Här är Nordeuropas största CIO-rapport: Ta del av trenderna

Cio Analytics 2024, Rapport

I årets Voister CIO Analytics har över tusen it-beslutsfattare i Nordeuropa summerat nuläget i branschen när det gäller trender, utmaningar och möjligheter. Rapporten visar bland annat att åtta av tio svenska it-organisationer kommer att fokusera mer på digital utveckling de kommande tre åren, att flest oroar sig för att inte hitta rätt kompetens eller lyckas säkra sina verksamheter, och att 85 procent inte jobbar systematiskt med AI idag.

Antal svaranden är totalt 1001 stycken i Norden och Baltikum. Rapporten visar både trender för samtliga länder och för Sverige i förhållande till de övriga. Utvalda teman i rapporten är innovation och resiliens, som presenteras parallellt med trender kring it-organisationen som helhet, rollen som it-beslutsfattare och hållbarhet. I rapporten hittar du också djupintervjuer med Kungliga Hovstaterna, Skatteverket, Åre kommun, Elis Norden och Vårgårda och Herrljunga kommuner. 

Välkommen att ta del av årets rapport här. 

Frågor om rapporten? Mejla oss på nyheter@voister.se

22 maj 2024Uppdaterad 31 maj 2024Reporter Therese BengtnerCIO

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng