Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Håll koll på ditt nätverk

Live Action är programvaran som ger dig överblick över samtliga routrar och switchar i ditt bolag, och som dessutom erbjuder dig möjlighet att reparera dem om något går fel. Som handen i handsken för alla som tittar på SD-WAN-teknologin. 

– Live Action är en lösning för att hantera nätverksprestanda. Med hjälp av vår programvara går söker man upp alla sina routrar och switchar och för tillbaka den data som finns där till vår programvara så att man kan se hur nätverket fungerar och mår, säger Darren T Kimura, vd på Live Action.

Det här är en intressant lösning för alla kunder som vill ha koll på sitt nätverk vad det gäller prestanda och trafik.

– Live Action gör det möjligt att sammanställa viktiga KPI:er för en snabb analys av nuläget och en lika snabb lösning på eventuella problem, till exempel att konfigurera om en router för bättre prestanda. Skulle man identifiera ett problem kan man centralt skicka ut en ny konfigurationspolicy till en router och på så sätt fixa problemet.

Vilka kunder riktar sig detta till?

– Det här är en intressant lösning för alla kunder som vill ha koll på sitt nätverk, vad det gäller prestanda och trafik och kanske framför allt kunder som tittar på eller redan jobbar med SD-WAN. Kunder med internationell eller global verksamhet kan också vara intresserade, säger Elin Khosrawi Enmark, solution partner manager, Cisco Sverige.

Vilka är intresserade av SD-WAN?

– Det är inte en lösning för alla men för många och den kommer starkt. Därför bedömer jag att alla organisationer är mer eller mindre intresserade av SD-WAN.

Hur stor är investeringen för en kund?

– Det beror helt på kundens miljö och nätverk. Men vi vet av erfarenhet att i termer av ROI kan investeringen räknas hem på några månader, avslutar Darren Kimura.

6 maj 2019 Uppdaterad 12 januari 2021 Reporter Elisabeth Nore digit Foto Fredrik Kron, Adobestock

Rekommenderad läsning

Fyra Personer På Skärm I Möte
video
ett samarbete med vmware

Molnkoll på vForum

15 jan 2021 digit

Molnbyten, utveckling och säkerhet i hela it-kedjan är två av ämnena på VMwares digitala event Vforum i februari. Nytt för i år är att Vforum kommer att arrangeras vid tre tillfällen. 

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

En Stor Snäcka På En Strand

AI-kapten korsar Atlanten

29 okt 2020 digit

År 1620 seglade fartyget Mayflower från Plymoth i England till Cape Cod i nuvarande Massachusetts. Nu är det dags igen, men den här gången finns varken en mänkslig kapten eller besättning ombord. Allt sköts av en AI.

Besättning På Slu Svea Ute Till Sjöss
video

Ett år med Svea

14 okt 2020 digit

Svea är Sveriges modernaste forskningsfartyg och har hitintills gjort drygt 200 expeditioner. All it på fartyget är robust och ska tåla hård sjö, vatten och tuffa tag. 

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

En Knut På Ett Klätterställningsrep

Säkert nät med Cisco

7 okt 2020 säkerhet

Organisationer som inte har koll på sitt nätverk löper större risk att drabbas av cyberattacker. Nu presenterar Cisco flera lösningar som underlättar för att strukturerar och lagra information. 

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.

kvinna står nere vid havet i röd jacka och mössa.jpg

Nyheter från Red Hat Summit

4 maj 2020 digit

Openshift virtualization innebär en ännu mer öppen och hybridvänlig it-hantering. Det framhöll Paul Cormier, CEO Red Hat, under Red Hat Summit, som i år lockade 80 000 deltagare.