Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Smarta kartor och nät

Mazemap ger dig en smart karta över dina lokaler och med Purple kan du optimera affären via nätverket. Det är några av lösningarna som kan integreras i Ciscos trådlösa nät.

 

Text Elisabeth Nore Foto Adobestock 26 februari 2019 digit

– Mazemap fungerar som en webbplattform som man kan använda både i mobilen och på datorn i en webbläsare. Det är ett enkelt, digitalt verktyg för att hitta rätt i stora byggnader och visa upp var saker och ting finns på en karta, säger Steinar Morland, affärsutvecklingschef på Mazemap.

– Om vi tittar på systemet och tar Uppsala universitet som exempel, kan man söka på salar i de olika universitetsbyggnaderna och enkelt plocka fram en vägbeskrivning för hur man tar sig dit. Uppsala universitet har som mål att ha norra Europas bästa tillgänglighet.

– Något av de allra viktigaste är att visa hur personer med rörelsehinder ska hitta, och då kan man trycka på ett sådant alternativ i Mazemap och få upp en alternativ väg. Överhuvudtaget sparar verktyget otroligt mycket tid för anställda och studenter på universitetet.

Vilka andra kan dra nytta av Mazemap?

– Vi arbetar mycket med sjukhus i syfte att visa både patienter och anställda var och ting saker ligger. Vi har också så kallad asset tracking för att hitta exempelvis rullstolar. Men vi ser också intresse i traditionell kontorverksamhet för att visa vilka mötesrum som är tillgängliga, med automatisk avbokning av rum som inte blir använda.

En annan partner är Purple. Vad gör ni, Julia Lobera Pérez?

– Vi arbetar med analyslösningar som gör att kunder som erbjuder wifi på en viss yta får möjlighet att lära känna sina användare och interagera med dem. Samtidigt som användarupplevelsen skräddarsys när man befinner sig på det trådlösa nätverket, får ägaren av nätverket koll på hur och när användare tar del av nätverket, och hur de anslöt sig, säger Julia Lobera Pérez, kundansvarig Emear Syd på Purple.

Elin Khosrawi Enmark, vilka kan ha nytta av detta?

– Nöjesparker och retail, och andra branscher där ett nätverk är ett måste. Jag tror många är intresserade av att räkna på en ROI och hitta case om varför man ska göra en sådan här investering, säger Elin Kosrawi Enmark, Slolution Partner Manager på Cisco Sverige.

Rekommenderad läsning

Axfood-ny.jpg

Kundnytta i fokus för Axfood

18 apr 2017 digit

Molnförflyttningar och tjänster som skapar en förbättrad kundupplevelse. Det är några av hållplatserna på den digitala resan som Axfood gör just nu.

jerhamre.jpg
video

Apple Cisco skapar bättre täckning

21 feb 2017 digit

Peter Jerhamre, systemingenjör på Cisco, är en del av ett utvecklingsprojekt mellan Cisco och Apple där man bland annat tittar på olika lösningar för att förbättra surfupplevelsen för Iphoneanvändare i Cisconät.

riddarholmen-fran-luften.jpg
video

Ciscos smarta lokala lösningar

31 jan 2019 digit

Cisco finns där datan är. Det behövs för att snabbare kunna analysera all data som samlas in av IoT, så att it-avdelningen lättare kan stödja verksamheten. Det menar Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco.

david goeckeler.png

Cisco Live: Datacenter utan center

30 jan 2019 digit

Cisco ska finnas där datan finns. Det är huvudbudskapet när chefen för nätverk och säkerhet, David Goeckeler, inleder Cisco Live i Barcelona. För att det ska bli möjligt presenterar bolaget en ny ACI och en ny Hyperflex.

två personer går och tittar i sina mobiler och möts på vägen.jpg
video
ett samarbete mellan Cisco och Voister

Apparnas bästa nätverk

17 maj 2019 digit

En mjukvara som gör att alla delar av verksamheten kan arbeta lika snabbt och säkert, och inte behöver tänka på var och hur applikationerna lagras. SD-WAN är Ciscos senaste satsning inom nätverk.

blått mötesbord ovanifrån.jpg
video

Smarta möten med AI

28 aug 2019 digit

Ciscos videotjänster blir alltmer molnbaserade. Med AI på plats, för att känna igen dig när du går in i mötesrummet, och goda möjligheter till integrering, finns det stora vinster att göra. Det menar kollaborationschefen för EMEAR, Vaughan Klein.

panoramic-aerial-view-of-malmo-sweden.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Ciscos nya nätsatsning

5 apr 2019 digit

Med ett mjukvarubaserat nätverk kan du lättare hantera och anpassa trafiken och samtidigt minska dina kostnader. Lösningen SD-WAN är Ciscos senaste nätverkssatsning och speciellt anpassat för verksamheter med kontor och filialer på flera platser.

närbild på spindelnät med små vattendroppar2.jpg
video

Håll koll på ditt nätverk

6 maj 2019 digit

Live Action är programvaran som ger dig överblick över samtliga routrar och switchar i ditt bolag, och som dessutom erbjuder dig möjlighet att reparera dem om något går fel. Som handen i handsken för alla som tittar på SD-WAN-teknologin. 

sjukvårdspersonal springer med patient i sjukhussäng.jpg
video

Kalmars säkra nät

29 jan 2020 digit

Säkerhet och stabilitet i nätet är prio ett för Region Kalmar län. Just nu testar regionen nätverkslösningarna SDA och SD-WAN, som på sikt kan göra stor nytta i verksamheten. Det berättar Magnus Fisch, som besöker Cisco Live för att få veta ännu mer om den senaste tekniken.