3D-printade burgare för Sodexo

Savoreat, 3Dprint, Flera 3D Printade Hamburgare Med Bröd Och Ett Snitt I Mitten

3D-printbolaget Savoreat tillverkar grillar som producerar 3D-utskrivna veganska hamburgare. I ett nytt samarbete med Sodexo ska en robotkock inta amerikanska universitet.

– Sodexos val att som marknadsledare samarbeta med oss, är ett kvitto på att värdet av vår unika lösning, säger Racheli Vizman, CEO och en av grundarna till bolaget.

Robot Chef fixar biffen

Savoreat grundades 2018 och använder en kombination av 3d-printning och avancerade matlagningsmetoder för att tillverka växtbaserade alternativ till köttprodukter. Nu går bolaget ihop med den franska multinationella servicekoncernen Sodexo för att i en pilot ställa ut 3D-skrivaren Robot Chef på olika amerikanska universitet under 2022.

Robot Chef är en stor maskin som pressar ihop växtbaserad råvara till i första hand hamburgare som söker efterlikna både smaken och texturen av en vanlig köttbaserad hamburgare. Robot Chef kan också skriva ut andra köttliknande produkter.

Robot Chef Savoreat

Robot Chef.

Hälften flexitarianer

Enligt Savoreat beskriver sig nästan hälften av de tillfrågade i gruppen 20-30-åringar som flexitarianer och kommer utgöra den huvudsakliga målgruppen om Savoreat lyckas bli mer kommersiella. Utöver universitet vill bolaget göra fler test på fler platser med Sodexo.

– Detta partnerskap kommer att ytterligare utvidga vår förmåga att leverera plantbaserad mat. Den marknaden växte med 11,4 procent i USA till rekordhöga 5 miljarder dollar och den här typen av mat är något som vi som bolag är hängivna anhängare av, både ur ett klimatperspektiv och omsättningsperspektiv, säger Husein Kitabwalla, CEO för Services Operations and Food Transformation på Sodexo i Nordamerika.

Källa: 3Dprintingindustry.com

7 september 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Savoreat

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng