Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan Cisco och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Apparnas bästa nätverk

En mjukvara som gör att alla delar av verksamheten kan arbeta lika snabbt och säkert, och inte behöver tänka på var och hur applikationerna lagras. SD-WAN är Ciscos senaste satsning inom nätverk.

Text Tim Leffler Foto Adobestock 17 maj 2019 digit

Vill du veta mer om hur SD-WAN från Cisco kan fungera i din verksamhet?

– SD-WAN är en mjukvarubaserad teknologi som har utvecklats för att tillåta användare att koppla upp sig från sin lokala plats till vilken applikation som helst, varhelst den applikationen har sitt hem. Förr brukade applikationerna sitta i datacentret, och då kopplade vi filialen till datacentret, och på så sätt kunde applikationen köras, säger Gordon Thomson, Vice President för Global Enterprise Networking på Cisco.

– Nu är så många applikationer baserade i molntjänster och det kan vara väldigt svårt att koppla samman datacenter och moln. Därför gör det här mjukvarugränssnittet att vi sömlöst kan koppla samman användare, från sin filial, till applikationen, var än applikationen har sin hemvist.

Vad blir fördelarna för kunder?

– För det första får användare en bättre prestanda på deras applikationer. Responstider förbättras både för molnbaserade och mer traditionella applikationer. För det andra får man bättre motståndskraft. Förr var det väldigt dyrt att sätta in flera MPLS-anslutningar i en filial. Nu kan vi använda internetbaserad direct access och MPLS från filialen som på så sätt blir mer tillgänglig. För det tredje handlar det om kostnad. Kunder kan spara pengar på dyra uppkopplingar via fiber och börja använda vanliga bredbandslingor. Dessa tre saker är orsaken varför våra kunder driver den här omställningen idag.

Kunder kan spara pengar på dyra uppkopplingar via fiber och börja använda vanliga bredbandslingor.

Har ni några nyheter kring SD-WAN?

– Ja, vi är väldigt glada att vi nu integrerar en fullt integrerad säkerhetsstack in i mjukvaran för vår SD-WAN. Det betyder att i samma mjukvara som står för all den dynamiska omtrafikering har vi också integrerat en brandvägg och ett angreppsskydd som gör att vi kan övervaka skadlig aktivitet eller om någon eller något bryter mot en policy. Vi har också ett URL-filter som betyder att vi kan skydda användaren så att de bara går till webbsidor som är betrodda.

– En sista sak vi har gjort på säkerhetsfronten är, att utöver allt nytt integrerat skydd för on-premlösningen, har vi även länkat in molnbaserad säkerhet genom Cisco Umbrella. Det betyder att vi länkar samman den bästa möjliga säkerheten on prem med molnbaserad säkerhet. Säkerhetsinnovationerna vi arbetar med här håller verkligen världsklass.

Är SD-WAN riktat till alla typer av verksamheter?

– Absolut. Vi har två erbjudanden på marknaden: Cisco Meraki SD-WAN och Cisco Viptela SD-WAN. Båda är prissatta på ett sådant sätt att egentligen inte spelar någon roll var kunden är rent storleksmässigt kan vi erbjuda en robust och stark SD-WAN-lösning.

Hur fungerar er AI som är kopplad till er produkt?

– Det vi ser när vi tittar fram är att, att få tillgång till och kunna använda data kommer vara kritiskt för att alla typer av företag ska kunna fatta bättre beslut. Detsamma gäller för teknologi. Så om vi kan ta data från nätverket och göra något med den, och koppla ihop det med AI och maskininlärning, då kan vi på riktigt undersöka vad som hänt historiskt i nätverket och skapa algoritmer för att kunna förutse hur applikationerna på nätverket kommer att användas i framtiden.

– Fördelen med det är att vi kan förutse vilken typ av bandbredd som varje enskild användare kommer att behöva, och vi slipper klagomål på nätet. Vi fixar problemet innan det uppstår, på så sätt. Det är väldigt spännande.

Rekommenderad läsning

panoramic-aerial-view-of-malmo-sweden.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Ciscos nya nätsatsning

5 apr 2019 digit

Med ett mjukvarubaserat nätverk kan du lättare hantera och anpassa trafiken och samtidigt minska dina kostnader. Lösningen SD-WAN är Ciscos senaste nätverkssatsning och speciellt anpassat för verksamheter med kontor och filialer på flera platser.

närbild på spindelnät med små vattendroppar2.jpg
video

Håll koll på ditt nätverk

6 maj 2019 digit

Live Action är programvaran som ger dig överblick över samtliga routrar och switchar i ditt bolag, och som dessutom erbjuder dig möjlighet att reparera dem om något går fel. Som handen i handsken för alla som tittar på SD-WAN-teknologin. 

två resväskor på en flygplats med ett flygplaan i bakgrunden.jpg
video
ett samarbete mellan cisco och voister

Flyg med wifi 6

3 mar 2020 digit

Företag och organisationer har börjat anamma wifi 6-tekniken och samtidigt anpassas allt fler klienter för nästa generations nätverk. Med kortare svarstider och bättre applikationsupplevelse kommer flygplatser och shoppingcenter tjäna på att växla upp sina nät. 

sjukvårdspersonal springer med patient i sjukhussäng.jpg
video

Kalmars säkra nät

29 jan 2020 digit

Säkerhet och stabilitet i nätet är prio ett för Region Kalmar län. Just nu testar regionen nätverkslösningarna SDA och SD-WAN, som på sikt kan göra stor nytta i verksamheten. Det berättar Magnus Fisch, som besöker Cisco Live för att få veta ännu mer om den senaste tekniken. 

blått mötesbord ovanifrån.jpg
video

Smarta möten med AI

28 aug 2019 digit

Ciscos videotjänster blir alltmer molnbaserade. Med AI på plats, för att känna igen dig när du går in i mötesrummet, och goda möjligheter till integrering, finns det stora vinster att göra. Det menar kollaborationschefen för EMEAR, Vaughan Klein.

david goeckeler.png

Cisco Live: Datacenter utan center

30 jan 2019 digit

Cisco ska finnas där datan finns. Det är huvudbudskapet när chefen för nätverk och säkerhet, David Goeckeler, inleder Cisco Live i Barcelona. För att det ska bli möjligt presenterar bolaget en ny ACI och en ny Hyperflex.

riddarholmen-fran-luften.jpg
video

Ciscos smarta lokala lösningar

31 jan 2019 digit

Cisco finns där datan är. Det behövs för att snabbare kunna analysera all data som samlas in av IoT, så att it-avdelningen lättare kan stödja verksamheten. Det menar Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco.

hyperflex-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Säker, smidig och hyperflex

23 jan 2019 digit

Valfrihet att lagra både publikt och privat, vilket många svenska kommuner uppskattar, ger en fördel för Hyperflex. Dessutom finns det ekonomiska vinster. Det menar Greger Jerlehagen, datacenterchef på Cisco Sverige. 

fem ungdomar sitter utomhus vid en fontän med datorer och är glada.jpg
video

Smarta kartor och nät

26 feb 2019 digit

Mazemap ger dig en smart karta över dina lokaler och med Purple kan du optimera affären via nätverket. Det är några av lösningarna som kan integreras i Ciscos trådlösa nät.