Containrar Kalmars komplement

Kalmar läns landsting undersöker möjligheten att införa en generell containerplattform. Plattformen ska fungera som ett komplement till landstingets nuvarande drift och kunna bredda utbudet för användarna. 

– En av teknikerna vi tycker är intressanta är att börja köra vissa av applikationerna containeriserat. Istället för att göra det på enskilda system så har vi tittat på att införa en generell containerplattform. Det kan också bli ett sätt att utöka vårt erbjudande till våra kunder och de som använder sig av våra system, som vi levererar till landsting, regionens trafikbolag och andra, säger John Johansson, systemadministratör på Kalmar läns landsting. 

Vad skulle det innebära för er verksamhet om ni började köra lite mer containeriserat?

– Framförallt så innebär det att vi hänger med i den tekniska utvecklingen. Att vi kan möta framtiden på ett helt annat sätt och vi får ett ökat tjänsteerbjudande. Det handlar inte om att ersätta vår befintliga drift utan snarare att införa det som ett komplement, och få ytterligare en tjänst i vår portfolio.

Hur skulle det påverka ditt jobb?

– Det skulle revolutionera sättet vi arbetar. Det är ganska komplexa frågor, ny teknik och mycket att sätta sig in i. Jag skulle vara tvungen att omvärdera många av sanningarna som man ju arbetar efter idag.

Hur är intresset hos dina kollegor kring de här frågorna?

– Det är stort. Vi är tre stycken på plats på Red Hat Forum och det kommer några fler under dagen. Vi är här för att träffa leverantörerna, ta del av andras erfarenheter och träffa andra kunder som redan gjort liknande skiften. Vi vill ju kunna erbjuda en bra och stabil drift som är konkurrenskraftig till våra brukare.

10 september 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Elisabeth NoredigitFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng