Testa IoT i Kalmar

kalmar-industri.jpg

Nu kan studenter och andra boende i Kalmar testa sina idéer inom IoT via öppna Lorawan-gateways. Det är ett samarbete mellan Kalmar Energi och Linnéuniversitet och förhoppningen är att det ska leda till flera konkurrenskraftiga lösningar för industrin.

 Genom satsningen har vi skapat förutsättningar för både studenter och invånare i Kalmar att testa idéer inom IoT. Den här typen av samarbeten är nödvändig för att skapa en grogrund för utveckling i Kalmarregionen, säger Fredrik Ahlgren, universitetslektor på Linnéuniversitetet.

Samarbetet möjliggör för sensorer att skicka data via IoT-nätverket TTN, The Things Network. Förhoppningen är att det ska leda till en stärkt konkurrenskraft för studenter inom drift och it samt för företag som visat sitt intresse för lösningar kopplade till digitalisering.

Bra för regionens digitalisering

På grund av nätverkets öppna struktur så kan alla som vill bygga sensorer och koppla upp dem mot nätverket. Detta ska, enligt Kalmar Energi, gynna regionens digitalisering för att möta framtidens möjligheter och utmaningar.

– Att erbjuda ny infrastruktur är en naturlig del av Kalmar Energis utvecklingsarbete. Kan det dessutom möjliggöra idéer inom IoT-lösningar vore det fantastiskt. Jag ser fram emot att följa utvecklingen framöver, säger Mikael Westling, projektledare IoT på Kalmar Energi.

Källa: Linnéuniversitetet 

9 april 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng