Musk köper nästan 10 procent av Twitters aktier

Twitter; Elon Musk På Konferens; Twitterlogga På Telefon

Superentreprenören Elon Musk har köpt drygt 9 procent av aktierna i Twitter, till ett värde av närmare tre miljarder dollar. Det framgår i dokument som skickats in till amerikanska finansinspektionen Securities and Exchange Commission.

Innan börserna öppnade i USA på måndagen framkom att Elon Musk köpt 9,2 procent av aktierna i Twitter, närmare bestämt 73 486 938 stycken, med en på 2,89 miljarder dollar enligt fredagens kurs.

Musk, som själv är en flitig Twitter-användare, har tidigare gjort en vink om att han vill starta en ny sociala medie-plattform. I slutet av mars frågade han sina följare om de tyckte att Twitter efterlevde yttrandefrihetsprincipen och huruvida en ny plattform behövs.

– Musk skulle med detta köp kunna ta en hårdare stans gentemot Twitter, och skulle på sikt kunna leda till någon sorts utköp. Det skulle vara begripligt, i alla fall utifrån hans senaste uttalanden, säger Dan Ives på investeringsbolaget Wedbush i CNBC:s program Squawkbox.

Marknaden svarade positivt på nyheten och aktien gick under måndagen upp drygt 25 procent, från knappt 40 till runt 50 dollar.

Källa: BBC, CNBC

4 april 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Wikimedia Commons, Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng