Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Håll koll på ditt nätverk

Live Action är programvaran som ger dig överblick över samtliga routrar och switchar i ditt bolag, och som dessutom erbjuder dig möjlighet att reparera dem om något går fel. Som handen i handsken för alla som tittar på SD-WAN-teknologin. 

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron, Adobestock 6 maj 2019 digit

– Live Action är en lösning för att hantera nätverksprestanda. Med hjälp av vår programvara går söker man upp alla sina routrar och switchar och för tillbaka den data som finns där till vår programvara så att man kan se hur nätverket fungerar och mår, säger Darren T Kimura, vd på Live Action.

Det här är en intressant lösning för alla kunder som vill ha koll på sitt nätverk vad det gäller prestanda och trafik.

– Live Action gör det möjligt att sammanställa viktiga KPI:er för en snabb analys av nuläget och en lika snabb lösning på eventuella problem, till exempel att konfigurera om en router för bättre prestanda. Skulle man identifiera ett problem kan man centralt skicka ut en ny konfigurationspolicy till en router och på så sätt fixa problemet.

Vilka kunder riktar sig detta till?

– Det här är en intressant lösning för alla kunder som vill ha koll på sitt nätverk, vad det gäller prestanda och trafik och kanske framför allt kunder som tittar på eller redan jobbar med SD-WAN. Kunder med internationell eller global verksamhet kan också vara intresserade, säger Elin Khosrawi Enmark, solution partner manager, Cisco Sverige.

Vilka är intresserade av SD-WAN?

– Det är inte en lösning för alla men för många och den kommer starkt. Därför bedömer jag att alla organisationer är mer eller mindre intresserade av SD-WAN.

Hur stor är investeringen för en kund?

– Det beror helt på kundens miljö och nätverk. Men vi vet av erfarenhet att i termer av ROI kan investeringen räknas hem på några månader, avslutar Darren Kimura.

Rekommenderad läsning

två personer går och tittar i sina mobiler och möts på vägen.jpg
video
ett samarbete mellan Cisco och Voister

Apparnas bästa nätverk

17 maj 2019 digit

En mjukvara som gör att alla delar av verksamheten kan arbeta lika snabbt och säkert, och inte behöver tänka på var och hur applikationerna lagras. SD-WAN är Ciscos senaste satsning inom nätverk.

panoramic-aerial-view-of-malmo-sweden.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Ciscos nya nätsatsning

5 apr 2019 digit

Med ett mjukvarubaserat nätverk kan du lättare hantera och anpassa trafiken och samtidigt minska dina kostnader. Lösningen SD-WAN är Ciscos senaste nätverkssatsning och speciellt anpassat för verksamheter med kontor och filialer på flera platser.

blått mötesbord ovanifrån.jpg
video

Smarta möten med AI

28 aug 2019 digit

Ciscos videotjänster blir alltmer molnbaserade. Med AI på plats, för att känna igen dig när du går in i mötesrummet, och goda möjligheter till integrering, finns det stora vinster att göra. Det menar kollaborationschefen för EMEAR, Vaughan Klein.

david goeckeler.png

Cisco Live: Datacenter utan center

30 jan 2019 digit

Cisco ska finnas där datan finns. Det är huvudbudskapet när chefen för nätverk och säkerhet, David Goeckeler, inleder Cisco Live i Barcelona. För att det ska bli möjligt presenterar bolaget en ny ACI och en ny Hyperflex.

riddarholmen-fran-luften.jpg
video

Ciscos smarta lokala lösningar

31 jan 2019 digit

Cisco finns där datan är. Det behövs för att snabbare kunna analysera all data som samlas in av IoT, så att it-avdelningen lättare kan stödja verksamheten. Det menar Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco.

jerhamre.jpg
video

Apple Cisco skapar bättre täckning

21 feb 2017 digit

Peter Jerhamre, systemingenjör på Cisco, är en del av ett utvecklingsprojekt mellan Cisco och Apple där man bland annat tittar på olika lösningar för att förbättra surfupplevelsen för Iphoneanvändare i Cisconät.

Axfood-ny.jpg

Kundnytta i fokus för Axfood

18 apr 2017 digit

Molnförflyttningar och tjänster som skapar en förbättrad kundupplevelse. Det är några av hållplatserna på den digitala resan som Axfood gör just nu.

fem ungdomar sitter utomhus vid en fontän med datorer och är glada.jpg
video

Smarta kartor och nät

26 feb 2019 digit

Mazemap ger dig en smart karta över dina lokaler och med Purple kan du optimera affären via nätverket. Det är några av lösningarna som kan integreras i Ciscos trådlösa nät.

 

Inomhuspositioneringinomvården_960x640.jpg

Inomhuspositionering säkrar vården

13 jun 2016 digit

Koll på utrustningen och ett säkrare liv för dementa patienter. Inomhuspositionering ger många fördelar till vården. Per Holm, produktspecialist på Cisco och Lars Cederholm, affärsutvecklare kommunikation på Atea, berättar om möjligheterna.