Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Världsbäst i Azure

Azure NetApp Files är den snabbaste lagringen i molnet som finns. Därmed kan man nu lyfta ut de mest krävande applikationerna i molnet, samtidigt som skyddet är genomgående med kryptering, backuper och snapshots. 

Azure NetApp Files har tre nivåer av prestanda och det finns ingen annan lagring i molnet som är lika snabb som den snabbaste nivån på vår lösning, säger Fredrik Nygren, teknikchef på NetApp.

Azure NetApp Files är en Azure-tjänst där man använder NetApps lagring i Microsofts moln. Bakgrunden till lösningen är att Microsoft ansåg sig behöva en robust filtjänst i Azure-plattformen och vände sig då till NetApp. Att tjänsten är integrerad i Azure sänker inlärningskurvan kraftigt, då ingen ska behöva vara expert på lagring för att börja nyttja tjänsten.

Säkerheten inbyggd

Lösningen konsumeras likt många andra molntjänster per gigabyte och timme, och i tjänsten finns ett genomgående säkerhetstänk. Utöver Azures ursprungliga säkerhet så innehåller nämligen Azure NetApp Files även inbyggda dataskydd i form av backuper och ögonblicksbilder av datat man snabbt kan återvända till, så kallade snapshots.

 I våra lösningar finns alltid möjlighet att kryptera sin data. Även nu i Azure ligger all information säker och krypterad i tjänsten. Skulle något hända kan man dessutom snabbt återställa datan. Detta är viktigt därför att när verksamheten börjar använda molntjänster så förväntar de sig samma säkerhet som i det egna datacentret, men det är inte alltid vad man får. Nu kan man utveckla sin verksamhet i molnet utan att behöva kompromissa på säkerheten.

Tre olika fördelar

För användarna ska Azure NetApp Files förenkla på tre olika sätt. Först och främst ska man nu på ett enkelt sätt kunna lyfta ut traditionella applikationer i Azure. En molnresa som tidigare kunnat vara svår blir nu enklare att göra. Det ska också underlätta för dem som vill arbeta med devops.

Nu kan man utveckla sin verksamhet i molnet utan att behöva kompromissa på säkerheten.

Fredrik Nygren

 Det finns en drivkraft att kunna utveckla nya tjänster snabbare med de färdiga verktyg som redan finns i Azure. Även om datan ligger i molnet så ska det ibland flyttas mellan olika applikationer och miljöer, och det momentet tar vi bort för kunderna. Samtidigt som vi med det inbyggda dataskyddet skapar en säkerhet när utvecklarna släpps loss i molnet. Datan finns alltid tillgänglig och är alltid säker.

Den tredje fördelen är att man tack vare Data Fabric, NetApps dataplattform, kan flytta information mellan det egna datacentret och Azure. Det går också att flytta data mellan publika moln, vilket ska göra att rätt information alltid är på rätt plats.

 Vi har gjort det möjligt att lyfta ut även de mest krävande applikationerna i molnet, och vi ser lösningen som ytterligare ett sätt att hjälpa kunder i deras molnresa. Azure är en fenomenal plattform för framtidens it och där hjälper vi kunder att lyckas utveckla sin verksamhet, avslutar Fredrik Nygren.

23 april 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng