Apple köper domänen iwork.ai – och Imessage slipper undan DMA

Bild På Iwork Appar Och Imessage

Apples Iwork-appar och meddelandetjänsten Imessage. Foto: Adobe stock

Apple har köpt upp domännamnet iwork.ai, vilket kan innebära att Iwork-apparna Keynote, Numbers och Pages står inför en AI-omvandling. Nytt på Apple-fronten är också att EU-kommissionen beslutat att den Iphone-exklusiva meddelandetjänsten Imessage inte kommer att omfattas av DMA. 

Det senaste året har det varit en intensiv kamp inom generativ AI där stora techföretag lanserat nya funktioner och tjänster titt som tätt. Apple har dock varit relativt tysta på området, fram tills nu. 

Enligt en rapport från buyaidomains.com har Apple köpt webbdomänen Iwork.ai, vilket ska indikera att Iwork-apparna Keynote, Numbers och Pages står inför en AI-omvandling. 

Därutöver släppte Apple förra veckan en AI-modell med öppen källkod som kallas MLLM Guided Image Editing (MGIE). En modell som kan redigera bilder baserat på användarens skriftliga kommandon. Detta skulle kunna vara en signal på att MGIE-baserade funktioner är på väg in i Iwork-apparna. 

Imessage omfattas inte av DMA

Det står också klart att Apples Iphone-exklusiva meddelandetjänst Imessage inte kommer att omfattas av EU:s digital markets act (DMA). Det har EU-kommissionen slagit fast. Därmed behöver Apple inte öppna upp Imessage så att andra meddelandetjänster kan kommunicera med tjänsten. 

Även Microsofts sökmotor Bing och webbläsare Edge slipper anpassa sig efter DMA.

14 februari 2024Uppdaterad 14 februari 2024Reporter Fredrik AdolfssonApple

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng