IDC: Molnet värt 1,3 biljoner dollar 2025

Moln Idc Framtid

De totala globala investeringarna i moln kommer att passera 1,3 biljoner dollar 2025 och ha en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 16,7 procent från och med i år.

Affärsresultat och innovation är allt mer knutet till förmågan att utveckla och använda innovativ teknik och tjänster var som helst, så snabbt som möjligt. Molnet är grunden för detta behov, säger Rick Villars, group vice president, Worldwide Research på IDC.

I år kommer det att investeras 706 miljarder dollar på molnet. I det som IDC kallar whole cloud inräknas bland annat publika och privata molntjänster men även hårdvaru- och mjukvarukomponenter som ligger till grund för molnets logistikkedjor.

De totala investeringarna i publika molntjänster såsom, IaaS (Infrastructure-as-a-Service), SISaaS (System Infrastructure as-a-Service), PaaS (Platform-as-a-Service) och SaaS (Software-as-a-Service) kommer att växa mest de kommande åren.

Investeringarna i publika molntjänster kommer att uppgå till 385 miljarder dollar 2021, och växa med en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 21 procent, upp till 809 miljarder dollar 2025.

Hela branscher vill på ett smart sätt utnyttja data till sin fördel och kan göra så när de får snabbare tillgång till digital teknik byggd på molntjänster, säger Rick Villars.

Källa: IDC

15 september 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng