Teams nu med större möten och smartare samarbeten

Teams, Microsoft, Massa Porträtt På Människor

Nu dubblar Microsoft antalet videomötesdeltagare i Teams och öppnar för nya samarbetsmöjligheter med Fluid Framework. Dessutom ska de nya videorummen ge en ökad känsla av närvaro.

– På Microsoft vill vi skapa en arbetsmiljö som känns lika för alla, oavsett om man är på kontoret, på resande fot, på hemmakontoret och oavsett om man jobbar tillsammans i realtid eller kollar ikapp ett inspelat möte, oavsett tidszon, säger Henrik Byström, Microsoft Sverige.

98 deltagare

Snart kan 98 Teams-användare delta i ett videomöte. Ökningen från 49 är möjlig tack vare en ny växlingsfunktion i Large Gallery-vyn. Det tidigare antalet har i vissa fall varit en begränsning. Till exempel för skolor som drivit distansundervisning i Office 365.

Microsoft kommer också med nya funktioner som gör det lättare samarbeta i till exempel Onenote och Whiteboard, via Teams. Nya så kallade Fluid-komponenter kommer göra det lättare att att redigera anteckningar i realtid. 

Fluidkomponenter

Med Fluid-komponenter skapas aktiviteter som kan redigeras av alla i arbetsgruppen och delas mellan Teams- och Office-appar.

För bättre samarbeten

Mötesanteckningar hamnar också automatiskt i en flik i Onenote och allt kopplas dessutom till Outlook på ett sätt som gör det lättare att planera och dela anteckningar mellan olika möten.

I dagsläget har Teams 145 miljoner dagliga användare, mot 75 miljoner i pandemins början. 

– Framtidens arbetsplats är hybrid. Det har varit vår utgångspunkt på Microsoft sedan 2012 och vi behöver kontinuerligt utvärdera och utveckla arbetsplatsen för att ge människor bästa möjliga arbetsförutsättningar. För att ge anställda möjlighet att lyckas krävs det att chefer och ledare transformerar sina organisationer och arbetsmodeller med avseende på perspektiven teknik, plats och människa, säger Henrik Byström.

Källa: Microsoft, ZDNet

18 juni 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto Adobestock, Microsoft

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng