Dessa är fördelarna med tjänstetelefoner för lärare

I en pågående undersökning från Ifous erbjuder endast 11 procent av de tillfrågade rektorerna tjänstetelefoner till sina medarbetare. Samtidigt vittnar många lärare och rektorer som har tjänstetelefon om smidigare samarbete, ökad säkerhet och personlig integritet, och förbättrad arbetsvardag överlag.

I detta avsnitt av Studio Voister intervjuas forskaren Anna Åkerfeldt om sin undersökning kring tjänstemobiler i skolan och hur rektorer ser på frågan. Vi träffar även lärare och rektor på Nannaskolan i Uppsala, som berättar varför de tycker att tjänstetelefonen är ett oumbärligt verktyg i vardagen. Slutligen förklarar Susann Jungåker, rektor på Mälardalens tekniska gymnasium, varför hon tycker att tjänstetelefoner för lärare borde vara ett självklart val år 2022.

12 december 2022 Uppdaterad 8 februari 2023 Reporter Tim Leffler, Therese Bengtner it i skolan Foto Fredrik Kron/Voister

Rekommenderad läsning

Stäng