Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Raketstart för SOS nya app

Efter bara fyra månaders utvecklingsarbete kan SOS International erbjuda en läkarapp som redan har 20 000 nedladdningar. En containerplattform från Red Hat och en bra kunskap om kundnyttan är bakgrunden till snabbheten och succén.

Text tim leffler Foto fredrik kron, adobestock 6 september 2018 digit

– SOS International har just lanserat två spännande appar med stödsystem. Det är en app som erbjuder utlandsresenärer videomöten med en läkare hemma, så att du har tryggheten med en läkare på fickan. Den andra är en företagsintern lösning som vi använder för att larma och administrera vägassistans i hela Norden, säger Peer Rasmussen, CIO, SOS International.

Vad betyder lösningarna för er?

– Det här är de första applikationer som vi utvecklar på vår nya Red Hat-plattform så allt är väldigt nytt för oss. Men målet är att erbjuda våra kunder tryggheten i så god och flexibel service som möjligt. Våra tjänster utvecklas helt enligt kundernas behov, och våra kunder har många och olika behov av lösningar och tjänster. Det innebär också att vi behöver utveckla och stärka samarbetet med många olika underleverantörer i vårt globala nätverk. Nu har vi en flexibel plattform med den mycket höga prestanda som vi behöver för att förädla och utveckla vårt erbjudande som leverantör och samarbetspartner.

Hur reagerar användarna?

– En av våra största kunder, ett försäkringsbolag, erbjuder läkarappen till sina försäkringskunder. Den har snabbt blivit en stor succé med hittills 20 000 nedladdningar, men den siffran bara ökar. Det vi noterar nu är att marknadsföringen sker med mun-mot-mun-metoden när människor diskuterar sina resplaner och det känns väldigt roligt att den blivit så självklar för många.

Vad tar ni med er från utvecklingsarbetet?

– Hur viktigt det är att verkligen gå till botten med frågan om reell kundnytta. Utan kunskap om och förståelse för kundernas affärsmodell och värdekedja är risken stor att man utvecklar coola lösningar mest för sin egen skull. Vi jobbar hårt för att utveckla samarbetet med våra kunder genom nära dialog och mycket kommunikation om våra tjänster.

– Red Hat är en spännande organisation på flera sätt. Till att börja med har de fantastiskt bra produkter, både OpenStack- respektive OpenShift-plattformen. Red Hat har också en väldigt spännande företagskultur som inspirerar till dialog och innovation i alla led.

Vad händer nu?

– Vi utvecklade läkarappen på mindre än fyra månader för att möta marknadens efterfrågan. Så just nu låter vi så att säga färgen torka medan vi diskuterar med våra kunder om vilka funktioner de saknar eller vill lägga till. Vi diskuterar också hur SOS kan erbjuda våra kunder mer kunskapsöverföring.

Rekommenderad läsning

en livräddningsbåt ute till havs med en helikopter ovanför.jpg

Snabbare hjälp med Openshift

24 apr 2018 digit

SOS International utvecklar smarta appar så att du snabbt ska få hjälp om olyckan är framme när du är utanför Sverige. I det arbetet kommer Red Hats containerplattform att vara oumbärlig.

team-som-paddlar-jattefort.jpg
video

Toppform för Skatteverket

7 sep 2018 digit

För Skatteverket har Red Hat OpenShift inneburit snabbare utvecklingsprocesser och nya samarbeten. Nu står flera delar av verksamheten i kö för att vara med i plattformen.

fyra-flygande-containrar.jpg
video

Red Hat gör öppet till standard

12 sep 2018 ledarskap

Från outsider till den som driver utvecklingen har Red Hat gjort en mycket speciell resa under sina 12 år. Vd Johan Fredriksson har varit med från början på ett företag där öppen källkod sitter i väggarna och det är kul varje dag.

tre punkiga tuffa ungdomar på gatan tittar hemlighetsfullt mot kameran.jpg
video

Öppen källkod för jobbsökare

17 sep 2018 digit

Med open source-plattformen jobtechdev.se vill Arbetsförmedlingen hitta ett nytt sätt att samverka med marknaden. Utvecklare kan nu ta del av verktyg för att bygga tjänster för rekryterare och arbetssökande.

blå 3draket skjuts upp.jpg
video

Snabb it på Nordea

19 nov 2019 digit

Automation och ett öppet API har påskyndat all utveckling på Nordeas it-avdelning. Utöver snabbare resultat har det nya arbetssättet också sparat tid för bankens medarbetare.

arbetsformedlingen-kö.jpg
video

Fler i jobb med Openshift

31 okt 2019 digit

Förra året kom beskedet att Arbetsförmedlingen minskar antalet handläggare med 4 500 personer och digitala lösningar blev ännu mer efterfrågade. Openshift och ett agilt arbetssätt hjälper Arbetsförmedlingen att påskynda sina leveranser att matcha jobbsökare och arbetsgivare.

crowd-people-open-source.jpg
video

Öppet moln för alla

18 jan 2018 digit

Öppna hybridmoln är en förutsättning för att kunna ta vara på alla applikationer och verktyg. Red Hats plattform Openshift erbjuder full frihet oavsett arkitektur eller typ av moln.

två läkare står och gör sig redo för en operation.jpg
video

Containrar Kalmars komplement

10 sep 2018 digit

Kalmar läns landsting undersöker möjligheten att införa en generell containerplattform. Plattformen ska fungera som ett komplement till landstingets nuvarande drift och kunna bredda utbudet för användarna. 

 

människa och robot öga står öga mot öga.jpg

När AI är smartare än människan

2 jan 2018 digit

2045 kan vara året då vi har supermänsklig artificiell intelligens på jorden. Hur förbereder vi oss för den sista uppfinningen och vilken moral ska gälla?