3 mdr transaktioner

smink-960640.jpg

Dibs nättransaktioner har nu passerat tre miljarder i Norden. Och tempot fortsätter att öka, att gå från två miljarder betalningar till tre tog endast 24 månader.

– Tillväxten för e-handeln i Norden fortsätter starkt och våra genomförda transaktioner är ett bra mått för detta. Utöver att konsumenterna handlar allt från mat till bilar på nätet så digitaliseras även tjänster inom exempelvis den offentliga sektorn. Det ska bli spännande att se hur snabbt den fjärde miljarden går, säger Patrik Müller, e-handelsexpert på Netsägda Dibs.

Dibs är verksamma inom betalningar på internet och är ledande på området. Med en transaktion åsyftas enskilda köp eller betalningar genom butik, app eller abonnemangsbetalningar på exempelvis streamingtjänster.

Första miljarden tog 15 år

Nu har alltså Dibs varit delaktiga i tre miljarder betalningar. Där den första miljarden betalningar tog 15 år och den andra miljarden tog tre år, så tog den tredje miljarden endast två år.

Av de nordiska länderna är den svenska marknaden störst, vilket är rimligt med tanke på befolkningsantalet. Sveriges marknad är värd 268 miljarder kronor, Danmark placerar sig tvåa på 186 miljarder, Norge på 156 miljarder och Finlands marknad är värd 127 miljarder.

Per person är Sverige dock trea. Här handlar vi för 3 100 kronor per månad, i Danmark ligger siffran på 3 700 kronor och i Norge 3 500 kronor. Hos våra grannar i öst handlar man minst, endast 2 700 kronor per person och månad.

Källa: Dibs

30 april 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng