om det här datacentret. Vi får en högre tillförlitlighet och det är lättare att få allting att fungera enligt standard och dessutom till en lägre kostnad och färre arbetstimmar.

Varför blev det VxRail?

– Vi har bra erfarenhet av Dell Technologies lösningar och VxRail och Dell var väldigt tidiga med hyperkonvergerade lösningar.

Vad tar du mer med dig från Dell Technologies World?

– Ett antal punkter. Det kanske allra viktigast är kvittot på att vi har valt rätt väg med vårt datacenter. Väldigt mycket av det som är här handlar om just hur man hanterar automatisering av datacenter och multicloud-lösningar på liknande sätt.

Hur ser er verksamhet ut om två år?

– Vi kommer fortsätta på samma spår. Vi ska ha en otroligt hög tillförlitlighet och tillgänglighet. Vi passerar så mycket av kommunens verksamhet på det vi löser i datacentret och det är stora värden som står på spel. Samtidigt fortsätter resan med att öka vår automatisering och sänka våra kostnader.

22 maj 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng