Helsingborg utbildar unga i säker internetnavigering

Barn I Skolan

Foto: Adobe stock

Stiftelsen Tryggare Sverige och Helsingborg stad inleder ett samarbete med målet att skapa en säkrare och tryggare digital miljö för unga i Helsingborg. Arbetet kommer att bestå av utbildningar innehållandes bland annat datorspel och möten med experter. 

– Vi är glada att välkomna Helsingborg Stad som partner i arbetet med att öka säkerheten för unga på nätet. Hackshield har visat sig vara en effektiv metod för att öka medvetenheten om de risker som finns på nätet och utrusta ungdomar med de nödvändiga kunskaperna för att navigera säkert online. Tillsammans kommer vi att göra skillnad och skapa en säkrare digital värld, säger Marika Haug, kriminolog på Tryggare Sverige.

Genom samarbetet kommer Helsingborg och Tryggare Sverige att utbilda kommunens barn i upp- och nedsidor med internet.

Utbildningen sker i skolan där eleverna får lektionsmaterial, möjlighet att få besök av experter samt tillgång till datorspelet Hackshield. I spelet kan barnen tävla mot varandra i hur man navigerar säkert på nätet.

– Vi är stolta över vårt partnerskap med stiftelsen Tryggare Sverige och ser fram emot att införa Hackshield i Helsingborg. Att skydda våra unga medborgare i den digitala världen är av yttersta vikt, och detta initiativ kommer att hjälpa oss att uppnå detta mål, säger Mona Andersson, ansvarig samordnare, Pedagogiskt Center i Helsingborg stad.

6 december 2023Uppdaterad 6 december 2023Reporter Fredrik Adolfssoninternet

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng