Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan Cisco och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Apparnas bästa nätverk

En mjukvara som gör att alla delar av verksamheten kan arbeta lika snabbt och säkert, och inte behöver tänka på var och hur applikationerna lagras. SD-WAN är Ciscos senaste satsning inom nätverk.

Vill du veta mer om hur SD-WAN från Cisco kan fungera i din verksamhet?

– SD-WAN är en mjukvarubaserad teknologi som har utvecklats för att tillåta användare att koppla upp sig från sin lokala plats till vilken applikation som helst, varhelst den applikationen har sitt hem. Förr brukade applikationerna sitta i datacentret, och då kopplade vi filialen till datacentret, och på så sätt kunde applikationen köras, säger Gordon Thomson, Vice President för Global Enterprise Networking på Cisco.

– Nu är så många applikationer baserade i molntjänster och det kan vara väldigt svårt att koppla samman datacenter och moln. Därför gör det här mjukvarugränssnittet att vi sömlöst kan koppla samman användare, från sin filial, till applikationen, var än applikationen har sin hemvist.

Vad blir fördelarna för kunder?

– För det första får användare en bättre prestanda på deras applikationer. Responstider förbättras både för molnbaserade och mer traditionella applikationer. För det andra får man bättre motståndskraft. Förr var det väldigt dyrt att sätta in flera MPLS-anslutningar i en filial. Nu kan vi använda internetbaserad direct access och MPLS från filialen som på så sätt blir mer tillgänglig. För det tredje handlar det om kostnad. Kunder kan spara pengar på dyra uppkopplingar via fiber och börja använda vanliga bredbandslingor. Dessa tre saker är orsaken varför våra kunder driver den här omställningen idag.

Kunder kan spara pengar på dyra uppkopplingar via fiber och börja använda vanliga bredbandslingor.

Har ni några nyheter kring SD-WAN?

– Ja, vi är väldigt glada att vi nu integrerar en fullt integrerad säkerhetsstack in i mjukvaran för vår SD-WAN. Det betyder att i samma mjukvara som står för all den dynamiska omtrafikering har vi också integrerat en brandvägg och ett angreppsskydd som gör att vi kan övervaka skadlig aktivitet eller om någon eller något bryter mot en policy. Vi har också ett URL-filter som betyder att vi kan skydda användaren så att de bara går till webbsidor som är betrodda.

– En sista sak vi har gjort på säkerhetsfronten är, att utöver allt nytt integrerat skydd för on-premlösningen, har vi även länkat in molnbaserad säkerhet genom Cisco Umbrella. Det betyder att vi länkar samman den bästa möjliga säkerheten on prem med molnbaserad säkerhet. Säkerhetsinnovationerna vi arbetar med här håller verkligen världsklass.

Är SD-WAN riktat till alla typer av verksamheter?

– Absolut. Vi har två erbjudanden på marknaden: Cisco Meraki SD-WAN och Cisco Viptela SD-WAN. Båda är prissatta på ett sådant sätt att egentligen inte spelar någon roll var kunden är rent storleksmässigt kan vi erbjuda en robust och stark SD-WAN-lösning.

Hur fungerar er AI som är kopplad till er produkt?

– Det vi ser när vi tittar fram är att, att få tillgång till och kunna använda data kommer vara kritiskt för att alla typer av företag ska kunna fatta bättre beslut. Detsamma gäller för teknologi. Så om vi kan ta data från nätverket och göra något med den, och koppla ihop det med AI och maskininlärning, då kan vi på riktigt undersöka vad som hänt historiskt i nätverket och skapa algoritmer för att kunna förutse hur applikationerna på nätverket kommer att användas i framtiden.

– Fördelen med det är att vi kan förutse vilken typ av bandbredd som varje enskild användare kommer att behöva, och vi slipper klagomål på nätet. Vi fixar problemet innan det uppstår, på så sätt. Det är väldigt spännande.

17 maj 2019 Uppdaterad 12 januari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Fyra Personer På Skärm I Möte
video
ett samarbete med vmware

Molnkoll på vForum

15 jan 2021 digit

Molnbyten, utveckling och säkerhet i hela it-kedjan är två av ämnena på VMwares digitala event Vforum i februari. Nytt för i år är att Vforum kommer att arrangeras vid tre tillfällen. 

Drapperad Kinesisk Flagga

Geelys nya partner

12 jan 2021 digit

Bilkoncernen Geely ska starta ett nytt bolag tillsammans med techbolaget Baidu som driver Kinas största sökmotor. Tillsammans ska de utveckla elektrifierade fordon.

Vit Ytterdörr Med Fin Blomma Framför

Lantmäteriets rapport

1 dec 2020 digit

Digitaliserad fastighetsbildning kommer att ge positiva effekter när det gäller både kvalitet, kostnad och tid. Det framgår i en slutrapport som Lantmäteriet nu överlämnar till regeringen.

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

Stamceller I 3D

Spel-AI för celler

2 nov 2020 digit

En AI-baserad teknik för att analysera sociala nätverk har fått betydelse för individanpassad vård och framtidens läkemedel. Det är forskare vid Uppsala universitet som sett möjligheterna med den avancerade bildanalystekniken för att hantera viktig information som andra metoder missar.

En Stor Snäcka På En Strand

AI-kapten korsar Atlanten

29 okt 2020 digit

År 1620 seglade fartyget Mayflower från Plymoth i England till Cape Cod i nuvarande Massachusetts. Nu är det dags igen, men den här gången finns varken en mänkslig kapten eller besättning ombord. Allt sköts av en AI.

En Tecknad Hand Som Klickar Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Klicka säkert med HP

27 okt 2020 säkerhet

Du får ett mejl som du tror är säkert med en bifogad fil som du öppnar. Det skulle du inte ha gjort. Om du hade haft HP Sure Click Advanced hade filen öppnats i ett isolerat fönster och skyddat operativsystem. Det är en av många lösningar i nya HP Proactive Security.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video
Ett samarbete med IBM

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet.