AI får dig att rida rätt

Häst Som Hoppar Över Hinder

En ny app mäter, med hjälp av AI och big data, hur väl en ryttare rider i takt. Ryttaren får även personlig muntlig feedback för att utvecklas i sin ridning.

Syftet är att öka ryttarens medvetenhet om hur viktigt det är att rida i en regelbunden takt. Det här är ett helt nytt sätt att med hjälp av rörelsedata objektivt mäta hur väl ryttaren rider i takt. Dessutom kan ryttaren se hur hen utvecklas över tid, säger Mari Zetterqvist Blokhuis, ridlärare, forskare och en av Rider’s Positions grundare. 

Den digitala taktcoachen heter Rider’s Position Rhythm Coach och kommer från horsetech-bolaget Rider's Position. När du rider samlar appen in rörelsedata som skickas upp i molnet där den analyseras via en taktalgoritm. Därefter får du resultatet kommunicerat som talad feedback under tiden du rider. Appen är tänkt att passa både elit- och fritidsryttare.

Innovationen gör det möjligt för ryttare att utveckla sin sits, som är den viktigaste faktorn för en framgångsrik kommunikation med hästen. Det kommer att resultera i en bättre ridupplevelse för både ryttare och häst. Samtidigt minskar risken för ridolyckor och träningsskador, säger Charlotta Mantell, ryttare och medgrundare.

För att komma åt Rider’s Position Rhythm Coach behöver du ha en Iphone. Du laddar ned appen gratis via App Store, registrerar ett konto och sedan är det bara att köra igång. 

Källa: Horsetech of Sweden

2 september 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng